Inte som jag hade tänkt

För några veckor sedan såg jag i fb-gruppen ”Östersundare” att granen på Stora torget skulle invigas i dag kl 15.00. Jag skrev genast in det i almanackan, en av papper som hänger på väggen, men jag hade mina funderingar om ifall det verkligen skulle bli av. Naturligtvis blev det andra besked och i morse såg jag att invigningen skulle ske digitalt på kvällen i stället. Men jag såg även en bild på den tända granen och trodde att den skulle invigas lite i efterhand.

Lite osäker på om granen skulle vara tänd redan vid femtiden i dag var jag men eftersom det var en skön eftermiddag/kväll chansade jag. Jag parkerade på samma parkering jag brukar använda när jag vill kombinera ett besök i centrum med en promenad. Då ser man Östersund från Frösön och jag konstaterade för mig själv att det hade varit bra med ett kamerastativ och teleobjektiv. Nu blev det en något suddig bild där månen ser ut som en skarp lampa. Men det var vackert att se i verkligheten och det var inte bara jag som stannade till och försökte fota. Lite senare såg jag en proffsbild från förmodligen en höjd där en skarp måne syns bakom rådhusets torn. Så skulle jag vilja kunna fotografera. Men jag är för lat för att lära mig och har inte heller tillräckligt mycket tålamod. Då får man nöja sig med hur det blir och sedan njuta av bättre bilder i ”Östersundare”.

Vid sidan av gångbron mellan Frösön och Östersund lyser älgen, som vanligt, upp tillvaron för oss förbipasserande. Det vita på marken är årets första riktiga frost här. Vi har haft två omgångar med snö men frosten kom först nu.

Redan innan jag lämnade Frösön såg jag att granen på Stortorget inte var tänd. Det var ju synd eftersom det var den jag ville se. Jag gissar att den bild jag såg på den lysande granen måste ha tagits under en provtändning. Men jag fortsatte min sköna promenad och hittade en del annat som lyste. Bl a de små träden runt torget.

Många smågranar utanför olika butiker var fint pyntade…

…och utanför Rådhuset var en stor gran tänd.

Som alltid i adventstider har affärsgatorna pyntats med lysande dekorationer och glödlamporna i den fasta belysningen har bytts ut mot röd- och grönfärgade.

Det var en härlig kväll och en skön promenad men jag fick inte se det jag ville…den lysande granen på Stortorget. Kanske tar jag en morgonpromenad innan det har ljusnat i morgon. Jag har sett den digitala invigningen och nu ska granen lysa.


14 comments

 1. Så många fina julutsmyckningar i din fina stad – och du fick i alla fall en skön promenad och många fina bilder! Du hinner säkert ta många bilder på granen 🙂
  Ha en bra söndag!
  Kram

  Gilla

 2. Er ikke det litt trasig når man har tenkt å ta bilde, eller bare se på en ting også er den slett ikke som du har forestilt deg… Men det er vel bare sånt en må leve med. Når en får en skikkelig blinkskudd så er alle de dårlige øyeblikkene glemt for en stund.

  Gilla

  • Det är trist när det blir så men jag borde ha förstått att granen skulle vara släckt fram till invigningen senare på kvällen. I morse gick jag samma runda och nu är den lysande granen fotad 😀

   Gilla

 3. Ja det är vackert nu med alla julbelysningar, granen vid rådhuset på din bild var jättefin. Vår stora gran här i staden har väldigt få ljus, det ser lite ynkligt ut. Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer att se ut i städerna nästa år, om många butiker har gått omkull.
  Kram

  Gilla

  • Vi har två stora granar i stan men den på Stortorget är störst. Nu lyser den så fint och jag har varit där igen i morse 😀 Tyvärr försvinner nog många små butiker från centrum men jag hoppas att de flesta kan klara sig.
   Kram

   Gilla

 4. Jag såg också den fina bilden med månen och den var verkligen någonting. Det ser fint ut i stan med massor av lampor och ljus. Här är det mörkt som i graven men jag har satt upp ljus i fönstren och en slinga ute. Kinabror har satt upp en utegran och ljus i fönstren. Han bor fortfarande kvar i sin sommarstuga fast det börjar bli väldigt kallt ute nu. Jag ska plocka fram sparken och åka på isen till honom och äta middag om en stund

  Gilla

  • Den bilden var jättefin och jag ser ofta lika fina bilder i den gruppen. Det finns många duktiga fotografer här 😀
   Du har så julfint och mysigt inomhus och det lyser säkert fint från ljusslingan och utegranen. Det kan bli lite för mycket av det goda i vissa bostadsområden men i stan tycker jag att de har en bra balans.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s