Alla katter klarar sig inte

I dag var det med en liten känsla av sorg och vemod jag kom till katthemmet. Många av de nya kattungarna har haft diarré och några av dem har inte vuxit som de ska. I förrgår fick en av dem somna in hos veterinären och några fler ger upphov till oro. Jag försökte locka en av de som såg lite trötta ut att äta lite och jag blev så glad när den efter en stunds tvekan försiktigt slickade i sig lite mat. Specialkost så klart som vi blandade ut med kokt vatten så att den blev lätt att få i sig. Men det kändes i hjärtat när jag såg två av minstingarna lägga sig tätt ihop och kura tillsammans medan de andra skuttade omkring och busade. Jag hoppas och önskar att veterinären ska kunna hjälpa dem. I dag är ett stort antal små katter hos veterinären för hälsokontroller och några ska kastreras. Det är inte bara glädje att få vara hos katterna men så är ju livet. Glädje och en del sorg om vartannat.

Jag går mina promenader och fotar lite när jag ser något jag fastnar för. Just idag är inte vädret särskilt inbjudande så när jag kom hem från katthemmet gav jag mig själv tillåtelse att strunta i promenad. Men några bilder från tidigare i veckan kommer här.

I morgon eftermiddag sker det väntade telefonsamtalet och jag har tagit till mig de råd jag fick från några av er om att använda ett headset. Ett riktigt headset äger jag inte men jag letade fram några av de lurar som följer med när man köper mobiltelefoner. Jag testade när jag blev uppringd av min dotter men lyckades inte få det att fungera. Dagen efter försökte jag igen i ett telefonsamtal och då gick det bra. Förmodligen hade jag inte tryckt in kontakten tillräckligt ordentligt i mobilen vid första försöket. Det var i och för sig skönt att slippa hålla i mobilen men jag gav i alla fall upp efter ett tag. Ljudet var bra men jag blev väldigt störd av att ha lurar i öronen som täppte till och hindrade andra ljud från att nå mig. Det kändes ungefär som om man håller för sina öron och sjunger eller pratar samtidigt. Väldigt konstigt och även jobbigt för öronen i längden. Det är säkert en vanesak men som det är nu tror jag att jag bäst klarar av ett långt telefonsamtal på det gamla vanliga sättet. Men tack ändå för råd och tips. Andra tips, som att sitta bekvämt, tar jag självklart till mig.


12 comments

 1. Gillar bilden med gärdsgården, tyvärr överlever inte alla kattungar om dom fått en dålig start i livet. Lycka till i morgon, ett litet tips i sista stund, be om en paus om några minuter om du behöver det.

  Gilla

  • Det är mysigt att gå den stigen och den här tiden är det kanske som allra finast 😀
   Nej, tyvärr måste jag och alla andra på katthemmet acceptera att det är så men det känns lite jobbigt att inte kunna räcka till för alla.
   Tack så mycket och förmodligen blir det nödvändigt med minst en paus. Men det beror lite på hur samtalet läggs upp.

   Gillad av 1 person

 2. Så ledsamt när djur blir sjuka. Små söta kattungar ska ju skutta omkring och busa. Jag tänkte just idag att jag haft sån tur med mina katter, dom är sällan sjuka. Men nu börjar dom bli lite till åren så man får vara beredd på att saker kan förändras.
  Hoppas det känns bra med telefonsamtalet imorgon.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns otroligt tråkigt men tyvärr går det inte att rädda de som är sjukast. Jag tror och hoppas att de allra flesta ska fortsätta skutta omkring och busa men ett fåtal är det nog lite tveksamt för. Jag hade också tur med mina hundar så du och jag kan båda vara glada för att våra djur har varit friska. Åldersrelaterade problem kommer till alla så småningom men har de då haft ett långt och bra liv så är det lättare att hantera.
   Tack, ja det hoppas jag också och hur det känns efteråt blir väldigt spännande att få veta.
   Kram

   Gilla

 3. Så ledsamt när kattungarna blir sjuka och inte klarar sig men de har säkert fått en tuff start i livet. Hoppas det ska gå bra för övriga.
  Bilden på gärdesgården är fantastiskt vacker men jag reagerade också på att du har mer höst hos dig än vad vi har här. I dag var det 21 grader och jag badade!
  Kan du inte sätta telefonen på högtalande och lägga telefonen på bordet?

