En väldigt bra helg

En helg tillsammans med min yngsta dotter. På lördagseftermiddagen hämtade jag henne i stan och jag var precis lika glad för att hon kom som när jag åt jordgubbar med glass. Min dotter tog bilden och sa att jag strålade av glädje. Jag är oftast glad men det är klart att det blir extra stor glädje när något av mina barn är hos mig.

Det blev ingen promenad den dagen och efter min långpromenad till bilverkstaden dagen innan var det skönt att vila kroppen lite. Men vi bestämde redan på kvällen att vi skulle gå runt Bynäset i dag. Bynäset börjar ni nog känna igen ganska väl vid det här laget. Det var första gången min son var där, när vi gick samma runda för två veckor sedan, och ingen av mina döttrar har varit där tidigare heller.

Här är det min dotter som är fotograf och detsamma gäller för alla bilder där jag syns. Om ni undrar vad jag gör så gör jag som jag brukar, dvs försöker komma så nära som möjligt när jag vill fota något. Det var alldeles lugnt och sjön låg mestadels som en spegel.

Det ser ut som om jag har ett väldigt intressant samtal med min kaka.

Slemsvampar är ett väldigt intressant och spännande släkte. Jag såg nyligen ett avsnitt av ”vetenskapens värld” som handlade om de häpnadsväckande encelliga varelserna. Trollsmör har jag lärt mig känna igen tack vare bloggvännen Anki och kanske kan det här vara en annan variant, nämligen vargmjölk. Jag är absolut inte säker men jag gissar på det.

När vi hade ätit middag var det dags för min dotter att åka iväg för att sammanstråla med sin man hos hans mamma. I morgon far de vidare till Bräcke och därifrån går sedan tåget tillbaka till Örebro. Min svärson har hela sin stora släkt här i Jämtland och det är många att besöka. Jag körde naturligtvis dottern och på väg hem var jag inte ensam om att stanna på en parkeringsficka för att fota en av de maffigaste regnbågar jag har sett. Tyvärr låg kameran kvar hemma men mobilen fick till det helt ok.


26 comments

  • Tack! Som du säkert förstår var verkligheten ännu bättre. Jag är med i en fb-grupp som heter ”Östersundare” och där finns flera fina bilder på samma regnbåge. Den finaste bilden har Göran Strand tagit men så är han en väldigt duktig fotograf också.

   Gillad av 1 person

   • Det hade den säkerligen blivit, men de där sista procenten av känslan går inte att fånga i en bild. Möjligen för den som var på plats, då är det ett minne man fångat, men för den som inte var där går det inte att betrakta en bild och få samma känsla, dofter, fukten i luften mm mm.

    Gilla

   • Jag upplevde regnbågen som minst dubbelt så tjock och mycket tydligare än vad bilden visar. Så det är helt klart precis som du skriver. Det förstärktes också av alla andra som stannade och fotade och det var många ”wow” som hördes. Jag hade en väldig tur som råkade passera där just då 😀

    Gillad av 1 person

   • Jag har ett minne från New York för 25 – 30 år sedan, en kväll var jag på väg hem till mitt hotell, det var en låg dimma i stan. Jag passerade Empire state building och fick ett infall och klev in, slapp betala entrén. Väl uppe på utsiktsplatsen, ca 300 meter upp tog jag underbara bilder på skyskrapor som stack upp ur dimman denna sena kväll. Bilderna blev underbara, men det är bara jag som var där som fullt ut känner något när jag idag plockar fram dessa gamla diabilder.

    Gilla

   • Du har säkert rätt i att bara du kan känna den känslan men bilderna måste ha blivit väldigt beundrade av alla som såg dem. Jag har också stått där uppe och tittat ut över samma stad men då var det bra sikt. Det måste ha känts nästan overkligt, hisnande och kanske som om du var avskärmad från resten av världen.

    Gillad av 1 person

  • Det var härligt och jättekul att ha henne här och ja, jag tror att hon tyckte likadant 😀
   När vi åkte in till stan såg vi ingen regnbåge men plötsligt, när jag var på väg tillbaka, dök den upp och vi var många som stannade och plockade fram mobilerna. Det blev en ganska bra bild men inte alls lika fin som det jag såg i verkligheten.
   Kram

   Gilla

 1. Ja, alltid lika roligt att få besök av sina barn.
  Fint att kunna gå tillsammans på promenad. Umgås, fika, promenera, njuta…
  Den där regnbågen är ju nästan osannolik. Fantastisk!

  Gilla

  • Ja, så är det och jag tror att vi båda tyckte lika mycket om vår mamma- och dotterhelg 😀 När barnen var yngre var ingen av dem särskilt naturintresserad men nu gillar både min son och den här dottern vandringar i naturen. Vår promenad igår var precis så skön som du skriver. Vi tog god tid på oss och stannade för att bara vara tysta och njuta ett antal gånger. Däremellan pratade vi, fikade och vandrade 😀
   Jag önskar att jag hade kunnat fånga hur fantastisk regnbågen var i verkligheten. Men min mobilbild blev ganska bra med tanke på att det är just en mobilbild.

