färglöst, förutom morgon- och/eller kvällshimlen

Det är inte trist att promenera när naturen är färglös men lusten att ta fram kameran ur väskan är nästan obefintlig. De enda fotomotiv som lockar är himlen när solen går upp eller ner. Därför blir det en kanske lite tjatig upprepning. Jag har ingen särskild promenadtid utan går när jag känner för det. I dag valde jag dock morgonen eftersom regn väntades senare. Innan jag gjorde mig i ordning tittade jag ut och från min balkong såg jag att himlen brann lite längre bort.

Under den tid det tog för mig att ta på mig TENS:en och ytterkläderna och gå ner till sjön hade himlen förändrats till det här.

Sedan gick det ganska snabbt. Färgerna bleknade bort och kameran fick stanna i väskan. Jag la märke till att fler och fler sätter upp ljusslingor i träd, buskar, på hus och som här, en trädkoja. Det fick mig att tänka på att det kanske är en bra idé att sätta ut min belysning på balkongräcket. Det väntas snö i natt och i morgon och om jag har tur stannar den kvar och fylls på efterhand. Då är det bra att ha förberett julbelysningen. Nu är det gjort men jag tänder den inte förrän tidigast fredag innan första advent.

Vi har upprepade gånger redan fått höra att julen inte blir som den brukar vara. För min del lutar det ganska mycket åt att jag för första gången i hela mitt liv förmodligen firar jul helt ensam. Det är inte hela världen om det blir så. Mina barn är ansvarstagande och vill följa rekommendationerna och då vill inte jag vara sämre. Jag blir inte ensam för att jag inte har någon som vill fira jul med mig. Då hade det varit värre. Än har jag inte helt gett upp men om det inte blir en nästan mirakulös förbättring gällande smittan så blir det en lite trist jul. Jag kan ju erbjuda mig att ta ett pass på katthemmet på julafton om det blir som jag befarar. Då får jag både gemenskap och mys.


18 comments

 1. Instämmer i ditt resonemang. Att promenera är inte tråkigt, men fotolusten nära noll. Eller egentligen saknas inte lusten utan det är motiven som saknas.
  De där himlarna alltså! ♥
  Ja jag börjar se lite utomhusslingor här hos oss också och jag förstår dem som börjar tända dem redan, allt för att få lite ljus i mörkret. Något som piggar upp.

  Ha det gott Ingrid!/Barbro

  Gilla

  • Själva promenerandet är oftast skönt men det är en bonus om det är lite vackert också 😀
   Jag tycker att det är fint när det lyser i trädgårdarna och på hus men jag själv vill vänta till första adventshelgen. Men då går jag all in 😀
   Tack och detsamma till dig.

   Gilla

 2. En må virkelig ta med seg de lyspunktene som er på denne tiden av året. Jeg håper det kommer snø som blir liggende i helga. Det er blitt lovet, men jeg er redd det kommer bare i høyden. Men om den skulle komme så blir den nok ikke liggende denne gangen heller. Jeg synes ikke det er så spesielt med julen lenger. Det var liksom noe stort når man hadde barn, nå er det mest kos å gi bort noen gaver som de forhåpentligvis setter pris på.

  Gilla

  • Jag hoppas också på att det ska bli snö men just nu regnar det. Om jag får vakna upp till en vit värld i morgon blir jag riktigt glad 😀 Men kanske blir det kortvarigt. Vi får väl se.
   Julen betyder mycket i min familj. Vi har slutat med julklappar sedan några år och vi har minskat en del på maten men det är ändå massor av julstämning när vi träffas. Jag kommer troligtvis att pynta lika mycket även om jag är ensam om att se allt.

