Sugen på dans

Min ländrygg har mått relativt bra under en ganska lång period nu och jag börjar hoppas på att de övningar jag lärde mig hos sjukgymnasten, plus alla andra träningsmoment jag gör, har gjort skillnad. Kanske kommer det värre skov framöver men jag börjar ändå fundera på om jag kanske ska våga anmäla mig till en buggkurs igen. Ni vet ju vid det här laget att jag älskar att dansa. Det vore sorgligt om det är slutdansat helt och hållet för min del. Jag hade visserligen accepterat det men ett litet hopp tändes igen.

Så fort den tanken kom till mig satte jag mig vid datorn och googlade ”buggkurs i Östersund”. Det var inget stort utbud på utförare och hos den enda jag hittade är naturligtvis alla danskurser inställda just nu. Men så läste jag att besked kommer efter styrelsemötet om ca tre veckor. Jag började känna mig mer och mer ivrig att göra ett nytt försök men med inställningen att går det inte så är det så och det får jag acceptera. Då kom jag till en upplysning om att man kan söka en danspartner via dansklubben och jag hittade en tretton sidor lång lista med nästan bara kvinnor som söker danspartner. Tydligen måste man fixa en partner innan man anmäler sig. Jag har ingen lust att skriva upp mig på listan så jag gav upp av den anledningen. Visserligen var det många gamla efterlysningar från tidigare år men jag tappade ändå lusten.

När det var sovdags i går kväll tittade jag ut och såg månen precis komma upp över trädtopparna på andra sidan sjön. Jag hämtade kameran och försökte få till några skapliga bilder. Det blev inga bra närbilder och jag var för trött för att stå där och försöka särskilt länge. Kanske får jag en ny chans ikväll om molnen skingras.

I dag har sommaren återvänt och jag var förutseende nog att gå ut på en promenad direkt efter frukosten. På så sätt slapp jag gå i värmen. Dimman höll på att lätta och bara en liten stund efter att jag tog den här bilden hade solen drivit bort all dis och dimma.

Fukten efter dimman, och kanske även daggen, gör att alla små spindelnät täcks av droppar och syns bra i gräset.

Att det är svamptider även här uppe är det inget tvivel om. Men förutom några sandsoppar såg jag bara svampar som jag inte vill ha med hem. Jag hade inte för avsikt att leta svamp och jag höll mig på gångvägarna. Kanske finns det mycket gott om man går in i skogen

Det finns många dekorativa grässorter. Här ett något överblommat exemplar.

Jag har tidigare nämnt att vinbärsbuskar växer vilt på väldigt många platser. Fritt fram för fåglar och människor att förse sig.

Nästan hemma igen såg jag att fjällen fortfarande har diset omkring sig och att dimman ligger kvar på en viss nivå.

Jag har inte helt gett upp tanken på dans. Det kan ju hända att fler kursarrangörer dyker upp när det är ok att dansa igen.


23 comments

 1. Konstigt att inte fler män skrivit upp sig, dom borde väl inse att här finns en möjlighet att på lite sikt träffa en partner. Men männen i Östersund kanske är som jag, hopplösa och obildbara när det kommer till dans.

  Gilla

   • Hahaha, han skulle kanske bli överöst med svar och få valsvårigheter 😀
    Om jag hade varit i den situationen skulle jag ha jättesvårt för att välja en och behöva göra alla andra besvikna. I listan finns inga foton eller åldersangivelser men kanske han skulle få massor av foton skickade till sig. Men jag tror inte att det spelar så stor roll vem man anmäler sig tillsammans med. Man byter partner efter varje dans och ibland efter varje nytt moment. Det blir många partnerbyten under en kurskväll och där kan man kanske ha en chans att hitta någon.

    Gillad av 1 person

  • Den här dansföreningen verkar ha den ordningen att man själv ser till att ha en partner. Jag har aldrig stött på det tidigare. Många anordnare har sk ”hjälpdansare” som är med dels för att alla ska ha en partner och dels för att hjälpa till att visa hur det ska vara. Man dansar inte med samma partner hela tiden utan man roterar och byter efter varje låt eller efter ett nytt moment.
   Haha, katthemsvän låter fint 😀 Men jag vill inte utsätta honom för obehaget att behöva säga nej eller, ännu värre, ställa upp för att han känner pressen. Vi kommer väldigt bra överens och har trevligt som kattvolontärer. Jag är nästan dubbelt så gammal och vill inte försöka bli kompis utanför det. En annan aspekt till att inte övertala en ”partner” är att jag inte vet om jag klarar att genomföra en hel kurs. Det vore ju tråkigt om min partner plötsligt blir utan partner.

   Gilla

 2. Kul att det finns lite svamp hos dig också – några flugsvampar har jag hittills inte sett här – inga röda i alla fall. 🙂 Det blommande gräset är inte överblommat … det blommar som bäst och ståndarknapparnas pollen är moget att blåsa iväg!
  hoppas du hittar en buggkurs – och någon att bugga med om det krävs … och framför allt att ryggen fortsätter må bra!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Jag tänker ofta på dig när jag ser alla möjliga oätliga svampar 😀 Du har öppnat mina ögon lite för att det finns många svampar att titta på. Det är möjligt att en del av de svampar jag förkastar är ätliga men så länge jag inte känner mig säker räknar jag dem som oätliga.
   Jaha, jag tog bara för givet att gräset var överblommat men det vore så klart underligt att det är så fint om det var så. Tack för upplysning 😀
   Tack Anki. Jag hoppas också att ryggen fortsätter att vara så bra som den är nu. Det är ju det viktigaste. Men om jag hittar en buggkurs vore det en stor bonus 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder!
  Jag förstår inte riktigt, kan inte två kvinnor dansa med varandra? Låter så konstigt att man måste ha ordnat en danspartner innan. Men jag är ju inte alls insatt i den världen.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Självklart kan två kvinnor eller två män dansa tillsammans. Alla på listan söker en ”förare” utan att ange vilket kön. Men jag förkastade alla eftersom jag inte vill vara förare utan vara en följare. Jag borde ha varit tydligare med det eftersom det är en viktig detalj.
   Kram

