Två besked

I dag har jag fått två besked. Ett som jag blev väldigt glad för och ett som jag bara kände ungefär ”jaha, ja det var väl kanske bra” inför.

Det besked som gjorde mig glad och faktiskt lättad var att jag äntligen fick ett mail från Holiday club i Åre om att de tar sig an min andelsvecka för försäljning. Efter en hel del påtryckningar från många håll började de åta sig andrahandsförsäljningar men de tog bara in en liten grupp andelar i taget. Utan kösystem för att hamna i den gruppen var det inte lätt att få hjälp. Jag har försökt 2016 och 2017 och när jag inte fick hjälp då försökte jag med blocket. Det gick inte alls. Sist jag hade min andelsvecka, i januari i år, försökte jag återigen få en plats bland de som säljs via Holiday club. Den person jag pratade med då mailade mig senare och skrev att hon skulle återkomma efter att ha pratat med ansvarig person. Sedan dess har jag inte fått något som helst besked…förrän nu. Igår mailade jag och påtalade att jag hade blivit lovad besked men inte fått något och att jag har försökt få hjälp ett antal gånger. Det kanske var bra att de hade glömt mig för jag inbillar mig att det gjorde sitt till för att de tar in min andel. Jag vet inte hur de bestämmer vilka andelar de ska åta sig att sälja men, eftersom det inte finns någon insyn, misstänker jag att de fyller på med de mest lättsålda veckorna. Men lite servicekänsla har de kanske och det var nog därför jag fick en plats. Jag får 60 % av försäljningsbeloppet och det är jag nöjd med. Jag hade förmodligen fått mycket mindre om jag hade lyckats sälja via blocket. Lite extra pengar så småningom känns trevligt. Kanske kan jag bjuda mina allra närmaste på något trevligt när jag fyller 60 sommaren 2022.

Det andra beskedet kom från sistaårsstudenternas psykologmottagning på mittuniversitetet. De har haft sin bedömningskonferens och beslutat att de inte har kompetens för att hjälpa mig med de problem jag har. Studenten som ringde mig antydde även att den behandlingsmetod de har lärt sig kanske inte är den bästa i det här fallet och jag har också tänkt precis så. Men jag var villig att testa om de hade trott att de kan hjälpa mig. De tror att det är bättre för mig att träffa någon mer erfaren som har större kunskap och förhoppningsvis vana av dissociation. Det kändes faktiskt bra att slippa bestämma mig för vilket alternativ jag ska välja. Nu väntar jag tills jag får komma till psykosociala enheten och det blir förmodligen någon gång i mars. När jag tänker efter tycker jag att det här också var ett positivt besked och att det här är det bästa.

Igår skulle solen ha skinit och det gjorde den säkert också ovanför dimman. Men jag blev inte störd av den här dimman. Jag tycker snarare att den tillför något extra när den inte är mer kompakt än så här.

I dag däremot, var det växlande molnighet och solen visade sig ganska långa stunder. Jag gick ut i den 13-gradiga temperaturen och det var en väldigt skön höstdag. Jag hade inte tänkt gå till Ändsjön men av någon anledning styrde fötterna dit i alla fall. Jag hade lite tur och fick se tre tranor komma flygande och landa i sjön. De stannade där bara någon minut och sedan flög de vidare. Kanske är det mamma, pappa och barn. Ni förstår nog att det är väldigt beskurna bilder.

Jag fick en impuls och vek av från den stig jag brukar gå. Det blev en lite längre promenad men det är alltid trevligt att få se lite nya vyer. Där uppe syns Frösötornet och därifrån har man en fantastisk utsikt klara dagar.

Jag kom tillbaka till stigen runt sjön och hamnade precis vid fågeltornet. I sjön samlas nu mängder med kanadagäss och när jag gick därifrån såg jag flera plogformationer av gäss. Om de var på väg till eller från Ändsjön vet jag inte men nog är förberedelserna igång för resan söderut.

På många platser börjar nu löven samlas på marken och det dröjer nog inte länge innan lövträden är helt kala. Vilken tur jag har som då får fortsätta njuta av höstfärger hos mina bloggvänner längre söderut 😀


16 comments

 1. Ärligt talat så tycker jag att båda beskeden var bra. Först och främst så skönt att du får hjälp med försäljningen av din andelsvecka. Något säger mig att deras hjälp kan garantera en bättre slutsumma.
  Sedan tycker jag att det är bra att de inser sina begränsningar och att du får träffa någon med adekvat erfarenhet även om det innebär en viss väntan.

