Första snön

Jag trodde att snön skulle hamna i fjällen och inte komma till mina trakter. Ni vet att jag gillar snö och därför förstår ni också min glädje när jag drog upp rullgardinen och skymtade ett tunt snötäcke i mörkret. Jag har alltid tyckt om snö men ännu mer nu när jag inte behöver hantera den. Jag har full förståelse för alla som grämer sig inför all snöröjning som väntar. Men det behöver jag inte bekymra mig om och det har ökat på min kärlek till den snö som gör naturen så vacker.

Jag gick ut så fort det började ljusna lite. Jag ville inte riskera att solen skulle smälta snön innan jag hann ut. Här nere där jag bor, nära sjön, märktes det att det mest hade kommit blötsnö som sedan frusit till lite. Men ju längre upp på höjderna jag kom, desto mjukare var snön och det låg även kvar snö på träden.

Till skillnad mot igår gick jag mot väster och därmed från soluppgången och mot fjällen. Men jag vände mig om ibland och därför fick jag både soluppgång och snötäckta fjäll. Det som fattades var den blå himlen. Den syns nu, när jag är hemma igen och sitter och skriver det här. Men den får jag njuta av inifrån och kanske blir det en promenad i solsken i morgon i stället.

Här är det jag upplevde under min sköna morgonpromenad.

Den här snön kommer troligtvis försvinna men väderappen lovar fler snöfall under nästa vecka 😀


18 comments

 1. Nu blir det minst sex månader med bara svart grått och vitt. Halka omkring på is och frysa. Jag förstår inte varför människor har vitt grått och svart i sina inredningar (det är ju så modernt)när hela naturen är så väldigt ful och trist när löven fallit av och träden står nakna. Fy sjutton för vintern. Nu börjar den hemska döda tiden.

  Gillad av 1 person

  • Jag tror att vi tänker så olika om vintern mycket för att jag inte har något besvär av den och du får slita ont med den. Kanske skulle du uppskatta fina vinterdagar om du bara kunde gå ut på en plogad tomt och slapp allt annat besvär med snön. Men förmodligen sitter det djupare inom dig än så. De kala träden är inte särskilt vackra men när rimfrosten eller snön får fäste på dem så blir det sagolikt vackert. Jag gillar variation. Mörkt, kyligt, snö och kanske sol på vintern och värme, fågelkvitter, ljust och färger på sommaren.

   Gilla

 2. Egentligen tycker jag om snön för det blir så ljust och vackert men här blir det bara tö och blask så det är liksom inte lönt. Tyvärr men så är det.

  Kram och god söndag!

  Gilla

  • Jag håller med om att vinter ska vara riktig vinter för att den ska vara fin. Tyvärr har det varit en hel del tö och mycket is de senaste vintrarna men vi har i alla fall fortfarande fin vinter periodvis.
   Kram och detsamma!

   Gilla

  • Jag tror att många tänker som du. Om det bara vore så att snön låg kvar och det var lagom kallt, då skulle säkert fler gilla vintern. Tyvärr blir vintrarna både kortare och varmare här också.

   Gilla

 3. Grattis till dig, som nu fått en försmak av det som komma skall! Fina bilder från din morgonpromenad, men som du vet, så gillar jag ju inte snö! 🙂
  Kram

  Gilla

 4. Så vackert! Ser ju sällan ut så i Skåne. Det har inte varit någon riktig vinter på länge känns det som. Kan inte säga att jag hoppas på det heller. Det blir bara problem med tågen då.
  Kram

  Gilla

 5. Tack för försmaken av vad jag hoppas ska landa hos mig imorgon! Nu är det tidigt för att det ska stanna något vitt, men första snön är magiskt. Fast det tycker ingen annan här…ett evinnerligt klagande är det jag hör. Men, oj så många som hunnit byta till vinterdäck och besökt gravarna ifall de blir översnöade sen. Alla är vi olika och det är det som gör livet spännande. Du o jag är iaf helt överens! Kramen

  Gilla

  • Jag tror att den snö som föll hos dig i dag har kommit hit nu 😀 Eller så är den hos oss båda och då kan vi glädjas tillsammans. Tyvärr verkar det inte som om den ska ligga kvar särskilt länge. Jag bytte till vinterdäck för drygt en vecka sedan och det var nog bra. Snart ska jag ut på vägarna för sista kurstillfället i jamska.
   Kram

   Gilla

 6. Tack för vackra vintriga foton. Vi fick bara behålla snön ett par timmar, idag är det 8 plusgrader och dimmigt och disigt. Men sådan är oktober här nere, liksom förmodligen även november och i värsta fall fram till jul! Nu ska jag läsa ditt betyg!

  Gilla

  • Här är det inget vidare vinterlandskap heller nu. Nederbörden har övergått till regn och på gångvägarna är det bara blött och isigt. Jag håller mig inne i dag och det känns ganska skönt. Inget som kräver någon energi eller något annat av mig 😀 November lär nog bli en grå historia. Det finns ju en anledning till att uttrycket svinnovember har blivit så välkänt här uppe 😉 Till första advent hoppas jag att vintern har kommit på riktigt och jag håller tummarna för att det inte införs strikta reserestriktioner till dess. Vill gärna ha lite sällskap till jul.
   Kram

   Gilla

 7. Vilka vackra foton, det jag gillar allra mest är att se snö på bild. Jag njuter av detta här hos dig tills jag blir redo, medan jag fortfarande har 13-15 grader på dagarna här hos mig. Jag är inte fardig på ön ännu, så snö får vänta.

  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s