   Gilla

 3. Jättefina bilder!
  Det är sagt att det ska komma ett besked den 13 december om rekommendationer inför julen. Jag är nog inställd på att boka av mina tågbiljetter till Stockholm. Eftersom sonen är hemma så blir jag inte ensam på julafton men även om det skulle bli så så får det gå det också. Det är en väldigt konstig tid. Man undrar hur länge det ska vara.
  Kram

  Gilla

  • Tack!
   Det är klart att jag hoppas att det ska bli ett positivt besked men det vore underligt om det blir fritt fram att resa och träffas till jul. Då ska smittan ha minskat väldigt mycket. Vi får hoppas att det stämmer att vaccinationer startar i januari och då kanske det ser mycket bättre ut till sommaren.
   Kram

   Gilla

 4. Jag har börjat tänka mig en Jul i ensamhet. Inomhus i alla fall. Blir det snö, så kan jag vara med lite i någon pulkabacke. Och kanske sitta på lite avstånd om det skulle bli korvgrillning.
  Ja, vi får se men jag känner nu mer än tidigare att det gäller att vara försiktig och hålla ut tills bättre tider kommer.

  Gilla

  • Ja, men då hoppas vi på snö så att du får ha lite kul med din familj 😀 Det är nog inte helt omöjligt. Man kan ju alltid gå en promenad hur det än blir. Visst ska vi vara försiktiga och nu närmar sig vaccinationen. Nästa jul blir mycket roligare 😀

   Gilla

 5. Vilka fantastiska himlar du visar. Så var det länge sedan det såg ut hos oss.
  Nog blir julen annorlunda men om det blir att du firar ensam så är det inte beroende på att du är ensam utan andra omständigheter som påverkar. Det tycker jag är stor skillnad. Sedan vet jag att det finns personer som är helt bekväma med att fira på egen hand.

  Kram

  Gilla

  • Den här tiden på året har jag större chans att se både soluppgångar och solnedgångar och jag tror faktiskt att de är som mest färgsprakande nu. Men det kanske jag bara inbillar mig eftersom det är nu jag ser dem 😀
   Du har helt rätt och jag känner mig inte ensam i den bemärkelsen att ingen vill fira med mig. Vi kommer att vara många som får fira för oss själva i år och om det bara blir en gång så är det ingen fara. Men jag hoppas fortfarande lite på att det inte ska bli så.
   Kram

   Gilla

 6. Fantastiska himmelsbilder! Hoppas snön faller hos dig nu – då kommer säkert lusten att fota tillbaka 🙂
  Julen ja … jag vet inte riktigt hur det blir här, men vi är ju två i alla fall.
  Kram

  Gilla

  • Himlen och solen bjuder på många fina skådespel nu och det blir en hel del bilder 😀 Snön är här men jag är inte säker på att den blir kvar särskilt länge. Men det blev mycket ljusare och finare 🙂
   Vi får göra det bästa av julen hur den än blir. Det kommer ju fler och nästa jul blir förhoppningsvis som den brukar vara.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Så himla vackert! Jag bor i en bunker nere i ett hål, ser knappt någon himmel. På sommaren kan det vara rätt skönt, nu är det ett evigt mörker…Håller med om fotandet, tar sällan fram kameran på promenaderna nu. Kramen

  Gilla

 8. Visst är det fantastiskt då himmelen glöder. Jag är inte bortkämd med fina soluppgånger eller nedgångar för vi kör bara med gråa nyanser i Karlskrona. Förhoppningsvis så bjuds det även här på lite glöd framöver.
  Vi vet inte heller hur det blir med julen. Vi sa att vi kunde träffas ute på dagen för att grilla och greja lite. Vi får avvakta helt enkelt. Skulle det vara så kan jag alltid jobba, alltid någon som är sjuk eller vill vara ledig.

  Kram

  Gilla

  • Jag vet inte om det är tack vare att solen står så lågt som vi får så röda och glödande himlar nu. Jag ser dem inte varje dag men om det finns glipor i molnen så brukar det bli färgsprakande. Jag håller tummarna för himlaglöd även hos dig.
   Det är mycket som är oklart när det gäller julen men vi får göra det bästa av den hur det än blir. Du kanske jobbar och jag kanske tar ett pass på katthemmet. Men jag hoppas att vi båda ändå får en riktigt fin jul med massor av stämning 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s