Livsandarnas återkomst

Lite så kändes det när jag såg att solen sken och att det hade kommit ett fint, fluffigt snötäcke under natten. Jag skyndade mig ut för att hinna njuta av allt detta innan molnen skulle hinna ta över himlen. Ljuset från den lågt stående solen är ett helt annat än under sommarhalvåret. Ett gyllene sken som ibland även går i rosa toner.

När jag kom ut ur skogen såg jag några barn och vuxna som också passade på att vara ute i det härliga vädret. När jag kom närmare såg jag att det var vännen A-L tillsammans med barn och barnbarn. Kul att stöta på varandra och få lite sällskap en bit av promenaden. A-L gick en bit med mig innan hon vände tillbaka till sitt sällskap. Som ni ser är det inte bara sol och vitt. Sjön är dessutom alldeles lugn och om bara kylan får stanna kvar och vinden håller sig borta så lägger sig nog isen snart. Men det är väldigt osäkra väderförutsättningar framöver.

Att fota rakt mot solen ger så klart ett lite annorlunda sken än hur det ser ut i verkligheten. Nästa bild visar hur det egentligen såg ut.

Ska man fota solen så är det inte så dumt att ha ett träd i förgrunden.

Det var otroligt skönt ute och det märktes att många fler än jag tyckte det. På väg hem igen gick jag förbi många småbarnsföräldrar som tillsammans med sina barn antingen åkte på pulkor, kälkar eller något annat nerför alla små kullar och längre backar som fanns tillgängliga. Jag mötte även många hundägare och alla möjliga människor i olika ålderskategorier ute på promenad. Jag och de flesta andra hejade glatt på varandra och flera gånger möttes jag av strålande leenden och kommentarer om hur härligt och vackert det var. Jag instämde så klart i det och log lika strålande tillbaka.

Jag ville inte gå direkt hem utan gick en liten omväg ner till sjön. Jag ville se om det syntes några tecken på isbildning. Det var lite skralt med sådana tecken men alldeles i strandkanten fanns det en del isrester.

Promenaden tog slut efter detta och min mage hade börjat kurra lite av hunger. Jag hoppas på många fler liknande dagar men just nu känns det som om jag kan leva på minnet av den här dagen ett tag.


16 comments

 1. Men så vintervackert och fint! Vilken njutning att promenera i så fint väder. Här har det varit ganska så soligt men ingen vinter dock.

  Kram och god fortsättning.

  Gilla

 2. Underbara vita vidder du bjuder på, njuter till hundra procent! Uppsala och Stockholm har fått snö i mängder, medan vi inte fått en flinga, orättvist är bara förnamnet. Dock har kylan kommit så snökanonerna går för fullt uppe i backen. Det gäller att passa på för kylan stannar inte många dagar…
  Visst är det härligt med alla glada människor man möter när solen skiner, de skiner ju minst lika mycket!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu är det som det ska vara när det är jul och vinter 😀 Jag hoppas att snön kommer till dig också och att du och Daniel får ha kul i allt det vita.
   Det märktes att många blev väldigt mycket gladare av det fina vädret och all snö. Det var väldigt efterlängtat 😀
   Kram

   Gilla

 3. Underbara bilder från din härliga promenad! Ja, snö är vackert … så här i dina fina bilder är det rent av fantastiskt med snö!
  God fortsättning!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki och visst är det vackert med snö, sol och lite kyla i kombination 😀 Om det sedan är bäst på bild eller i verkligheten kan man tycka olika om och inget är rätt eller fel.
   God fortsättning till dig också 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vilka fantastiska bilder och vackert vinterlandskap. Det känns som en evighet sen man upplevde nåt sånt i Skåne. Jag tror det hade varit bra för måendet för det blir ändå ljusare med snö än det här gråa vi dras med i så många månader här nere.
  Kram

  Gilla

  • Tack så mycket! Så här är det när vintern är som bäst 😀 Men perfekt vore det om även isen la sig på sjön så att vi alla kan promenera, åka skridskor eller spark eller vinterfiska där. Men det verkar dröja. Här märktes det väldigt tydligt att folk blev glada när det blev så fina förutsättningar för familjeaktiviteter ute. Även hundägare och sådana som jag njöt för fullt.
   Kram

   Gilla

 5. Alldeles, alldeles underbart! Livsandarnas återkomst, det gillade jag. Det var precis det jag kände när jag såg dina fina foton. Härligt med glada ansikten och hejande möten. Förstår att du inte ville traska direkt hemmåt. Jag kommer också att njuta många dagar över allt vackert. Kan riktigt känna känslan av att stå där.
  Kramar till dig!

  Gilla

  • Det var en helt underbar dag och vi var många som stornjöt av den och tankade energi. Det var bra att vi gjorde det för det visade sig bli den enda superfina dagen. Just nu är det 1 plusgrad och regn men jag hoppas att prognoserna har rätt i att det ska övergå till snö senare. Hur det än blir så har jag ju bildbevis på hur det kan vara och jag får väl titta tillbaka på det 😀
   Kram

   Gilla

 6. Jag hade fullt upp hela dagen på julafton så jag hann inte tänka efter att det inte var som vanligt. Besök på kyrkogården och så var det tomten som skulle runt till två ställen och så julmat och sånt stök men jag brukar ju vara van att ha minst 15 personer i huset men det gick bra. Nu får vi bara hoppas på ett nytt bättre år än vad det här året varit. Hoppas på hälsa och glädje och att träffa nära och kära. kramar och skratt och för min del en massa dans. Önska kan man ju alltid och hoppet får man inte släppa. Hoppas att jag får komma till Östersund och träffa mina vänner som bor där. Jag har flera stycken och så dig som jag inte sett på evigheter.

  Gilla

  • Jag kan bara instämma i dina förhoppningar om nästa år och jag hoppas att du äntligen kan få möjlighet att komma och hälsa på hos mig också 😀 Jag tar gärna en sommartur till Fisksjön någon fin dag 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s