  För övrigt är bilderna underbart vackra och finare än så här kan hösten väl knappast bli!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag lutar åt att tycka likadant och skillnaden i väntetid hade inte blivit särskilt stor heller. Kanske bara en månad. Jag tror att de använder samma behandlingsmetod, dvs KBT, även på hälsocentralen men de vet förhoppningsvis mer om det här och kan svara på de frågor jag har under resans gång.
   Det är väldigt skönt att få hjälp med försäljningen. Det kan ta lång tid men det gör inget. Huvudsaken är att den nu finns med på deras försäljningslista. Och jag vet exakt vilken summa jag får när det är klart för det står i avtalet.
   Tack! Än så länge är träden väldigt vackra men snart ligger alla löv på marken. Då hoppas jag att det blir rimfrost i träden i stället.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Makalöst vackra bilder! Jag älskar höstfärgerna, jag vill vara ute hela dagarna, och nu har det milda vädret hjälpt till så man slipper frysa om fingrarna. Man kan sitta utomhus med en tröja eller jacka, så mysigt.
  Nu till dina besked…Jag tycker det hedrar psykologstudenterna att de bedömde att du behövde träffa någon med annan kompetens. Det bör du känna dig trygg i. Hoppas det finns bra psykologer där uppe fast det inte är någon storstad. Jag har fått för mig att alla specialister hänger i landets största städer…hoppas jag har fel.
  Angående andelslägenheten känner jag inte alls till systemet. Här i Säfsen köper man sin stuga som en bostadsrätt. Sen hyr man ut den de perioder man väljer att inte själv utnyttja den. Håller tummarna att du får bra betalt, jag tror det blir mer och mer poppis att stanna hemma, i alla fall de närmaste åren.
  Kramen

  Gilla

  • Tack Paula! Det ser nog ut ungefär likadant hos dig och visst är det härligt att kunna njuta av de här fina dagarna 😀
   Jag tycker också att det är bra att de inte tar på sig något de inte har kompetens för och självklart ska deras patienter ha problem som motsvarar studenternas kunskaper. Det känns bra och det är nog värt väntan om jag får komma till någon som har rätt kompetens. Jag skulle vilja ha min dotters psykolog för han är helt fantastisk 😀 Men det skulle inte fungera även om jag bodde i den staden. Det är nog inte bra att ha både mor och dotter som patienter. Jag har ingen aning om hur bra psykologerna här är men jag hoppas att jag har tur och får träffa någon jag får förtroende för. Någon som kan mer än jag om ämnet.
   Lägenheten i Åre är en bostadsrätt indelad i 52 andelar. Hela huset utgör bostadsrättsföreningen och jag tror att det är 12 lägenheter. De flesta går med i ett slags utbytesprogram där man får olika många poäng beroende på hur stor lägenhet och vilken vecka man har. De poängen kan man byta mot lägenheter på hotell runt om i världen. Jag gick ur det systemet för ganska många år sedan eftersom det var så bökigt och kostade mer än det smakade. Jag har rätt att hyra ut min lägenhet om jag vill när den inte ingår i bytesprogrammet. Lite krångligt men många gillar systemet med poäng.
   Jag hoppas att det går fort med försäljning och det är redan klart vilken summa jag får.
   Kram

   Gilla

 3. Härliga bilder med en riktigt skön höstkänsla … jag är ju en höstmänniska som du vet 🙂
  Jag tycker båda beskeden var positiva! Bra om det kommer till en försäljning – hoppas du får ett bra pris! Jättebra att psykologstudenterna inser sin begränsning och låter de mer erfarna ta över!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki och jag har blivit mer och mer höstmänniska med åren. Hoppas den fortsätter att vara fin ända tills vintern kommer.
   Ja, det känns bra att komma till en mottagning där jag inte riktigt litar på att de förstår mitt problem. De insåg själva att det är så och de vill både att jag ska få bra hjälp och att de själva ska få patienter med problem som de har kompetens för.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Det är väl bra att du fick ett tydligt besked från ”studenterna”, annars hade du bara blivit försökskanin, tycker att det bra att dom inser och sätter gränser för vad dom bör göra, men jag hoppas att du ändå hade någon personlig nytta av samtalet. Detta med andelsveckor etc kan jag inget om.

