Före och efter soluppgången

Jag missade soluppgången men jag var inte ledsen för det. Jag kom till Bynäsets parkering ca 45 minuter innan solen skulle visa sig och planen var att få en skön promenad i morgonskenet. Det där härliga skenet som förgyller naturen med guldfärgade och rosa toner. Det var precis det jag fick uppleva. Någon snö har vi inte längre och inte ser prognoserna särskilt lovande ut men temperaturen ska i alla fall hålla sig på minussidan framöver. Jag får nöja mig med det.

Strax innan soluppgången vände jag ryggen åt den och vandrade mot fjällen. Jag har många gånger passerat det här döda trädet utan att fota det men det är något som fascinerar med det.

Lång där borta i det rosa diset ligger Åreskutan.

Lite längre fram dök Oviksfjällen upp när Andersön inte längre dolde dem. Solen hade varit uppe en stund här men den står väldigt lågt hela dagarna. Kanske är det därför den bjuder på det här rosa skenet så länge efter uppgången.

Nästan tillbaka vid utgångspunkten fick jag ett fint avslut på min supersköna morgonpromenad.


14 comments

 1. Så många olika nyanser du har fångat med din kamera, på samma motiv! Ibland behöver man se foton för att verklgen se, är det inte konstigt! Kram

  Gilla

  • Naturen är fantastisk och det är lite märkligt hur molnen, som är långt från soluppgången, kan färgas rosa ca en halvtimme innan solen visar sig. Men jag behöver inte förstå hur allt går till. Jag njuter och fotar och är nöjd med att det är som det är 😀
   Kram

   Gilla

 2. Jag njute av alla fina foton du bjuder på. Det är underbart med bilder. Tänk vilka skiftningar det kan bli. Blir lite avundsjuk på att du får se det i verkligheten, det brukar ju vara vackrast så.

  Kram

  Gilla

  • Tack Lotta men jag har njutit av många fina bilder på vackra vyer hos dig. Vi bor fint båda två. Du har dessutom fördelen av att ha en fin fotomodell med dig på dina promenader 😀 Det vi ser i verkligheten går sällan att helt fånga i en bild men det kan ju bli bra ändå.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s