Fotolusten vilar

Kanske har jag sett alldeles för mycket fint på senare tid för att fotolusten ska väckas under mina promenader i välkända trakter. Eller så har jag fotat allt så många gånger att det mesta känns som repriser. Det kan också vara så att jag försvinner bort lite extra mycket i tankar nu när jag går ut och att jag därför glömmer att fota. Förmodligen är det lite av varje och det betyder inte att jag inte trivs lika mycket med mina promenader som jag brukar.

Igår såg jag en väldig skillnad på alla kattungar på katthemmet efter att ha varit ifrån dem i två veckor. En del andra förändringar hade skett också och jag saknar Kadmos, den superpappa som tog sig an alla kattungar som behövde lite omsorg. Han och några andra katter har kommit till nya hem och jag och flera katter tycker att det blev lite tomt. Men så är det och det är klart att jag är glad för hans skull. När min volontärkompis frågade mig om min roadtrip insåg jag att jag måste rätta mig själv när det gäller vad jag skrev i ett tidigare inlägg. Denne unge man, som har vuxit upp och gått i skola i Jämtland, hade ingen aning om vem Dunderklumpen eller Beppe Wolgers var. Det är tydligen inte lika självklart, som jag trodde, att skolbarn tar del av den kulturella kunskapen överallt i Jämtland.

Senare samma dag gick jag runt Ändsjön men jag fotade inga fåglar. Kameran kom bara upp ur väskan en gång och då var det kor som hamnade i fokus. Ingen av dem var bevkäm med att komma så nära att jag kunde klappa dem men de stod gärna en liten bit innanför staketet och glodde misstänksamt på mig.

I dag har det blåst ganska rejält och termometern visade ca 10 grader. Gränsfall för att ta på mössa och vantar men jag bestämde mig för att de får ligga kvar hemma några promenader till.

För några dagar sedan skulle vi ha firat 36-årig bröllopsdag men dagen passerade utan att jag kände mig ledsen en enda gång. Jag noterade bara att det var den dagen och att jag kände saknad samtidigt som det var glädje i det minnet. Det är skönt att ha kommit så långt i processen. Men det är ingen garanti för att det blir likadant nästa gång. Det vet alla som har sörjt.


12 comments

 1. Söta kossera muuu. Saknar att ingen här i byn har ladugård med gårdsdjur som kor och hästar, getter eller får. De finns en fin gård ca 5 km härifrån men det bär uppför ett berg heeela vägen så att gå dit har aldrig ens fallit mig in, hihi!
  Fotandet går upp och ner, idag har jag fotat en del när vi tog en lång promenad, men å andra sidan var vinden så stark att korten förmodligen blev suddiga. Roligt att höra att katter har hittat nya hem. Det är ju ändå det som är avsikten även om man självklart saknar dem. Jag tror nog att du kanske blev mätt på alla mäktiga vyer du fick se, så hemmavid kan kännas något futtigt. Nattikram från pörtet

  Gilla

  • Ja, de är söta men lite fega 🙂 Jag tyckte aldrig om att gå förbi kohagar när jag hade hundar eftersom jag hade hört från flera håll att kor ser hundar som fiender. Jag hade också hört om flera incidenter. Nu stannar jag gärna till och pratar med kossorna en stund.
   Fotolusten kommer tillbaka och om det blir frost snart blir det nog en hel del foton 😀
   Ja, visst är nya hem målet för alla katter på katthemmet. Men vissa katter saknar man lite extra.
   Det tar nog ett tag innan jag tycker att sjön och fjällen här känns lika sevärda som de gjorde innan jag såg ännu mäktigare vyer. Men det är vackert här och jag vill nog inte bo så långt bort från civilisationen som de trakter jag besökte.
   Kram

   Gilla

 2. Lusten att fotografera tycker jag kan variera lite beroende på sinnesstämning. Även om det finns mycket vackert att föreviga kan det vara skönt att bara promenera utan att ta upp kameran. Nu fick korna vara med på bild men lite misstänksamma såg de allt ut.
  Skönt att dagen passerade utan större ledsnad men det kan verkligen skifta från gång till gång.
  Så härligt att höra att katterna får nya hem men självklart är det så att man kan sakna sina favoriter.