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det är så tråkigt att inte alla katter klarar sig och man önskar ju att alla små kattungar ska få må bra och växa upp till lyckliga och harmoniska katter. Tyvärr blir det inte alltid så och det är en sida med kattvolontärsjobbet som känns lite jobbig. Men det finns fortfarande väldigt många som får ett bra liv och det är de vi måste fokusera på när vi har känt oss lite nere en stund.
   Höstfärgerna är väldigt lokala och runt omkring är det nästan bara grönt. Men färgerna kommer snabbt nu och snart dominerar de. Ni har ju fortfarande högsommar men snart sätter nog hösten fart hos er också.
   Haha, min syster ringde och skrattade åt min okunskap. Nu har hon berättat hur jag ska göra så det ska nog gå bra 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 4. Hjärtat blöder när djuren inte mår bra! Samtidigt är det ju så viktigt att man tänker som du, man hjälper dem man kan men man kan inte rädda alla. Och dessa små varelser har du inte samma personliga förhållande till som om de vore dina egna husdjur. Låter grymt men jag tror du förstår vad jag menar. Om alla ryggade för sina känslor skulle ju ingen vilja ta hand om sjuka djur. Men jag förstår att du kan känna sorg, det betyder ju bara att du är medkännande! Och ibland är det så att det är bättre att de djur som inte har en chans får somna in snarast så de slipper lida. Vet du jag tänker att om flera av våra barn och ungdomar fick lära känna djur och få empati för dem så skulle samhället se mycket bättre ut. Tv-inslaget ikväll om hur kriminella rekryterar 8-10-åringar för att med mobil spana in sina bostadsområden och rapportera när de ser något, det är så skrämmande så håren reste sig på kroppen.De här barnen måste få andra värderingar, ibland tänker jag att skicka ut dem på landet, till en bondgård eller liknande. Låt dem se ett helt annat liv, bort från förortens tristess, våld och klaner. Hur många får chansen till ett annat liv?

  Gilla

  • Ja, det känns rejält i hjärtat när de mår så dåligt att de inte går att rädda. Men det är nog ofrånkomligt när man tar hand om djur som har farit illa på något sätt. Jag förstår precis hur du menar med att jag inte har samma personliga förhållande till de här katterna och det är inte samma djupa sorg som när jag förlorade mina hundar. Jag känner inte de här katterna särskilt väl men lite gråter jag inombords när det inte går bra.
   Jag tror också att fler barn skulle må bra av att umgås med djur. Det kan vara egna djur eller t ex på en 4H-gård. Det finns många möjligheter men många tänker inte på att möjligheterna finns.Jag såg inte det tv-inslag du skriver om men jag har följt rapporteringen om gängen och familjerna och visst är det fruktansvärt. Man önskar att man kunde göra något men jag vet inte vad.
   Kram

   Gilla

 5. Vackra bilder allihop, men favoriten är den med gärdesgården! Såå vackert!
  Sorgligt med kattungarna, men bra att de slipper lida och kanske dö en långsam död … livet kan vara hårt och skoningslöst för en liten sjuk katt. Hoppas de som verkar friska fortsätter växa och må bra.
  Spännande att läsa sen hur det gick med samtalet … bra om det funkar med hörlurarna.
  Ha en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det är en vacker promenadsträcka bredvid gärdesgården och nu gör höstfärgerna sitt till 😀
   På katthemmet görs allt som kan göras för att komma till rätta med sjukdomar som kan drabba katterna men ibland måste man inse att det är bäst att låta någon katt somna in. Det är svåra beslut men jag har fullt förtroende för de som fattar besluten och att de alltid gör det bästa för katterna.
   Jag ska berätta om samtalet när jag har återhämtat mig. Det fungerade i alla fall väldigt bra med hörlurarna 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s