   Gilla

 4. Livet er for kort til at en ikke skal gjøre det en har lyst til, også blir man stoppet av slike småligheter. Du kan jo legge ut en liten notis på FB eller på oppslagstavlen i nærmiljøet om at du søker danseparter…

  Gilla

  • Ja, det är trist att det är så. Jag använder inte fb mer än till de grupper jag är med i och jag vill inte annonsera efter en danspartner där. Jag vill helst inte fråga någon eftersom jag inte är säker på om jag klarar att fullfölja kursen. Det är ju tråkigt om ”min” partner blir utan en partner om jag får för ont. Det kanske löser sig ändå. Det är möjligt att fler anordnare dyker upp när coronakrisen är över.

   Gilla

 5. Men så märkligt att man måste ha en partner för att gå en danskurs. Då hade jag definitivt kommit av mig helt. Hoppas det ska ordna sig på något vis så att du kan ge dansen en chans igen.

  Underbara bilder, precis som vanligt!

  Kram

  Gilla

  • Så har det inte varit de gånger jag har gått kurs tidigare. Jag vill inte locka med någon som partner eftersom jag inte vet om klarar av att gå hela kursen. Sist spelade det ju ingen roll för någon annan när jag avbröt efter tre tillfällen. Men kanske blir det fler valmöjligheter och fler anordnare när det är fritt fram för dans igen 🙂
   Tack Znogge 😀
   Kram

   Gilla

 6. Tror att jag hittat problemet med att du inte kunde kommentera, tittade i skräppost under kommentarer och hittade mängder med kommentarer från dig som hade hamnat där, samtliga har nu godkänts. Ska titta in i denna mapp lite oftare i fortsättningen.

  Gilla

  • Vad bra 😀 Jag har funderat på varför jag hade problem just hos dig. Men då vet jag. Du har säkert hittat många likadana kommentarer eftersom jag flera gånger kopierade texten och försökte på olika sätt. Det har hänt att kommentarer hamlat bland skräpost hos mig också och jag tittar regelbundet in där.

   Gilla

 7. Men oh, du måste ju kunna få dansa när du verkligen känner för det ! Så eländigt att allt är inställt. Visst känns det hopplöst att man måste ha en partner redan vid anmälan, beror förstås på ett överskott av kvinnor! Trist även det. Hasse, exet, o jag gick buggkurs efter mycket övertalning, ingen succé kan jag säga, en make med två högerben , noll rytmkänsla och obefintlig lust, nä det gick ju inte…nu har jag så ont i kroppen så inget funkar, allra minst dans. Men ge inte upp för allt i världen, plötsligt händer det”

  Gilla

  • Ja, visst måste jag 😀 Men det är inte alltid man får som man vill och jag skulle tro att kurserna kommer igång tidigast efter årsskiftet. Om jag måste skaffa en partner så struntar jag i det. Om det bara gäller mig själv så kan jag chansa och ge upp om det inte fungerar. Men det vore inte kul att överge partnern om jag väl har hittat någon. Jag lyckades övertala min man att gå en nybörjarkurs och han älskade det. Men den kursen räckte. Han tyckte att vi kunde tillräckligt mycket sedan och vi var ute och dansade och hade jättekul många gånger efteråt 😀 Det är jättetrist att vi ska hindras av värkande kroppar. Men om jag får chansen att testa igen så ska jag göra det.
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Det är just det. Det är få karlar som dansar . Vi hade väldiga problem att få till några karlar när vi hade kurs. Jag blir så danssugen men du har ju större möjlighet som bor i stan. Här är det sällan dans eller danskurser . Att åka till stan gör jag inte på halka och mörker på vintern för att åka hem mitt i natten. Idag slutade jag dagen med cykeltur ner till kyrkogården och en timmes gräsklippning. Nu är jag trött

  Gilla

  • Ja, så har det varit på alla danskurser jag har varit med på men det har löst sig genom att kunniga dansare har ställt upp som hjälpdansare. Om det blir någon kurs så småningom och det inte krävs att man har en danspartner så kan du sova kvar hos mig om du skulle vilja det 😀

   Gilla

 9. Dansa är ju så kul. Jag har gått många buggkurser men när jag skulle anmäla mig för något år sedan så var det precis som det var för dig att man skulle leta upp en danspartner. Jag kan förstå detta, för jag tyckte jag inte det var så roligt när man fick stå över var och varannan dans på den sista kursen jag gick på bara för att det nästan bara fanns damer.
  Röda vinbär som är så gott, har du plockat några? Fina foton som alltid.
  Tack för alla fina ord du skriver hos mig. Blir så glad.
  Stora kramen!

  Gilla

  • Ja, visst är det 😀 Jag kan också förstå att det uppskattas om man ordnar en partner på egen hand. Jag har bara inte varit med om att det behövs förrän nu och det stoppar mig. Jag gissar att det dröjer till efter årsskiftet innan nya kurser startas och kanske dyker det upp fler arrangörer då.
   Jag har inte plockat några bär över huvud taget för de går inte åt hos mig. Jag använder så lite sylt eller gelé och den köper jag i affären 😉 Jag har fortfarande kvar hjortron i frysen sedan förra sommaren så jag har inte ens tittat efter sådana i år.
   Du vet att jag tänker på dig ❤
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s