Vaccinerad

Det blåste rejält och det var säkert stormstyrka i vindbyarna när jag gav mig iväg till katthemmet i morse. Jag bestämde mig genast för att skippa promenad i dag och förberedde mig i stället på att efter sysslorna på katthemmet stå i kö för en influensavaccination.

På katthemmet har jag och volontärskompisen, hädanefter kallad L, kommit in i rutiner som känns trevliga. Jag är alltid där för tidigt och då börjar jag med att ge Prinsen mat. Jag brukar hinna med att ge de andra mat också och ibland fixar jag även kattlådorna i den här avdelningen innan L kommer. Han är min motsats i det avseendet att han alltid kommer sent. Men det är inget som spelar någon roll utan är mer något jag ler åt. Han kommer alltid in med ett stort leende och andan i halsen efter att ha cyklat. Han sätter på tevatten och vi dricker vårt te tillsammans. Ibland tar vi med oss muggarna och går vidare till nästa rum och ibland, som i dag, sitter vi vid bordet och pratar en stund.

Då kommer kökets herre, Prinsen, och vill vara med. Han kan inte hoppa upp på stolar eller bordet själv men i morse började jag med att lyfta upp honom i mitt knä. Där satt han en stund och spann medan jag klappade honom. Men han ville upp på bordet och där fortsatte han att spinna och stirra på mig när jag slutade klappa. Då är det klart att jag gjorde som han ville igen. Ända tills han gav mig ett kärleksbett i handen. Då ville jag inte längre och han vandrade i väg över bordet och la sig tillrätta i knät hos L. Prinsen är den bofasta charmknutten och även om han har sett bättre dagar (det har ju faktiskt jag också) så gillar jag honom mest av alla katter. Kanske för att han alltid finns där.

Kattungarna i förra inlägget har redan blivit tingade allihop. Jag trodde att det skulle gå snabbt och det gjorde det verkligen.

Efter passet tog jag mig till campus, där en tillfällig vaccinationscentral inrättats, och jag tror att jag kan tacka den hårda blåsten för att det inte var någon kö. En perfekt dag för att vaccinera mig med andra ord. I min region får riskgrupper gratis vaccin för både säsongsinfluensan och lunginflammation. Det är fem år sedan jag vaccinerades mot lunginflammation och jag har blivit tillsagd att jag ska göra om det nu. Men tyvärr var det vaccinet slut. I år har tydligen väldigt många insett att det är bra att vaccinera sig även mot lunginflammation så efter bara tre timmar första dagen var vaccinet slut. Jag fick i alla fall min influensaspruta och gick därifrån med rådet att komma tillbaka nästa vecka för resten.


16 comments

 1. Ja så fin Prinsen är, skrattade lite åt att du skrev att han sett bättre dagar 😀 vem har inte det?
  Så bra att du fått influensasprutan. Det blir ju säkert många som tar den i år. Man undrar ju när det ska komma coronavaccin
  Kram

  Gilla

  • Haha, ja Prinsen är lite påverkad av tiden och sjukdom men still going strong 😀 Jag känner mig lite likadan.
   Jag tror att vi får se nya rekord i antal vaccinationer i år. Både influensa- och lunginglammationsvaccin. Coronavaccin blir nog inte tillgängligt för alla förrän kanske sent nästa år. Men jag kan ha fel och jag hoppas att jag har det.
   Kram

   Gilla

 2. Så kul att du och L trivs tillsammans och att ni har era rutiner. Man behöver inte vara lika för att fungera bra tillsammans vilket detta visar. Prinsen är verkligen fin för vem har det perfekta yttre 😉

  Så skönt att få vaccineringen avklarad till hälften i alla fall 😉

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det var tur att vi blev ihoptussade och att vi trivs och jobbar bra ihop 🙂 Att vi är lite olika när det gäller att komma i tid spelar mindre roll eftersom jag inte behöver vänta för att komma igång. Prinsen är jättefin och väldigt speciell 😀
   Det hade varit skönt att få båda vaccinationerna avklarade samtidigt men jag chansar på att göra ett återbesök nästa vecka.
   Kram och god morgon!

   Gilla

 3. Bra att du fått ett av två vaccin, den katten verkar charmig. När det gäller att ha sett bättre dagar har jag passerat zenit. En gång i tiden kunde man kanske kanske påstå att man var ”ung och vacker”, men nu finns bara ”och” kvar… de andra försvann för länge sedan.

  Gilla

  • Ja, kanske var influensavaccinet mest angeläget och nästa spruta kan jag säkert få nästa vecka.
   Kroppsligt och utseendemässigt går det kanske åt fel håll men samtidigt ökar erfarenheter och det finns fortfarande mycket roligt som väntar 😀

   Gillad av 1 person

 4. Prinsen har attityd, ser jag. Honom kan man ju inte låta bli att gilla!
  Och kattungarna fick hem snabbt. Jag kan förstå det.

  Nästa vecka ska jag försöka hinna med vaccineringen. Hoppas de har vaccin så dt räcker till alla då.

