Ännu ett volontärpass

Jag och min volontärkollega träffades på katthemmet i morse och såg till att alla katter där mådde bra. Vi samarbetar bra och växlar mellan arbetsuppgifterna. Emellanåt stannar vi upp i något intressant samtal. Det är lätt hänt när det finns katter som vill ha uppmärksamhet. Det är inte så dumt att få sätta sig ner med en kelsjuk katt och samtidigt fördjupa sig i något ämne. Jag glömmer nästan helt bort att fotografera när jag inte tar passen på egen hand men en lite oskarp bild fick jag med mig. Det här är Molly. Hon är nyopererad och får därför väldigt små portioner mat i flera omgångar. En hungrig katt vill gärna visa att den finns och Molly var inte stilla en sekund, förutom de korta stunder då hon åt, när jag var hos henne. Där är förklaringen till den suddiga bilden. Jag passade så klart på att gosa lite extra med denna tillgivna och hungriga katt.

Jag hade planerat att stanna i stan och promenera innan jag åkte hem och jag hade förberett mig genom att packa en nötbar och något att dricka. Det blev ett helt nytt område för min del. Jag vet inte hur många gånger jag har åkt förbi och bara noterat att det finns en badplats där. Men efter att ha hört andra nämna att de har varit vid Minnesgärde, som platsen heter, ville jag undersöka området lite närmare.

Ovanför badplatsen gick en grusgång genom ett nästan parkliknande område. Jag visste att det finns en väg härifrån, förbi Optand och nästan till Brunflo men jag visste inte att det dessutom finns en gångväg/stig närmare sjön. Jag tänkte att den säkert snart skulle ta slut men började gå för att ta reda på hur det var.

En humla på inflygning…

…landade i en hässleklocka…

…och sedan i ännu en.

Stigen förenades med den övre gångvägen och där var det precis lagom att vända. Jag hade trott att jag skulle behöva gå samma stig tillbaka men nu blev det en runda i stället. Det kändes mycket roligare och det känns också bra att ha gjort denna upptäckt. Ännu ett fint promenadalternativ.

Den här vyn var väldigt välbekant. Lite närmare stan men ändå nästan samma vy som jag såg när vi bodde i Optand. Promenaderna där såg ofta ut så här.

Om en vecka blir det ett nytt pass på katthemmet och det känns kul att vi verkar vara överens om att fortsätta göra passen tillsammans.


17 comments

 1. Så praktiskt att ni kunde ta ett pass tillsammans när det fungerar så bra. Mysigt att ha ett pass inplanerat även nästa vecka. Vilken härlig promenad du kom ut på och naturen är verkligen fin hos dig. Väldigt annorlunda än vår men det finns en tjusning i ett avlångt land med skiftande landskap.

  Så fint det blev med den bilden i headern.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, vi fungerar bra ihop och fortsätter att ta pass så länge det känns så 😀 Det är kul att ha kommit igång igen.
   Det är trevligt att upptäcka nya promenadvägar och den här rundan är väldigt fin. Visst liknar den en del andra promenadstråk men naturen är sig ganska lik runt Storsjön. Jag kan ibland tänka tillbaka på den mer rikliga natur som fanns i Mjölby och jag skulle gärna ta en promenad i ”vår” skog där. Under alla våra år som husvagnsresenärer upptäckte vi att det finns massor av variation i den svenska naturen. Det är häftigt att resa härifrån och söderut och se allt fint längs vägen.
   Tack! Regnbågen får ha den platsen ett tag 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Men vilka fina bilder, katten är ljuvlig och platsen du besökte jättefin! Tog du inget dopp i sjön? ”ler”, jag har ju kommit av mig helt med simmandet när inte värmen är påträngande längre. Nu hittade du en riktig pärla, o kommer säkert komma åter. Hässleklockor har vi också, namnet lärde jag mig för fem minuter sedan då jag besökte en annan bloggkompis! Är det lika många katter på katthemmet nu som förra året? Har ju läst att många skaffar husdjur nu i coronatider, både katter och hundar. Bara att hoppas att det inte blir kortvariga hem utan att man ändå tänkt igenom noggrant innan man åtagit sig att ge en pälskling ett nytt hem. Kram från pörtet

