Vinterpromenad

Ja, i morse vaknade jag faktiskt upp till en vinter med snö på träden och lite påfyllning även på marken. Det blev en balkongbild innan det blev riktigt ljust men sedan klädde jag på mig och vandrade iväg.

Lite vovvemysgos fick jag och det av den hund ni ser på bilden. Vi gick samma runda men åt motsatt håll så vi möttes två gånger. Första gången hejade bara husse och jag på varandra men vid nästa möte tittade jag in i de vackra blå hundögonen och kunde inte motstå att fråga om vi kunde hälsa. Medan hussen glatt pratade på om sin hund, som till viss del är en husky men i övrigt visste han inte, satte jag mig på huk och lät hunden bestämma om hon ville hälsa. Det ville hon. Hon kom glatt fram och gosade och efter en liten stund satte hon sig nära med ryggen mot mig för att ta emot mer klappar. Så gör bara trygga hundar och jag stoppade in båda händerna i hennes päls och njöt av mysstunden. Det var jag som till sist avbröt och sa hejdå. Sådana trevliga hundmöten är jag med om lite då och då men jag är alltid noga med att avläsa både hundars och ägares signaler. Det finns ju de som absolut inte vill att man ska hälsa på deras hundar och försöker träna hundarna att inte gå fram till någon.

Rätt som det var förändrades ljuset. Solen finns där bakom någonstans och gör sitt bästa för att försöka tränga igenom dimma och moln.

Jag hann komma hem igen innan solen nästan lyckades bryta igenom och från balkongen följde jag himlens förändring. Från grå med en sol som kämpar och ger ett vackert ljus till…

…flikar av blått där det ser ut som om solen är på väg att vinna kampen. Men tyvärr tog det inte lång stund innan allt blev grått igen. Men det är inte lika kul att visa så jag avslutar med en nästan solig bild 🌞

I morgon ska det bli plusgrader igen så det gäller att passa på när förutsättningarna är bra. Det var inte magiskt vackert i dag men en liten föraning om hur det kan vara. Kanske blir det i stället fina isformationer under kommande dagar när graderna ligger på fel sida om nollstrecket. Det jag vet är att det då är dags att ta fram dubbskorna igen.


16 comments

 1. Jag som inte är bortskämd med snö tycker faktiskt att det var magiskt vackert i dag men jag förstår att du vet hur det kan se ut 😉 Synd att det ska bli tö i morgon men vintern är verkligen inte över för det. Vilket mysigt hundmöte det blev. En hund som gör så är verkligen en trygg och stabil hund.

  Önskar dig en fin fredagskväll!

  Kram

  Gilla

  • Tack Znogge! Jag vet att du inte gillar vinter men det är roligt att du uppskattar det på bild och på håll 😀 Vintern får bakslag och kommer tillbaka flera gånger under en säsong och ännu vanligare har det blivit. Det var en fin hund och jag passar gärna på att mysa lite. Jag hoppas att det delvis var jag som gav ett tryggt intryck och att det spred sig vidare till hunden. Det var lite svårt att sluta mysa men jag ville inte uppehålla dem för länge.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 2. Snøen ligger ennå her, men nå begynner det å bli rimelig vått, for det har regnet flere dager. Jeg håper på sol i romjula i det minste. Da har jeg mange dager fri og skal nyte de ute forhåpentligvis. Så flott det gjør seg med både barkrans og lys på din veranda. Litt granbar så er det julestemning med en gang.

  Gilla

  • Det verkar inte bli regn här men flera dagar med plusgrader. Om prognoserna har rätt blir det mer snö dagarna innan julafton och då blir jag väldigt nöjd 😀
   Jag hoppas också att du får många fina och soliga dagar när du är ledig. Girlangen på balkongen lyser fint och syns både ute och inifrån och visst ger det julstämning 🎄

   Gilla

 3. Jättefina bilder som vanligt. Det är vackert med snö när det ser ut så. Vi har så grått och mörkt så jag nästan längtar efter snö, men det blir aldrig så vackert här som uppe hos dig.
  Kram

  Gilla

  • Tack så mycket! Det var fint i dag men mycket lär smälta bort de närmaste dagarna. Men det ser ut som om det ska bli mer snö dagarna före jul så jag har inte gett upp hoppet om en vit och fin jul än 😀
   Kram

   Gilla

  • Vintern har svårt att komma igång här också. Både förra vintern och den här har en väldigt annorlunda start jämfört med hur det var när jag bodde här tidigare. Det märks verkligen att klimatet ändras. Inte en enda riktig köldperiod förra vintern och än så länge ser det likadant ut i år.
   Tack! Snön gör mycket för intrycket 😀

   Gilla

 4. Jag är så nöjd över att få promenera runt här hos dig och dina fina vinterbilder. Foto nummer fyra uppifrån är magiskt vackert. Som ett vykort. Vilket ljus. Vilken mysstund ni fick där du och vovven. Härligt att du får gosa lite när tillfälle bjuds. Eddie får inte hälsa på någon lägre under våra promenader. Han vill gärna men helt plötsligt kan han börja morra, ett beteende som kommit nu det sista halvåret. Allta tror ju att han är en gullig liten nalle. Så ibland har jag munkorg på honom för att barn inte ska flyga fram, många gör det tyvärr. Tråkigt men så är det. Han är ju väldens goaste annars. Får se ifall det bara är något tillfälligt. Hoppas det!
  Något annat jag även hoppas är att snön ligger kvar hos dig så att jag får tillfälle att njuta av flera fina snöfoton.

  Kramar

  Gilla

  • Tack Lotta! Vad glad jag blir för att du promenerar i tankarna här hos mig 😀 Vilken skillnad det blir när ljuset från en kämpande sol förändrar landskapet. Det gråa och trista försvinner och det känns lite roligare. Jag passar gärna på att gosa med vovvar när de visar att de gärna vill hälsa på mig. Men jag frågar ägarna först. Men vad synd att Eddie inte vill hälsa längre. Beteendet kan förändras av flera orsaker men jag antar att du redan har funderat på medicinska orsaker. Om han har ont så märker du säkert det. Det kan även vara lite åldersgrinighet men jag tror inte att Eddie är så gammal. Han kanske bara helt enkelt har insett att han vill promenera ifred med sin matte och då måste han ju få det. Om jag får träffa honom någon gång ska jag självklart låta honom bestämma hur han vill ha det.
   Just nu smälter snön men jag tror inte att allt hinner försvinna och om några dagar ska det komma snö igen. Senaste prognosen visar snö även på julafton så jag är glad 😀
   Kram

   Gilla

 5. Hjärtknipande vackert i din vintervärld. 6 plus idag också hos mig, men hopp finns om några minusgrader till julafton och lite sol. Bara det är ju en bonus. Ett evigt torkande av blöt och grusig hundmage och tassar är det dock, man sandade mycket när det rådde minusgrader och det gruset ligger ju kvar nu. Och det är för all del helt okej om plötsligt kylan och halkan slår till igen. Men jobbigt är det med vovve med korta ben..
  Nu läser jag vidare här

  Gilla

  • Ja, det var vackert och lite av det hänger kvar fortfarande, trots tö. Det ser väldigt lovande ut på väderprognoserna. Det kan ändras snabbt men jag håller tummarna hårt.
   Det blev ett evigt torkande även med större hundar när vädret var så här men kanske inte riktigt lika mycket som med din lilla Daniel. Katterna är smidigare och undviker säkert det blöta så mycket som möjligt så du slipper förhoppningsvis torka dem. Vi får nog båda en väldigt vacker och vit jul och kanske kan vi tro på att blasktrenden bryts 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s