  PS underbara höstbilder!

  Gilla

  • Ja, det verkar som om de är seriösa och vill ta emot patienter som de tror att de kan hjälpa. Hur mycket av deras egna intressen för olika tillstånd som spelar in vet jag inte men för min del var nog det här det bästa.
   Min andelsvecka är som att äga en liten del i en bostadsrättsförening med ett köp av andelen och sedan en årlig avgift. Varje förening har 12 lägenheter och varje lägenhet har 52 andelar. Vi är alltså ganska många ägare i samma förening men en del har mer än en andelsvecka.
   Tack! Snart är det nog slut på de vackra träden. Löven faller allt snabbare nu.

   Gilla

 5. Vad bra att du får hjälp med försäljningen av din andelsvecka.
  Jqg tror också att det var ett positivt besked att psykologstudenterna inte tar sig an dig. Det kan nog bli bättre med någon som är mer erfaren. Det viktigaste är nog att du känner att du får riktig hjälp, hoppas att allt blir bra
  Fina bilder som vanligt!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns jätteskönt och jag hoppas att de lyckas bli av med den.
   Jag är ganska nöjd med beskedet från psykologstudenterna. De kan inte särskilt mycket om mitt problem och jag vill kunna ställa frågor och får svar. Jag hoppas att kunskapen är större på hälsocentralen. Det är bara att vänta och se.
   Tack!
   Kram

   Gilla

 6. Vilka underbart fina foton. Det är oslagbart! Vilken årstid är finast (bäst) att göra ett besök hos dig. Tittar man på dina foton så skulle jag ha svårt att välja bästa årstiden men det vet säkert du. Håller på att planera en lite tripp men har inte bestämt när ännu. Lovade svärsonens tvillingsyster att även gästa henne i Semlan när jag är på det hållet så det måste jag hålla.
  Hoppas det går bra med din försäljning och att det blir en slant till den kommande festen. Så bra att de hörde av sig så snabbt ang samtalterapin och jag tror att det var bra att studenterna insåg sina begränsningar. Det kommer att bli bra tro jag.

  Då var det fedag igen! Swish, så är det en ny vecka och ny månad och snart även ett nytt år 😀

  Kram

  Gilla

  • Tack Lotta! Hösten är fantastisk och det är vackert oavsett om det är sol eller mulet. Jag kan inte säga vilken årstid som är bäst här uppe. Du måste nog utgå från vad du vill göra och vilket väder och temperatur du vill ha då. Man kan så klart aldrig garantera vädret och jag tror att du blir nöjd när du än kommer 😀 Hösten är vacker, vintern är också vacker när den är som den ska vara, våren kan vara helt underbar. Sommaren här är ofta värst i hela landet men när det är fint är det väldigt fint 😀 Det här hjälper nog inte särskilt mycket men om du vill upp på ett fjäll rekommenderar jag september. Vill du åka på en båttur på sjön är juni-augusti bäst och om du vill ha vårvinter är nog mars bäst. Om allt blir som jag önskar så åker jag och syrran förmodligen norrut i augusti men det är mycket som ska stämma i så fall. Du och Eddie är välkomna när ni vill men hör gärna med mig om jag planerar att vara hemma samtidigt som ni åker hit 😀
   Jag hoppas också på att de lyckas sälja min andel men någon fest blir det inte. Jag vill bara göra något trevligt tillsammans med min familj och det räcker med det sättet att fira. Ingen uppvaktning och inga presenter men några mysiga dagar tillsammans 😀
   Jag tror också att det här var det bästa. Jag vill ha hjälp av någon som vet vad det här handlar om och kanske kan det bli så nu.
   Haha, ja tiden går fort men jag hoppas att det blir några fina månader innan det är dags för ett nytt år 😀
   Kram

   Gilla

   • September låter väldigt trevligt tycker jag. Långt dit men jag tycker om att ha något att se fram emot. Jag har tänkt att lägga upp en liten resplan framöver mest för att jag tycker det är roligt. Skulle det sedan inte bli så är det inte hela världen. Men jag tycker det hade varit så kul om det blev av med en tur till dig och till Anna i Semlan.
    Kram

    Gilla

   • Jag håller tummarna för att det blir av och att ni vill stanna till någon eller några dagar hos mig 😀 Vad vi ska hitta på får vi bestämma när vi vet hur väder och ork samverkar.
    Kram

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s