  Gilla

  • Haha, ja han vet sin betydelse. Han påminner faktiskt en hel del om min hund, Kasper. Han var också lika självklar i sin övertygelse om den egna betydelsen och dominerade min systers hund utan att behöva ta till några som helst hotfulla tendenser. Kattungarna har blivit tingade men jag vet inte när de ska flytta eller vad som gäller innan det kan bli så.
   Influensavaccinet finns det säkert tillräckligt av och det andra ska komma nästa vecka. Men hur länge det räcker är det nog ingen som vet. Vi får hoppas att vi båda får vår dos.

   Gilla

 5. Prinsen har ett alldeles eget sätt att sitta. På hundar ser man ofta detta, har aldrig tidigare sett en katt sitta på ena skinkan…
  Så bra att kattungarna är tingade! Och så trevligt ni har med både djurpyssel och fika.
  Här ges influensavaccination till riskgrupper gratis men bara med tidbokning. Lunginflammationssprutan kostar 600,.- på tok för dyrt för hjärt och lungsjuka gamla…
  Så bra att du nu klarat av ena sprutan bara resten kvar!Tänk när vi får ett vaccin mot covid, då står jag i kö hur länge som helst, för sen kan man börja leva igen! Kramen

  Gilla

  • Jag har också reagerat på hur han ofta sitter men jag vet inte mer än att han har njurproblem och är ganska gammal. Han kan ju vara stel och ha lite ont av ålder, precis som många av oss. Det är trevligt att komma till katthemmet och lite fika och prat, samtidigt som man umgås med Prinsen, gör det ännu mysigare 😀
   Avgifter kan skilja en hel del mellan regioner. Det märkte jag när jag bodde i Mjölby. Men här har de i år tagit beslutet att båda vaccinen ska vara gratis för riskgrupper. Det är väl därför många väljer att ta båda sprutorna just i år och att vaccinet tar slut. 600 kr låter väldigt mycket. Jag tror att det ligger mycket lägre här för grupper utanför riskgrupperna.
   När coronavaccinet kommer tänker jag att jag ska hålla mig lite lugn och avvakta. Långa köer undviker jag helst om jag kan. Men jag tvekar inte ett dugg om att vaccinera mig.
   Kram

   Gilla

 6. Här är det full storm och en del träd har blåst ner över vägen. Jag vågar inte ligga uppe i sovrummet inatt för den gamla björken ramlar in där om den blåser av. Jag ska på begravning imorgon och gruvar mig.

  Gilla

  • Jag har hört att det har varit problem med nedfallna träd lite här och där och jag blev lite förvånad över att det blev så starka vindar. Jag håller tummarna för att du lugnt och säkert ska kunna ta dig till begravningen i dag.

   Gilla

 7. Prinsen verkar vara en bestämd herre … och jag säger som Paula – första gången jag ser en katt sitta på det viset. Har han någon gammal skada, eller är det bara något han gör ändå?
  Skönt att en av vaccinationerna är avklarad – jag fick min mot lunginflammation tidigare i år och har inte bestämt mig om jag ska ta säsongsvaccinet än. Har aldrig gjort det – inte efter att både min f.d. chef och min mamma blev väldigt sjuka och ”Sivan” (chefen) höll på att stryka med!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  Gilla

  • Prinsen är verkligen kökets herre, precis som jag skrev, och han blir väldigt omhuldad av alla 😀 Jag har också noterat att han ofta sitter så här och kanske har det med ålderskrämpor att göra. Jag vet bara att han har njurproblem och att han är ganska gammal.
   Oj, jag förstår mycket väl att du tvekar med den erfarenhet du har av hur vaccin kan drabba en del. Jag har inga dåliga erfarenheter och då är det lätt att tänka att vaccinet är bra för mig. Men bra att du i alla fall skyddar dig mot lunginflammation.
   Kram och detsamma till dig!

   Gillad av 1 person

 8. Prinsen är ju bara för söt med sitt något tilltuffsade yttre. Han har nog varit lite av en bråkstake när han var ung. Härligt med deras personligheter. De där små kattungarna förvånar mig inte alls att de blev tingade snabbt.
  Så bra att du tagit din spruta hoppas att du får möjlighet att även ta vaccinet mot lunginflammation, det ska precis som du skriver vara ett bra val i år för de som är i riskgruppen.
  Svar: Nog behöver jag framförhållning när det gäller mitt kommande bad, det enda sättet att verkligen göra det är att flera vet om det. Datum satte jag för att det är pappas födelsedag och det var han som lärde mig simma( så din man och pappa fyllde år på samma dag). Du kanske kan vara med när jag badar 🙂
  Trevlig helg!

  Kramar

  Gilla

  • Ja, man kan bara gissa vad Prinsen har varit med om men han verkar vara väldigt trygg i sig själv 😀
   Jag valde rätt dag att vaccinera mig. Ingen kö alls och det var ju synd att inte båda vaccinen fanns tillgängliga. Jag får väl försöka igen någon dag med dåligt väder.
   Vilket märkligt sammanträffande att vi båda saknar någon som fyllde år just den dagen. Vem vet. Om corona tillåter kanske jag gör en roadtrip söderut i mitten av juni. Då ska jag heja på och peppa dig. Kanske t o m ta ett dopp själv om det är tillräckligt varmt. För min del spelar det ingen roll om det är nyttigt att bada kallt. Jag avstår ändå 😉
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s