När dimman lättar

Jag tycker att jag bor i ett vinterparadis. Särskilt dagar som är som i dag känns det extra starkt att det är så. En dryg timme innan soluppgången, som idag var 09.37, gick jag ut i dimman. Det var 9 minusgrader och vindstilla och jag kände genast hur glad, lugn och tillfreds jag blev när jag vandrade iväg på nästan helt folktomma vägar. Jag har skrivit om det förr men jag skriver det igen: jag gillar dimma om den inte är helt ogenomtränglig. Det var på gränsen men solen är på väg upp där borta och gör sitt bästa för att sprida sitt ljus genom dimman.

Åt andra hållet syntes månen svagt i diset.

När jag närmade mig Vallsundsbron började det hända saker.

Isen hade lagt sig på en del platser där det har varit minst rörelse i vattnet.

Jag valde att gå samma väg tillbaka för att inte gå miste om solens fortsatta uppgång. Plötsligt fladdrade det till av många små vingar och jag lyckades få med några av sidensvansarna på bild. De ser väldigt frusna ut. Jag har i alla fall för mig att de burrar upp sig och ser tjockare ut när det är kallt.

Jag hoppas att de mår bra. Det kan bli mycket kallare än så här så de borde ha byggt upp något slags försvar mot kylan.

Längre ut på sjön, där isen ännu inte har lagt sig, syns sjörök.

Solen verkar vinna kampen mot dimman.

Stora flockar med småfåglar flög omkring och försökte undkomma min kamera. En liten gulsparv fastnade något så när på bild till sist.

Dimman på väg bort även i fjällen.

Min promenad var inte längre än drygt sju km men den tog ändå ca två timmar. Jag stannade många gånger för att se och njuta och ofta kom kameran upp ur sin väska. Mindfulness när den är som bäst. Stor lycka! Några timmar efter hemkomsten tittade jag ut och då kom kameran fram igen. Jag pratade i telefon så bilden är tagen genom ett fönster.


13 comments

 1. Jag tycker dimma är så magisk så länge jag slipper vara ute och köra i den. Vilka vackra bilder du bjuder på allt från morgondimman till att himlen blev blå!

  Kram och god söndagskväll!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det kan jag instämma i. Dimma, ösregn eller ymnigt snöfall och kanske i kombination med mörker är inte kul att köra i.
   Tack! Mitt vinterparadis är vackert tycker jag 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Fantastiska bilder Ingrid! Att komma ut på morgonen precis när dimman börjar lätta och solen så sakta kommer upp – det är njutning!
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram

  Gilla

 3. Jag håller med. Du bor verkligen i ett vinterparadis. Jag hade varit överlycklig över såna fantastiska motiv. En arbetskamrat till mig tillbringade julhelgen i Sälen och hon sa att det var sol och snö. Varför bor man i Skåne under vintern? Jag behöver nog fundera över mina framtida bostadsplaner ☺
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tror att de flesta kan gilla vinter på bild men många vill nog helst slippa uppleva den på riktigt 😀 Varför man bor i Skåne är nog en komplex fråga men jag tror inte att du skulle vilja byta bort somrarna. Men om du någon gång funderar på att flytta norrut så vet du vad jag rekommenderar. Men du vill nog inte komma ännu längre från Stockholm och ditt barnbarn 😀
   Kram

   Gilla

 4. Jag gillar också dimma. Det blir så magiskt och trollskt på något vis. Vilka fina foton, man blir helt tagen. Trevligt ha så vackert utanför husknuten. Tack för att du delar med dig. Du visste vad du gjorde när du flyttade tillbaka hem igen.

  Kram

  Gilla

  • Ja, visst är det magiskt. Särskilt när man kan se över dimbanken eller se konturer eller solen svagt. Den här dagen var det extra fint när jag kunde gå både i solsken och dimma växelvis 😀 Och ja, jag visste vad jag gjorde 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s