Ja, det blev en annorlunda jul

Jag försökte skapa julstämning med svag julmusik i bakgrunden och lite av den vanliga julmaten. Jag har även stoppat i mig alldeles för mycket godis och två lussebullar. Det resulterade i att middagen får vänta till i morgon. Jag kan helt enkelt inte få i mig risgrynsgröt och en macka också.

För första gången i hela mitt liv har jag firat jul helt ensam. Det har fungerat bra men det är absolut inte julstämning i samma grad som det brukar vara. Förmiddagen ägnades åt sex telefonsamtal (ja, jag ser att det kan misstolkas i skrift men observera att det är ett mellanslag mellan orden 😉 ). Mina barn, mina systrar och min svärmor har lyst upp min jul via telefonen. Jullunchen var god men det var inte särskilt kul att sitta ensam vid bordet och äta. I vanliga fall sitter jag i soffan, och tittar på något program jag har spelat in, när jag äter. Jag tror faktiskt att det är första gången jag sitter vid bordet och äter när jag inte har sällskap.

Sammanfattningsvis har julafton blivit som förväntat. En bra dag med en liten gnutta julstämning.

Det kunde ha varit både värre och bättre och nu ska jag se framåt mot roligare tider.

God jul till er alla 🎅🤶🎄😍


12 comments

 1. Ja, det blev en annorlunda jul, men det ser ut som du hade det ganska trivsamt ändå.
  Jag fick träffa barnbarnen en stund – och yngste sonen kom hem en stund och gav oss en vacker blomma. Casper skickade sms på kvällen och tackade för julklapparna och Ludvig ringde och berättade vad han fått – med Charlie bredvid som samtidigt berättade vad han fått … så farmorshjärtat är fullt av deras glädje och kärlek 😍❤
  Ha en fin juldag!
  Kram

  Gilla

  • Jo, men visst blev det en ganska bra dag men så mycket julstämning var det inte. Härligt att du fick ha lite kontakt med dina nära och kära men vi hoppas nog båda att nästa jul blir mer som jularna brukar vara.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Ja det är märkliga tider, inte trodde man att man skulle få vara med om en pandemi så att allt skulle bli upp och ner. Jag brukar inte heller sitta i köket ensam och äta. Igår satt jag och min son där, är glad att han är hemma.
   Kram och god fortsättning

   Gillad av 1 person

   • Det känns nästan lite overkligt att pandemin härjar för fullt och här sitter jag och ser inte så mycket av den. Jag hänger så klart med i rapporteringarna och vet att det är illa men det känns ändå som om jag ser allt på avstånd.
    Du har varit så långt ifrån din son under väldigt lång tid så njut nu så länge du kan av att ha honom där.
    Kram och detsamma!

    Gilla

  • God jul till dig också! Det har varit en bra jul men jag saknar mina ungar. Det är bara de två äldsta som numera brukar fira med mig men de är riktiga glädje- och stämningsspridare och särskilt när de är tillsammans. Men det kommer fler och mysigare jular 😀

   Gillad av 1 person

 2. De blev garanterat en annorlunda jul för många. Nu gäller det att se framåt och hoppas på ljusare tider. Vi firade med familjen vilket kändes bra. I dag blir det en juldag utomhus med korvgrillning.

  Kram och god fortsättning!

  Gilla

  • Annorlunda behöver inte betyda dåligt och i det här fallet blev det bra men lite tråkigt. Självklart saknar jag att fira med min familj men det får vi se fram mot nästa jul.
   Hoppas vädret blir bra för grillning hos dig.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Måste börja med att skriva att du har väldigt vackra glasljusstakar, tänkte att det är lika bra att skriva det först så att jag inte glömmer det. Ljusstakarna var det första jag såg, sedan maten. Såg ju mumsigt ut, även om jag inte äter julmat längre på julafton. Jag vill ha mat som ett av mina barnbarn sa när hennes försäldrar frågade om hon ville att vi skulle duka upp ett julbord på julafton. Jag tror inte att jag suttit själv någon julafton men jag har varit på jobb många av gånger. Hur som så har du glimten i ögat som alltd och det är härligt.

  Snart blir det stick i armen och då blir det nya tider 🙂

  Kramen

  Gilla

  • Jag gillar de ljusstakarna och priset var också bra 😀 De är köpta på Ikea, som så mycket annat i mitt hem. När jag bodde i Mjölby blev det lite väl många besök på det varuhuset eftersom jag inte var van vid att bo så nära och alltid ha tillgång till det. Nu är det ca 20 mil till närmaste Ikea och jag saknar det lite. Men det är bra för plånboken.
   Jag tycker om julmat men det var perfekt att göra som jag gjorde i år. Det mesta gick åt under en måltid och i dag planerar jag att äta upp det allra sista, några prinskorvar med rödbetssallad och rödkålssallad. En potatis blir det nog också.
   Min första och förhoppningsvis sista ensamma jul var helt ok. Men nästa jul vill jag ha sällskap och kramar av mina barn 😀
   Jag ser fram mot de nya tiderna.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s