Bästa årstiden

Årstiderna växlar och i takt med dem växlar min åsikt om vilken årstid jag gillar mest. Just nu är hösten min absoluta favorit men när vintern eller våren kommer får jag en ny favorit. Vilken himla tur jag har som känner så. Jag känner aldrig av någon höst- eller vårdepp och lika mycket, som jag gillar att det blir mörkare den här årstiden, längtar jag efter ljuset när våren närmar sig. Höstfärgerna i år är helt fantastiska. Förra hösten upplevde jag att det mesta blev gult men i år är det väldigt varierande. Det spelar ingen roll om det duggregnar och är dimmigt när jag är ute. Jag blir lika starkt påverkad, dvs glad, när jag ser mig omkring. Kanske går jag omkring med ett stort fånleende när det är som vackrast för det brukar synas i mitt ansikte hur jag känner 😀 Någon kanske lägger märke till att jag inte har nämnt sommaren. Den var min favoritårstid förr men eftersom livet förändras och jag inte kan leva som då tycker jag mest att de varmaste dagarna är jobbiga.

Jag köper aldrig kokböcker numera men jag gjorde ett undantag när jag såg den här boken om vegansk bakning. Visst har jag bakat några få kakor sedan jag blev vegan men jag vill ha lite inspiration från någon som har provat sig fram till bra resultat. Häromdagen blev det en mazarinkaka och idag gjorde jag drömtårtor (ja, de här rulltårtorna heter så om någon undrar, men det är nog ganska välkänt). Båda sorterna blev väldigt goda men de smala rulltårtorna blev inte särskilt bra i konsistensen. Tyvärr måste jag nog sätta i mig dem själv för jag vill inte bjuda någon på dem. Smaken är det inget fel på alls så jag lider inte särskilt mycket.

OBS! Inlägget är inte sponsrat och det finns säkert andra lika bra bakböcker.

Allt är inte höst ute i naturen och det finns en hel del blommor kvar att titta på.

På en del håll i landet verkar det vara ont om rönnbär men här finns det gott om dem…på vissa träd.

Igår såg jag bara rönnbär på de rönnar som fortfarande är gröna och när man ser den här bilden är det lätt att undra om det av någon anledning är just de fortfarande gröna grenarna som har bär. Någon skarpögd person ser kanske att det finns bär längst uppe i det vänstra hörnet men de hänger också från en grön kvist.

Men även om det finns gröna inslag och en del blommor så är det ingen tvekan om att hösten har tagit över naturen nu.

Jag njuter och kan inte få nog 😀


18 comments

 1. Hösten har definitivt kommit mycket längre hos er än hos oss här nere. När det gäller favoritårstider så är det absolut sommar och vår, i den ordningen. Den skånska vintern är inget att hurra för utan påminner mer om en långdragen höst faktiskt. Milt, grått och regnigt så en snöstorm på det och därefter tö igen. Vackra höstbilder du bjuder på i dag!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det gick fort när de första löven började skifta färg. Nu är det otroligt vackert på många platser. Jag skulle också föredra sommar om jag var som du. När jag kunde tillbringa de soliga dagarna på bryggan i Optand och inte riskerade mer än de flesta genom att sola, älskade jag sommaren. Jag tycker fortfarande om de lite svalare sommardagarna och en lite kort stund i solen blev det några gånger i somras 😀
   Kram

   Gilla

 2. Hösten har absolut kommit längre hos dig än här i Stockholmsområdet, så vackra vyer kan jag ännu inte skåda. Jag köper fortfarande kokböcker, jag ÄLSKAR kokböcker, har någonstans runt 200 stycken, både svenska och utländska kokböcker. Kokböcker är för min del mer inspirerande än recept på nätet, man bläddrar och hittar någon rätt som man aldrig skulle kommit att tänka på annars, senast bläddrade jag i en vegetarisk kokböcker och hittade fem á sex rätter baserade på bönor, rätter med en asiatisk prägel. (Nästan alla kan dessutom anses vara vegetariska, utom en indisk med yoghurt)

  Gilla

  • Ja, och det är väl så det ska vara. De vackra vyerna kommer snart till dig också .
   Jag har en hel del kokböcker sedan förut och trots att jag äter annan kost nu har jag svårt för att göra mig av med dem. En del har jag skänkt till second handverksamhet men några ville jag ha kvar. Jag letar upp recept på nätet och ibland skriver jag ut de jag gillar. Men den här boken tyckte jag verkade bra att ha och det finns mycket gott att testa i den 😀

   Gillad av 1 person

 3. Oj, oj, oj – så fin hösten är hos dig nu. Rena färgterapin!

  Jag har också fötts med den stora turen att inte känna av någon årstidsdepp (men jag har ett par närstående som helt klart känner av det under höst och vinter).
  Jag minns att jag var stressad förr om vårarna, då när det var ”fullt upp” med familj, jobb och hus. Då var inte våren lika härlig som den är nu.
  Älskar att vi bor i ett land med tydliga skillnader. ♥

  Gilla

  • Det är otroligt vackert just nu och det gäller att ta tillvara den här perioden. Snart faller löven av och förmodligen blir det en blöt och trist november innan den fina vintern kommer.
   Jag känner också en del personer som mår sämre höst och vår. Vi har verkligen tur som inte har de problemen utan kan se det fina i alla årstider 😀 Men jag kan också tänka tillbaka på stressigare vårar när så mycket skulle hinnas med. Nu är det betydligt lugnare.
   Ja, visst är det härligt med våra årstider 😀

