Snön kom till slut

Det blev vinter och jag vaknade upp i morse till en vit värld. Det var visserligen kolsvart ute när jag drog upp rullgardinen men jag såg i ljuset från en lampa att det snöade och att det var vitt på marken. Glad i hela kroppen gjorde jag mig i ordning för ett pass på katthemmet. Trevligt och mysigt som vanligt.

Det blir ännu en bild från min balkong och som ni ser fick jag ut ljusslingorna (om ni tittar noga ser ni att det är två ljusslingor i kombination) i alldeles lagom tid. Men de tänds inte än på drygt en vecka.

Efter lunch gick jag ut för att uppleva den efterlängtade snön riktigt nära. Jag gick inte många meter innan jag såg ett gäng tomtar genom grenarna. Lite översnöade figurer och jag kan inte se om det bara är tomtar eller några andra figurer också. Men jag har sett från vägen nedanför att det finns ännu fler julfigurer på samma tomt. Min balkongdekoration känns inte så tidigt monterad i jämförelse.

Det var inga perfekta förhållanden eftersom det först hade regnat en stor del av gårdagen. Det var blött under snön på vissa platser och gångvägarna hade plogats så att ett isigt underlag var blottat. Här i mitt bostadsområde var det rejält med grus utspritt men så var det inte överallt. Men jag gick på de stigar jag har undvikit länge eftersom de har varit leriga. Där var det nu snö. Det var lite jobbigt att pulsa fram i snön där fotspår visade att bara en person hade gått före mig. I morgon är nog stigarna mer upptrampade och det får jag tacka alla hundägare för.

Den närmaste tiden blir det en kamp mellan snöfall och minusgrader på ena sidan och plusgrader på den andra. Hur det slutar får vi se så småningom men jag hoppas på vintern.

Nu, som sista region i landet, har även vi i region Jämtland/Härjedalen fått skärpta allmänna råd. Fram till den 13:e december ska vi undvika resor och mycket annat. Det var väntat men vi höll ut länge och, enligt FHM, på ett föredömligt sätt 😀


16 comments

 1. Vilka alldeles fantastiska vinterbilder! Hade den skånska vintern sett ut så hade jag uppskattat den men tyvärr blir det sällan så. Vilket härligt ljus snön ger!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack Znogge! Tyvärr verkar det som om vintrarna här blir sämre med tiden och med mer is i stället för snö. Men än så länge är det i alla fall ganska fina vintrar.
   Kram och detsamma till dig!

   Gilla

 2. Ser framför mig hur fint det kommer att bli på din balkong, när du kan tända belysningen. Ja det är fint redan nu med den snöklädda girlanden.
  Som vanligt en dramatisk himmel hos dig.
  Nu ikväll är det under 0:an här men knappast att det kommer någon snö.? Imorgon har det nämligen utlovats solskensväder.

  Ha det fint!
  Barbro

  Gilla

  • Jag känner mig ganska duktig som klarar av att vänta. Det är ju så frestande att trycka på strömbrytaren 😀
   Ja, himlen är ofta spännande även mitt på dagen. En lågt stående sol som nästan tränger igenom molnen kan vara nog så fin.
   Det ska bli sol en stund mitt på dagen här också så vi får båda njuta av den i morgon 😀
   Tack och detsamma till dig Barbro!

   Gilla

 3. Hos mig var det inte sandat. Rent livsfarligt på min promaenad idag. Särskilt där det har plogat/skrapat gångvägen och det sedan hade bildats is i nedförsbacken. Många fler än mig försökte gå på sidan, i snön, men då kom vi stundtals in i någon planterad häck istället. Nej, det var inte lätt….

  Undrar om jag ska försöka få bort issnölagret på bilen i morgon, eller om det kommer några bliddagar så det smälter bort av sig själv?

  Gilla

  • Det är nog läge att ta på dubbskorna på morgondagens promenad. Trist att vinten börjar med isiga gångvägar. I dag löste jag det med att hålla mig på stigar.
   Det är nog inte lätt att få bort islagret på bilen men kanske hjälper det om du sätter fläkten på högsta läget en stund. Eller kanske kan det funka om du häller en hink varmvatten över framrutan 😉

   Gilla

 4. Så bra att du hann sätta upp ljusslingorna innan snön kom – det kommer att bli jättefint!
  Underbara bilder … för trots att jag inte gillar snön så måste jag erkänna att den är vacker på bild! 🙂
  Håller tummarna för att det fortsätter snöa hos dig – och att snön som kommit inte töar bort!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu är de på plats och det känns bra 😀
   Tack! Snön lyser upp och på bild ser man bara hur fint det är. Inte att det blåser rejält. Men det var ändå en skön promenad. Kommande vecka ska det snöa och töa om vartannat men som det ser ut nu blir det bra till första advent.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Åh det ser mysigt ut med snön. Ser ut som jag minns vintrarna när jag var liten och spände på mig skidorna och gav mig ut.
  Kram

  Gilla

  • Det blir både mer snöväder och töväder närmaste veckan så vi får väl se hur det blir till nästa helg då det är första advent. Jag hoppas på att snön vinner 😀 Jag hjälper dig och håller mina tummar också för att snön kommer till dig 😀

   Gilla

 6. Åh så vackert, jag är så glad att kunna få njuta av dina fina snöbilder. Jag kan själv tänka mig lite snö nu och tre minusgrader ifall det går att önska fram till mars ungefär.
  Några nya gäster på katthemmet?

  Kram

  Gilla

  • Ja, nu får vi passa på att njuta för förmodligen kommer snön att försvinna igen. Jag får hoppas på mer snö och fler minusgrader längre fram och jag skulle vara nöjd om det blir som du önskar 😀
   Ja, det kommer en del nya katter och det är både kattungar och vuxna. De är ofta skygga i början men brukar ofta bli modigare med tiden.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s