I brist på andra fotomotiv…

Jag hör till de som trivs med hösten och det mörker som kommer med den. Snart har vi bara ljust i ca sex timmar och det gör mig ingenting. Men den här perioden, då löven har fallit och det bara finns lite trista fotomotiv eller vyer som jag redan har fotat väldigt mycket, då får man vara glad för att solen ställer upp. Morgnar och eftermiddagar bjuder just nu på vackra skådespel och i brist på annat kan jag ju försöka vara ute i tid för att få se dem. Den första bilden tog jag igår när jag promenerade in mot stan.

Den här tiden på året kan jag även se soluppgången från min balkong. Den är ganska långt bort och det finns en del träd i vägen men i ett beskuret foto är det ändå ganska fint. I morse såg himlen ut så här.

Min balkong har söderläge och det är lite synd. Den bästa sikten över sjön har jag rakt fram och därför får jag ingen bra utsikt mot varken soluppgångar eller solnedgångar. På eftermiddagarna kan jag skymta en väldigt röd himmel mellan träden åt väster men det är alldeles för många stora träd i vägen. Om jag fick som jag vill skulle de träden huggas ner och då skulle jag ha fri sikt mot fjällen och fantastiska höstsolnedgångar. Men man kan inte få allt och jag får väl ta och vandra ner den korta biten till sjön någon dag när det ser lovande ut.


20 comments

 1. Akkurat det er en ting jeg savner ved både vår, høst og vinter. Det å kunne sitte på verandaen og se på solnedgangen seine varme sommerkvelder. Da koser jeg meg. Jeg gleder meg over høsten så sant det ikke regner, jeg har blitt skikkelig værsjuk når jeg har blitt eldre. Jeg trives best ute uansett, bare det ikke regner. Når det er mørkt ute kan man jo bare tenne noen lys inne og kose seg med ved i ovnen og ei god bok. Bare å nyte høsten 🙂

  Gilla

  • Det låter härligt att kunna sitta ute på verandan och se solnedgångar. Inte konstigt att du saknar det. Men både du och jag gillar hösten, vintern och våren också och alla årstider bjuder på något speciellt 😀

   Gilla

 2. Vackra bilder. Inte gör det något att november är här, många vackra himlar blir det då. Och snart är det Advent med alla ljus både inne och ute, och sedan får vi hoppas på snön…

  Gilla

 3. Här är vi lika Ingrid! Jag har inte heller några som helst problem med höstmörkret. Tvärtom, jag gillar de korta dagarna och de mysiga kvällarna 🙂
  Jättevackra bilder! Här ses ingen solnedgång alls, mer än att himlen färgas röd mellan träden … det räcker tycker jag 🙂
  Önskar dig en bra tisdag!
  Kram

  Gilla

  • Alla årstider har sin charm och jag gillar att mysa i mörkret lika mycket som jag tycker om när ljuset återvänder 😀 Vi är lyckligt lottade som kan må bra hela året.
   Tack Anki! En röd himmel mellan träden är också vacker.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Himlen är nog den som varit färgstarkast mornar och kvällar och som har gjort livet lite lättare att leva på senare tid. I min bunker ser jag mest bara andra hus ovanför mig, men ibland lyckas jag se himlen när jag är ute på promenad på eftermiddagen. Hur mår du efter sprutan? Har hört många här på orten säga att de haft ont i armen, värk osv. Hoppas du mår bra, kram

  Gilla

  • Ja, den här årstiden verkar vara bäst på att bjuda på färgstarka himlar och det är nu jag delvis kan se det från min balkong. Men för att få en helhet måste jag också gå en bit.
   Efter sprutan kände jag bara lite ömhet just där sköterskan stack mig. Inte särskilt besvärande och precis som det brukar vara. Men annan värk kanske gömmer en del som jag annars skulle ha märkt. Det tror jag inte eftersom det inte blev någon försämring. Nu mår jag bara bra 😀
   Kram

   Gilla

 5. Visst är det vackert med dessa fantastiska färger. Här hos mig så får jag nöja mig mig med grått, men det är ju vackert det också. Jag har inte heller några problem med mörkret. Tända ljus gör sig bäst när det är mörkt ute. Igår var det mörkt hela dagen 🙂 NU längtar jag till att få lysa upp mina fönster med adventsstjärnor, ska bli underbart. ( Jag tog fram mina röda kuddar och la i soffan för att pigga upp)
  Önskar dig en fin dag!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det är vackert och många morgnar och kvällar har sett ut på liknande sätt 😀 Men många dagar är gråa och färglösa så allt är inte lika fint.
   Jag längtar också efter att ta fram alla adventsljusstakar, stjärnor, tomtar och annat fint julpynt 😀 Röda kuddar i soffan låter som en bra början. Kanske ska jag ta fram mina också.
   Kram

   Gilla

 6. Jag ser solnedgångarna över sjön men det har varit mulet nu rätt länge. Trist med coronan som verkar tillta igen Jag saknar julbord och julmarknader och julkonserter som brukar lysa upp december. Annars har vi det bra här i skogen men Kinabror skulle fira sin 70-årsdag och jul i Skåne med sina barn och andra brorsan skulle också fara ner men nu blir det inget av det men det hade kunna vara värre. Vi är i alla fall friska än så länge.

  Gilla

  • Du bor så fint och har möjlighet att se solnegångar från dig och det är något man aldrig tröttnar på.
   Corona ställer till det och mycket som är roligt ställs in. Jag kanske blir ensam i jul eftersom mina barn förmodligen inte får komma enligt alla restriktioner. Men det är inte hela världen. Det finns de som har det värre och kanske kan jag i stället ta ett pass på katthemmet. Då gör jag i alla fall lite nytta. Men jag hoppas fortfarande på att smittan ska minska så att jag får hit mina barn.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s