   Gilla

 4. Ja det var verkligen fina höstbilder. Hösten har kommit hit också, det blåser en del och lite löv far omkring. Jag tycker också om hösten, men tycker inte riktigt om mörkret. Man får göra det bästa av det, tända ljus och försöka göra det lite mysigt.
  Kram

  Gilla

  • Det gäller att ta tillvara allt det fina under den korta period det varar. Jag kan välja att inte gå ut när det är mörkt och kanske är det en orsak till att jag inte har något emot mörkare årstider. När jag hade hundar försökte jag också gå ut och gå med dem innan det blev helt mörkt. Här uppe är det mörkt till nästan nio på morgonen i december så det blev ofta promenader med pannlampa men det blev en vana. Nu väntar jag helst på ljuset innan jag går ut.
   Kram

   Gilla

 5. Høsten er min absolutte favoritt. Jeg trives best i finvær, så det må være en høst uten regnvær. Har du rognebær? Her var det mange blomster i sommer, men ikke et eneste bær har tittet fram. Så noe må ha skjedd på disse trakter.

  Gilla

  • Fina höstdagar med sol och en molnfri himmel är absolut de bästa dagarna. Helst ska det inte blåsa heller.
   Ja, rönnbären finns i vissa träd men inte i alla. Men tydligen finns det inga rönnbär på många platser i Sverige så det är nog ungefär likadant i båda våra länder.

   Gilla

 6. Här är fortfarande mer sensommar än höst …. men just idag är det höstlikt med duggregn och disigt väder, men trermometern visar ändå på + 17,9 grader.
  Vackra bilder!
  Ser gott ut det du bakat!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Ska det regna så kan de lika gärna komma rejält så att svampen vill titta fram. Jag håller tummarna för att ni får regn på nätterna och att du sedan kan gå ut i svampskogen under soliga dagar 😀
   Det är helt fantastiska färger runt omkring mig nu så det är lätt att hitta motiv.
   Det blev goda kakor och nu får jag nog lugna mig med bakandet ett tag. Nästa gång blir det nog lussebullar 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Så ljuvligt höstfagert hos dig. Och så vackert även här hos mig. Och jag håller med om att det milda ljuset i mulet väder och lite dis därtill är nästan trolskt och vilsamt för ögonen trots de underbara färgerna. Dock blir jag lite besviken då jag fotar, tycker inte riktigt att jag ser stämningen i fotona så som jag upplever den. Det blir liksom blaskiga foton…
  Sommar har inte varit min favorit någon gång, men det är klart att då man hade semester med familjen mitt på sommaren såg man ju alltid fram emot det. Många husvagnssemestrar blev det kuskande runt i landet och i Finland och Norge och Danmark också. Många fina minnen.
  Fortsätt njut när månaden byter till oktober! Kram från pörtet

  Gilla

  • Vi har båda väldigt mycket att njuta av nu och det är fint i både soligt och mulet väder. Lite dimma är också fint. Det går aldrig att riktigt fånga det man ser på bild så där har vi nog samma känsla. Jag redigerar lite försiktigt för att få bilderna att överensstämma med verkligheten och numera känns det ok. Förr tänkte jag mer på att det inte blev ”äkta” om jag gjorde små justeringar. Men nu känns det mer som att jag rättar till det som blev fel i själva fotoögonblicket.
   Vi åkte också omkring med husvagn i hela Sverige och det var härliga tider. På den tiden älskade jag sommar och värme och det är så jag minns de semestrarna. Men det är klart att det regnade ibland också.
   Ja, jag ska njuta och det hoppas jag att du gör också 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Just nu håller jag med dig. Vilka fina färger och lite dimma och duggregn gör inte mycket bara det inte blåser och det är ju faktiskt ganska ljummet ute. Vi var i skogen och plockade svamp hela dagen igår och det var jätteskönt även om skörden inte blev så bra som vanligt.

  Gilla

 9. Mumsigt! Jag älskar drömrulltårta, så hade jag bott i närheten så hade du inte behövt äta upp den själv. Jag gillar också hösten med alla färger samt tända ljus och annat mys. Sommare är ju trots allt oslagbar :-). Jag behöver värme just nu, fryser konstant. Utom när jag ligger under täcken men där kan man ju inte kura hela tiden. De skrattas åt mig när jag klär av mig efter en promenad med Eddie. Lager, på lager, på lager. Mössan och vantar har jag inte tagit på ännu men de är framlagda, så i morgon kanske.
  Fina färger hos dig!

  Kram

  Gilla

  • Haha, det är inga stora problem att jag måste ta en bit då och då 😀 Den blev inte riktigt lika god som de jag bakade förr. Lite för söt men ändå god.
   Trist att du går omkring och fryser. När jag går ut måste jag alltid tänka på att jag blir varm när jag rör mig och att inte ha för varma kläder. Du kanske kan krypa ihop med Eddie och få värme av honom efter promenaderna. Det finns så mycket teknik i kläder nu för tiden och kanske finns det någon batteridriven tröja med inbyggda värmeslingor. Det vore nog något för dig 😀
   Färgerna är jättefina här och snart ser det likadant ut hos dig.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s