  Gilla

  • Tack Paula! Jag får massor av kattgos under passen och jag är inte svårflörtad när det gäller sådant 😀
   Det var en fin promenad med många platser där man kan bada. Men jag doppar mig inte i brådrasket och det är verkligen inte i närheten av badlust från min sida nu.
   Det tog många år innan jag googlade fram att det är hässleklockor. Alla blå blommor med klockor har tidigare fått heta blåklockor 😉
   Hahaha, jag har inte varit volontär så länge. Jag började i januari i år men jag tror ändå att jag kan svara på att det är lite färre katter nu än då. Men jag har förstått att det finns stor efterfrågan på plats så det fylls säkert på snart. Det har varit extra stor efterfrågan och det har också ställts fler frågor till nya kattägare. Jag vet inte riktigt hur processen går till men katterna lämnas inte ut lättvindigt och de kostar en slant. Det händer att någon katt lämnas tillbaka och det är i alla fall bättre än att det överges. Nu börjar en ny lag gälla om ID-märkning av katt och jag hoppas att det gör att färre katter blir sommarkatter.
   Kram

   Gilla

 3. Min katt väckte mig klockan sex i morse, han ville uppenbarligen ha någon att prata med och han gav sig inte förrän jag gick upp. Min katt jamar såväl högt som intensivt (långt), så det var bara att gå upp. När jag 30 minuter senare tittade in i sovrummet låg han och sov i min säng, vilket han fortsatte med i flera timmar.

  Gilla

  • En listig kisse med andra ord. Först får han mat och sedan får han ta över din säng 😀
   Jag har problem med att kommentera hos dig. De kommentarer jag skriver försvinner när jag försöker publicera dem och om jag försöker igen säger en text att jag redan har skrivit en likadan kommentar. Jag har försökt via bloglovin, inoreader och genom att klicka mig fram till din blogg via din kommentar. Vill bara lämna en förklaring till varför jag är så ”tyst”. Men det funkar att trycka på gillaknappen så det gör jag 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Härligt att du kan hoppa in på katthemmet då och då – och kul att du fått en så trevlig kollega där 🙂
  Helt underbara bilder från din promenad – det är verkligen vackert uppe hos dig!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är roligt att få komma dit. Både för min egen skull och för att jag kan göra något för katterna. En kollega som man kommer bra överens med är en fin bonus 😀
   Tack! Jag blir alltid glad när jag får höra eller läsa att andra gillar mitt Jämtland. Ofta går jag nära Storsjön och naturen ser ugnefär likadan ut. Jag tröttnar inte och det känns bra att du inte heller gör det 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Det är så väldigt vackert där du bor. Så roligt med att hitta nya promenadstigar.
  Så söt katten var! I natt hände en jättedum grej hos mig. Tilda vill gärna bedyra sin kärlek med att plötsligt tvätta mig i ansiktet och jag är inte så road av det. Så hon fick gå ut ur mitt sovrum och så stängde jag dörren. Lite senare vaknade jag av henne igen!? Men då ville hon bara tala om att hon ville ut ur sovrummet, jag fattade ingenting!? Hur har hon kommit in igen? Eller var jag så trött att jag bara trodde att jag släppt ut henne? Ett mysterium.
  Kram

  Gilla

  • Enligt mig är det här den vackraste plats jag kan bo på. Det är klart att det finns ännu vackrare och mäktigare utsikter men om jag vill bo i civilisationen är det här det bästa jag kan få 😀 Det är alltid kul att hitta nya vägar att vandra på.
   Spännande med vad som hände hos dig på natten. Kanske gick du i sömnen och släppte in henne eller lyckades hon hoppa upp på handtaget och öppna dörren. Men då måste hon ju ha stängt dörren igen. Väldigt underligt. Undrar om du någonsin får svar på vad som hände.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s