  Kram och god fredagskväll!

  Gilla

  • Ja, det har blivit en vana att ha kameran beredd men, som du skriver, det är ganska skönt att bara vandra på i sina egna tankar ibland.
   Det är sex år sedan så det är nog naturligt att det går lättare och lättare att möta den dagen och andra dagar som känns extra viktiga.
   Rätt som det är har någon katt man gillar försvunnit och det är klart att det känns bra att de har fått komma till bra hem. Men vissa katter saknar man lite extra.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Fin bild på korna! Jag kan också känna att om jag tar foton så är det samma motiv hela tiden. Känns som man inte ser något nytt alls, det är samma samma hela tiden. Jag för min del skulle behöva lite nya vyer. Dina foton är förstås alltid fina!
  Kram

  Gilla

 4. Det är klart att du sett så mycket vackert på din resa så att hemma känns lite avslaget men snart kommer löven att stråla i rött och orange och då finns det mycket vackert att fota. Här har det inte varit frost ännu så jag har inte tagit in mina rosenpelaroner men lägger över dom på natten. Tomaterna har jag tagit in och hängt dom i gardinstången med skaft och blad för att dom ska mogna

  Gilla

 5. På ön så står det en kossa och kikar på oss vart vi än går och jag kan skriva under på att vi varit med om ett och annat där hund (jag) och nyfikna kossor varit inblandade. Ibland går kalvarna med oss långa sträckor, hagen sträcker sig flera kilometer längs med vägen. Vår runda som vi brukar gå, kan vi bara gå innan betessläpp och efter att kossorna flyttat hem efter sommarbetet. Annars blir vi jagade som lovliga villebråd.
  Skönt när katterna får nya hem, men vissa pälsklingar vill man inte ska flytta. Förstår att du inte kan låta bli att fästa dig lite extra för vissa katter även om du verkar gilla de flesta av dem.
  Härligt när man kan känna glädje i minnen som bär med sig så mycket sorg. Hur det än blir nästa gång på årsdagen så var det så här du kände nu och det lockar fram harmoni i hjärtat. Sorgen tränger annars ofta undan den känslan.

  Kramen

  Gilla

  • Usch ja, kossor kan vara läskiga ibland och jag och mina hundar har blivit jagade av en flock tjurar med bara en liten eltråd mellan oss. Som tur var stannade tjurarna på sin sida. Utan hundar har jag inga som helst problem med att gå förbi kohagar.
   Det är ju därför vi finns på katthemmet och det är alltid härligt att få veta att en katt har fått det bra. De är så fina och de som vågar komma och mysa blir man så klart lite extra fäst vid. Men allra gladast blir jag ändå när en väldigt skygg katt gör sådana framsteg att den kan få ett hem 😀
   Jag vill absolut inte glömma och jag försöker inte skjuta undan ens de sorgliga minnena. Men det är skönt när det inte alltid leder till att jag blir väldigt ledsen. Nu är det en bra mix av glädje och lite vemod och saknad.
   Kram

   Gilla

 6. Ännu ett missat inlägg … förstår inte hur det går till! Får läsa ifatt igen 🙂
  Fotolusten kommer och går, så är det – och när man mest rör sig i sina vanliga omgivningar så känns det ibland som allt bara är en upprepning.
  Fina bilder blev det i alla fall på det du fotade!
  Skönt att även vuxna katter hittar nya hem – men såklart saknas de på katthemmet.
  Sex år är både en lång och en kort tid … bra att du klarade dagen utan att känna dig alltför nedstämd. Livet måste gå vidare … även om saknaden och sorgen alltid kommer att finnas kvar, liksom alla minnen.
  Kram

  Gilla

  • Tekniken kan ställa till det men det är roligt att du till sist hittar de missade inläggen 😀
   Min fotolust kommer att bli starkare ju mer naturen förändras med först höstfärger och senare frost och vinter. Även om jag har tagit många liknande foton från de årstiderna förut så känns det i alla fall nytt.
   Ja, hela syftet med katthemmet är ju att vi ska ta hand om katter och få dem så harmoniska att de kan flytta till bra, nya hem.
   Det kommer alltid att finnas känslor med i minnena men det är skönt att det mer och mer är glädje som märks mest.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s