   Gilla

 2. Vilken otroligt maffig bild på regnbågen. Skicka in den till veckans bild till ”p4 Jämtland sveriges radio” (facebook) vet ja. Eller till något annat program där de visar bilder. Jag var själv ute och körde vid den tiden, men såg tyvärr inte regnbågen. Jag kanske hade gjort det om jag hade tagit en väg närmare sjön.

  Gilla

  • Tack Anna-Lena! Synd att du inte var ute i rätt tid, eller på rätt plats, för att se regnbågen. Då skulle du ha sett att den var mycket maffigare i verkligheten. Min mobilbild är inte så bra att den duger att förstora eller tävla med alla andra fina bilder. Kanske hade jag skickat in den någonstans om jag hade fått en bra bild med min Nikon.

   Gilla

 3. Vilken fin bild på dig, den första! Så nöjd och tillfreds du ser ut när du smakar jordgubbarna. Sen kan jag hålla med om att regnbågen var läcker, har nog aldrig lyckats fånga en sådan perfekt båge! Och så kul att du fick mamma-dotter-tid! De stunderna är guld värda! Mina små sjöar ser ut som vattenpölar i jämförelse med Storsjön (?) du har att njuta av. Ger nästan lite havskänsla…
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Tack Paula! Min dotter tyckte att den blev så bra så att jag bara måste ha med den i bloggen och även ta den som ny avatar när jag kommenterar. Som du ser gjorde jag som hon sa 😀 Det var väldigt gott med jordgubbar och glass och det var nog både det och att min dotter var där som gjorde mig så glad. Visst är det värt mycket att få vara tillsammans med sina barn och jag tycker om att få egentid med dem en i sänder. Men det är så klart jättekul när vi någon gång ibland träffas allihop.
   Regnbågen var otroligt vacker och pampig och lite av det lyckades jag fånga med mobilen. Men i verkligheten var det ännu mer imponerande. Storsjön är stor där den är som störst men den grenar ut sig en del och på många platser är man ganska nära ”andra sidan”. Som du har sett är det så där jag bor.
   Kram

   Gilla

 4. Du ser verkligen lycklig ut! Förståeligt med facit i hand – tillbaka dör du trivs bäst och med besök av yngsta dottern! Fina bilder från er promenad!
  Jodå, det är säkert en av dem – tror det finn 6-8 olika vargmjölksvarianter.
  En fantastisk bild av regnbågen … såå häftig!
  Ha nu en bra dag!
  Kram

  Gilla

  • Jag ser ut som jag kände mig och jag är för det mesta väldigt glad när jag träffar mina barn 😀 Det är roligt att kunna visa upp något de aldrig har sett och just Bynäset är både en vacker plats och ingen av dem hade varit där tidigare.
   Tack, då var jag inte helt ute och cyklade. Det är extra kul att hitta någon av sorterna när man vet lite mer om dem 🙂
   Regnbågen var otroligt skarp och bred och det syns tyvärr inte riktigt här. Men jag är ändå nöjd med att mobilen visar upp hur det såg ut så bra som den gör.
   Tack och detsamma till dig 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Ja du ser verkligen extra glad ut när du äter jordgubbar ☺ det är såklart jätteroligt att få besök av sina barn. Bilden på regnbågen var helt fantastisk! Den kan du skicka in till en fototävling!
  Kram

  Gilla

  • Det är gott med jordgubbar och det var första gången jag åt det i år. De var hutlöst dyra till midsommar. Tillsammans med den jättgoda veganska vaniljglassen blev det perfekt 😀 Men allra gladast blev jag självklart av min dotters besök. Regnbågen var ännu finare i verkligheten och jag tror inte att min mobilbild är i så bra kvalitet att den kan hävda sig mot alla de bilder som skickas in med bättre upplösning. Men så här i bloggen klarar den sig bra 😀
   Kram

   Gilla

 6. Vilken fin helg ni fick tillsammans, du och din dotter. Att vandra i sådan natur som du visar bilder från är underbart! Bänkar att sitta ned och fika eller bara njuta av utsikten. Regnbågen, urläckert foto! De andra fotonona är inte fy skam heller 😉

  Gilla

  • Jag längtar alltid efter mina barn och njuter när vi träffas 😀 Jag får väl skylla mig själv om det inte blir så ofta vi träffas eftersom jag är den som har flyttat längre bort. Men de tycker om att komma hit till välkända trakter 🙂 Bynäset är en pärla och jag åker dit lite då och då. En fördel är att det bara tar 10 minuter med bilen.
   Regnbågen var läcker men den var ännu finare i verkligheten.

   Gilla

 7. Det var minsann en häftig bild på regnbågen som du fångat. Trevligt att ha barnen hemma. Min son har också kommit hit till mig och ska stanna någon vecka. Ser att du fått en så fin bild på kärringskvaller (vet inte om den heter så men vi kallar den för det i alla fall) Ha det bra

  Gilla

  • Ja, det var en mäktig syn och den blev ganska bra på bilden. Jag tyckte att det var fint med den upplysta staden mot en mörk omgivning och en regnbåge som pricken över i 😀
   Det är jätteroligt när barnen kommer och hälsar på. Man får glädja sig lite extra när de är här.
   Haha, jag vet inte vad kärringskvaller är men det måste antingen vara toppklockan eller vargmjölken du menar 😉

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s