Julen utstädad

Jag brukar alltid vara rejält trött på allt som har med jul att göra efter nyår. I år är den känslan inte riktigt lika stark och förmodligen beror det på att det aldrig blev något firande. Julen kom aldrig på riktigt och då kunde jag inte tröttna på den. Men det är ändå skönt att nu ha mina vanliga lampor, ljusstakar och gardiner. Inte en tomte så långt ögat når. Jag borde har räknat mina tomtar och jag ska försöka komma ihåg att göra det nästa jul. Jag gissar att jag har närmare hundra stycken.

När jag gick ut mötte jag den granne jag oftast möter. Hon har ofta något ärende i området eller någon annanstans och den här gången skulle hon ta sparken till stan. Men hon bedyrade att hon inte skulle ta isvägen, även om många redan åker både skridskor och skidor där. Jag blir lite avundsjuk men det går snabbt över. Det är roligt att åka spark och bra motion ger det också men min kropp klarar varken den statiska ställningen eller sparkandet. Men gå kan jag och det är också väldigt trevligt.

I dag har det varit mulet och ett lätt snöfall. Nu är det alltså både dimfrost och ett lager snö på det. Trädens grenar börjar tyngas ner men än så länge klarar de sig bra.

Jag tar för givet att det här är björktickor eftersom de växer på en björk. Nu har de fått snömössor som prydnad.

I morgon ska jag till tandhygienisten för den årliga rutinundersökningen. Det brukar aldrig vara något som behöver åtgärdas men ändå känns det lite nervöst. Jag är nog inte den enda som är lite extra noga med rengöringen någon vecka innan tandläkarbesöket 😉


12 comments

 1. Här är julen kvar och får vara så ytterligare några dagar. Den består dock bara av ljusstakar, gran och julblommor så det är inte mycket som behöver tas undan.

  Vilka fantastiskt vackra vinterbilder!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • I mitt bostadsområde är det inte många som har plockat bort adventsstakar och stjärnor och man gör precis som man vill. Jag brukar vara bland de första i det avseende 😀
   Tack!
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Så många tomtar du har, dessa skulle jag vilja se. Du får lägga upp en bild, eller 100 🙂 Det bästa med tomar är att man hinner aldrig tröttna eftersom man inte behöver stå ut med dem så länge. Min gran och adventsstakar får stå till Knut. Granen är så grön och grann fortfarande.
  Vilka fina vinterbilder!
  (Jag beställde vevradio med laddare samt två vevficklampor igår. Vilken tur jag såg detta hos dig eftersom erbjudande bara varade tills idag. Snabba ryck, kommer med posten i morgon)

  Kram

  Gilla

  • Nu är de nerpackade och kommer inte fram igen förrän nästa jul. Men då ska jag försöka komma ihåg både att räkna dem och fota alla tillsammans 😀 Jag är innerligt trött på tomtarna efter nyår men längtar efter att ta fram dem varje år till första advent.
   Din gran är ju en riktig och då vill du så klart ha kvar den så länge den är fin. Jag tog bara fram en liten plastgran den här julen eftersom det ändå bara var jag som skulle se den. Det är roligar att klä en stor gran tillsammans med familjen.
   Tack, vintern är helt fantastisk nu 😀
   Vad bra att du hann skicka efter allt det innan priserna gick upp. Nu är du också förberedd på kris 😀
   Kram

   Gilla

 3. Jag har också massor med tomtar men jag har aldrig räknat dom. Dom får vara kvar ett tag till. Jag gillar julen och min julgran brukar jag ha kvar så länge så länge om den inte barrar och än barrar den inte. Det blir tomt när allt är borta. Annars är det lite mindre kallt idag så man kan i alla fall gå ut. 25 grader kallt är för mycket för mig och jag kurar inne vid spisen. Lika bra det för ooronan börjar sprida sig mer och mer här så lika bra att hålla sig hemma.

  Gilla

  • Jag har inte heller räknat mina men det skulle vara kul att veta hur många de är. Jag tycker att du ska njuta av din gran så länge den är fin. Det blir tomt när julen har städats ut men det är väldigt skönt att få ta fram de vanliga sakerna.
   25 minusgrader har vi inte haft här. Som mest har jag sett att det var -17 och det räcker. Runt -5 är lagom tycker jag.
   Det är bra att ni är försiktiga så att ni inte smittas. Nu har du två saker att se fram mot när vintern är slut. Både sommar och förhoppningsvis ett mer socialt liv 😀

   Gilla

 4. Jag städade ut julen förra helgen, jag hade inte plockat fram så mycket så det gick snabbt. Jag tycker det är lika skönt varje år och förr brukade det vara startskott för tulpaner men dom finns ju mycket tidigare att tillgå nu.
  Kram

  Gilla

  • Jag tycker om att ha riktigt mycket julstämning och massor av tomtar 😀 Men nu är allt borta och det är väldigt skönt. Det blev plötsligt så rent och gott om utrymme. Jag brukar sällan köpa tulpaner men jag tycker att det är fina.
   Kram

   Gilla

 5. Jag älskar dina foton på snötyngda träd! De är så maffiga! Sparken använde jag bara en gång, nu väntar jag på lite mer snö, för nu har dom dels grusat när det blev så halt och dels så är de större vägarna jag måste passera helt snöfria o då är man tvungen att bära sparken över…
  Nu läser jag vidare…kram

  Gilla

  • Ja, visst är de tjusiga med snötyngda grenar. Men nu verkar det som om det ska bli sämre väder med en del blåst så snart är nog det tjusiga borta.
   Hoppas att du snart får mer användning för sparken. Det ska nog komma snö i dina trakter också.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s