Naturens egna konstverk

I dag kom jag ut på promenad först efter klockan två och jag hade varit förutseende nog att ta på mig dubbskorna. Det var ett bra val eftersom gångvägarna bitvis var väldigt isiga. Det var inte bara gångvägarna som var isiga. Snö och sol hade samarbetat och skapat riktigt läckra konstverk i träden vid sjön. Helhetsintrycket var så klart mycket häftigare i verkligheten men om jag skulle visa helheten här skulle det vara svårt att se detaljerna. Det som ser ut som en solnedgång i bakgrunden i några bilder är bara lite spridd ljuspåverkan från solen som vid tillfället var mycket längre västerut. Det var ca en kvart innan solens nedgång men den syntes inte bakom molnen.

Nu börjar kallelserna till treårskontrollen dyka upp. Jag var inte helt säker på att de skulle komma nu eftersom läget är som det är. Men återigen konstaterar jag att jag har en väldig förmån genom att vara transplanterad. Vi som hör till den gruppen glöms inte bort eller får våra kontroller uppskjutna. Jag är tacksam och glad för det men tycker ändå att det är lite besvärligt att göra dessa sjukhusbesök. Men det är klart att jag gärna vill veta att allt är ok.


16 comments

 1. Fantastiska bilder!
  Tänk att det redan gått tre år sen din levertransplantation. Jag minns såväl när du gick och väntade. Tänk vi har ju ”känt” varandra ganska länge nu!
  Kram

  Gilla

  • Tack!
   Ja, visst är det konstigt att det har gått så lång tid redan 😀 Om några dagar är det tre år sedan jag fick första samtalet och åkte in till Sahlgrenska. Men jag fick ju åka hem igen och sedan dröjde det till 16:e januari innan det blev av. Vi har hängt med varandra ett bra tag och lärt känna varandra. Det är kul och vem vet? Kanske träffas vi någon gång.
   Kram

   Gilla

 2. Vilka fantastiska vinterbilder som du delar med dig av. Naturen kan verkligen vara vacker oavsett årstid.
  Skönt att du blir kallad som planerat och att sjukvården delvis fungerar som den ska.

  Kram

  Gilla

  • Jag har aldrig sett så många istappar i träd förut. Nästan som om de ersatte löven 😀 Fint och kul att jag sprang på det.
   Sjukvården har bra koll på oss transplanterade och det känns väldigt tryggt. Men jag har inte tagit för givet att de ska hålla tidsplanen så noga.
   Kram

   Gilla

  • Ja, det måste vara ovanligt med så många istappar. Jag har i alla fall aldrig sett något liknande förut.
   Jag är säker på att alla prover och undersökningar ska visa att jag mår bra 😀 Undantaget kan vara bentäthetsmätningen men jag vet ju redan att jag är benskör. Det kan ju hända att det har blivit bättre.

   Gilla

 3. Vad vackert! Tänk så det kan bli. Förstår att det ögat ser inte alltid är detsamma genom kameralinsen.
  Jag förstår din ovilja till sjukbesök i dessa tider. Men som du skriver så är det bra att de vill ha koll så att allt är bra. Troligtvis så har de bra rutiner så att det går säkert till.
  Önskar dig en finfin lördag!

  Kram

  Gilla

  • Det var väldigt glittrigt och pyntat med istappar i de strandnära träden och jag hade tur som kom dit precis rätt dag 😀
   Min ovilja att besöka vården har inte så mycket med oro för coronasmitta att göra utan beror mer på att jag är lat och tycker att det är besvärligt att behöva gå på undersökningar. Men kanske är det smittan jag egentligen borde tänka på 😉 Men jag är väldigt tacksam för att jag blir så väl omhändertagen.
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Fantastiska bilder! Naturen är verkligen den bästa konstnären … många år sen jag såg såna här vackra isiga grenar. Tjusigt!
  Hm … hur är det möjligt? Tre år sen transplantationen!?! Ojojoj … känns inte alls såå länge sen. Så bra att allt gått så bra och framför allt att du mår bra! Nu hoppas vi att allt är bra på kontrollerna!
  Ha en fin helg!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Naturen är fantastisk och det var första gången jag såg det här. Där hade jag tur som var på rätt plats rätt dag 😀
   Ja, visst är det märkligt 😀 Men det är faktiskt tre år sedan i mitten av januari. Det brukar alltid bli bra besked från provtagningar och undersökningar så jag förväntar mig samma sak den här gången. Men även om jag är säker på att allt är bra är det ändå skönt att få det bekräftat.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. wow wow wow, det här är något av det mest fascinerande i naturen när det fryser på. Så otroligt läckert!
  Jag förstår att det känns lite tudelat att ge sig iväg till lasarettet. men ha gärna ett munskydd på, kanske handskar på händerna, så du känner dig trygg! Kram

  Gilla

  • Ja, visst är det häftigt 😀 Jag har aldrig sett något liknande förr så jag är glad att jag kom förbi i rätt tid.
   Det är inte pga smittan det känns besvärligt utan det är just att ta sig dit för undersökningar som tar emot lite. Ren lathet med andra ord. Jag är inte orolig för att bli smittad eftersom jag ser till att hålla avstånd och ha god handhygien. Blir jag ändå smittad så är jag så optimistisk, kanske naiv, så att jag tror att det blir ett lindrigt förlopp 😉
   Kram

   Gilla

 6. Det var en massa istappar och fina i ljuset är dom. Känns lite jobbigt att coronan har ökat ganska kraftigt här i länet. Vi har slutat med våra fredagsluncher på byn och stannar hemma. Handlar bara en gång i veckan och håller oss hemma. Tur i alla fall att vi är fyra stycken som kan umgås.

  Gilla

  • Det var som om istapparna har ersatt löven eller som om naturen har julpyntat med is 😀
   Corona ställer till det på många sätt men nu börjar vi kunna se ett ljus långt bort i tunneln. Nästa sommar kanske vi kan börja återgå till det normala, även om viss försiktighet säkert fortfarande är bra då. Bra att ni håller er undan från trängsel och att ni har varandra 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s