Vår i november

Visst är det skönt med solglimtar och relativ värme och när det dessutom är nästan vindstilla, då blir sinnena lite förvirrade. Det känns som vår men det är november. Här och där tittade rödklöver fram men det är ändå inte vår. Igår morse stötte jag på grannen som bor under mig, Göran. Han strålade som solen själv och sa att det här är fint. Två dagar vinter och sedan sommar igen. Jag vet inte om jag kan hålla med om att det var som sommar men det var verkligen vår i luften.

Jag har inte haft någon blogglust den senaste veckan och då har jag inte brytt mig om att försöka. Jag hade tankar om att skriva både om allhelgonahelgen och om att allt fler medier tar upp den rättsosäkra hantering som försäkringskassan ägnar sig åt. Men jag börjar dissociera så fort jag tänker på de ämnena så jag lät bli. Men jag vill ändå nämna att det har varit ljusmanifestationer runt om i hela landet då gravljus har tänts för att hedra och påminna om alla de som tar sina liv pga FK. Några av er kanske såg inslaget i nyhetsmorgon en dag förra veckan då Niklas Altermark presenterade sin forskning och bok med titeln ”Avslagsmaskinen” och undertiteln ”Byråkrati och avhumanisering i svensk sjukförsäkring”. Jag behöver säkert inte förtydliga att det är likhetstecken mellan FK och avslagsmaskinen men jag gör det ändå. Jag har tidigare berättat att Uppdrag Granskning planerar att ta upp detta och nu har vi fått veta att de ska sända två program efter årsskiftet. Nu vill jag inte tänka mer på det så jag går vidare till något som ger helt andra känslor.

I torsdags fångade jag dessa tre kattsyskon på bild. Det är inte lätt att hinna med de korta stunder alla tre sitter stilla samtidigt men här är i alla fall två av dem något så när stilla. På nästa bild är den tredje kattungen lite mindre suddig. Den fjärde i kullen satt kvar på golvet men det är ett härligt gäng allihop. Det var lättare att fota dem genom gallret eftersom händer och knän blev upptagna av annat när jag gick in till dem. De här kattungarna omfattas inte av sekretess och inte heller är de i karantän. Jag kan inte deras historia men jag tror inte att de blir särskilt långvariga gäster på katthemmet. Sådana charmtroll hittar snart nya ”forever homes”.


16 comments

  • Det är fruktansvärt och jag kan förnuftsmässigt inte förstå hur det kan gå till så här i ett demokratiskt rättssamhälle. Men tyvärr är jag inte ett dugg förvånad. Det är hemskt att Amanda bara är en av många. Men varje vecka sker samma sak och personer med olika diagnoser ger upp när de inte anser att det finns något hopp. Jag blir lika ledsen varje gång jag får vetskap om någon som har gett upp och rädslan finns ständigt för en närståendes skull. Det är ingen fara just nu men…

   Gilla

 1. Jag börjar med det positiva, helt ljuvliga kissekatter,hjärtat smälter, och det är lätt att förstå dem som ”samlar” på katter, alltså inte kan låta bli att ta en ny kull och en ny o en ny bara för att de är så söta o ljuvliga, och sen blir det helt ohanterligt..Vi har en här i byn. En ytterst vänlig äldre man som bara inte kan låta bli att skaffa nya kattungar…Vi är många som har hjälpts åt att en och en transportera katterna till veterinär för kastrering, men tror du inte han lämnade en hona kvar….för hon skulle få en kull…suck Han hade ett tiotal vuxna katter men är nere vid sju nu…
  FK är inte att leka med, vill det sig illa påverkar de människor att ta livet av sig. Tror inte jag ska utveckla det hela mera just här, men ser med stort intresse, och kanske också bävan fram emot vad UG gräver fram. För vi har nog bara rispat på ytan av detta isberg…
  Amerikanska valet ska inte få min nattsömn, jag kan inte påverka ett dugg, och tids nog lär jag få ta del av hur det gick. Så jag säger natti och skickar kram från pörtet

  Gilla

  • Jag myser med katter en gång i veckan och är jätteglad för att jag får göra det. Att katterna tas omhand så fint här är en stor glädje 😀 Men det är klart att det finns en baksida och den är anledningen till att katterna kommer hit. Gällande mannen i din by är det inte elakhet eller brist på omtanke som styr men det blir ändå väldigt fel. Kanske borde han förbjudas att ha djur men ännu bättre vore säkert att han kunde inse att det räcker med en katt. I stället får ni andra ta ett stort ansvar och så ska det ju inte vara.
   Jag har i stort sett lämnat FK bakom mig men ibland känner jag att jag måste hjälpa till att sprida lite kunskap om hur de beter sig. Men jag mår dåligt varje gång jag kommer in på det ämnet så jag håller mig ganska kort.
   Valet i USA är fortfarande inte avgjort och jag tror att världen håller andan lite.
   Kram

   Gilla

 2. Vilka söta katter, älskar uttrycket på katten till höger på det första fotot. Kolla in blicken. Kan tänka mig att de här små godingarna inte kommer att stanna länge. Känns så bra att det finns de som tar sig ann alla dessa katter som hamnar på katthem av olika anledningar.
  Det kommer så mycket fula ord i min hjärna när jag tänker på FK så jag hoppar över det..
  När jag kom till stugan i måndagskväll var det femton grader. Eddie och jag gick en skön promenad i mörkret innan läggdags. Jag njuter!
  Valet kommer jag att slänga ett öga på undertiden jag jobbar. Ja… vi får se hur det går.

  Kramar till dig kära Ingrid!

  Gilla

  • Jag har också tittat mycket just på den högra kattungens blick och skrattat lite 😀 Här är jag! Titta på mig! Ge mig uppmärksamhet och mat!
   Jag vet inte vad som är kvar att fixa innan de kan adopteras bort men de blir säkert eftertraktade.
   Ja, vi hoppar över att skriva så mycket om FK. Vi mår bara dåligt av det. Men ibland behövs en liten påminnelse.
   Härligt att du och Eddie har en så fin höst och att ni kan njuta av att vara i stugan på din ö.
   Valet är inte avgjort än och det lär ta något dag till.
   Kramar tillbaka till dig 😀

   Gilla

 3. ”Vårvädret” är underbart – och jag hoppas det består, men vet ju att det är ett önsketänkande. Jag vet ju vad du vill – och det blir säkert vinter snart igen på din breddgrader 🙂
  Underbara kissemissar! Bra att de finns på katthemmet och snart får komma till nya permanenta hem och bli älskade av sina mattar och hussar.
  FK … ja, vad säger man?! Har ju en del erfarenheter av dem jag med – och de är då inte goda,. Blir intressant att se vad UG kan hitta …
  Ha en fin fortsättning på november!
  Kram

  Gilla

  • Jag tycker att våren kan få vara hos dig och att jag kan få vinter. Då blir vi båda nöjda och glada 😀
   De är så tillgivna och keliga så det är svårt att komma därifrån när man väl har gått in till dem. Jag hoppas att de snart får komma till snälla familjer.
   Jag har ingen som helst tillit till FK men jag försöker att inte vara bitter eller tänka för mycket på dem.
   Tack detsamma till dig Anki!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vilka fina och söta kattsyskon som jag hoppas alla hittar nya hem!
  När det gäller FK så är mycket väldigt illa och det är sorgligt hur många människor blir behandlade. Jag är förvånad över att ta har lyckats få så stor makt? Mycket märkligt.
  Här är hösten än så länge mild men i dag kunde vi inte skryta med några 17 grader inte 😉

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • De är några av många jättesöta kattungar som finns på katthemmet nu och jag får mysa med dem allihop 😀
   FK följer direktiv om minskning av antal sjukdagar men det har lett till att de själva har infört tolkningar som inte är helt enligt lagen. Men så länge det inte finns en politisk majoritet för att göra något åt det så fortsätter de på den inslagna vägen. Det finns hur många skräckexempel som helst på hur illa människor far.
   Jag vet att du gärna fortsätter att ha varmt så jag håller en tumme för det 😀 Men här vill jag ha kallare och snö.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Åh så söta katter!
  Ja det är förfärligt det som händer med försäkringskassan och deras inhumana behandling av människor. Bra att det sätts fokus på det. När Uppdrag granskning gör reportage brukar det uppmärksammas. Bra att du ändå försöker att inte tänka för mycket på det.
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst är de 😀
   Försämringskassan, förnedringskassan, förintelsekassan och nu avslagsmaskinen. Det är några av de namn som används och de säger ganska bra hur det är.
   För egen del orkar jag inte bry mig mer. Får jag rätt i förvaltningsdomstolen så får jag sjukpenning för de fem månader som inte godkändes. Men sedan har jag ingen möjlighet att få mer sjukpenning eftersom jag förlorade min SGI. Men jag skulle vilja orka vara med och kämpa mer för alla andra som har drabbats. Men jag känner direkt i huvudet när jag funderar på det här så jag måste försöka lämna det till viss del.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s