En lugn vecka

Den här veckan blir det utflykter inom gångavstånd eftersom bilen är på verkstad. Jag lämnade in den där i måndags och hade planerat att testa om jag skulle orka promenera hela vägen hem. Det blev inte så eftersom regnet föll hela dagen och då fick det bli en bussresa i stället. Det gick väldigt smidigt. En liten promenad på ca 400 m till busskuren och därifrån gick bussen hela vägen hem till ”min” hållplats. Inget byte i centrum och det var skönt. Någon mer promenad blev det inte den dagen. Men jag kom ut en liten stund till. Alla lås i bostadsrättsföreningen ska bytas ut och jag hade fått en tid för att hämta ut mina nya nycklar. Trots kyla och regn skedde fördelning av nycklar utomhus. Men ett litet tak skyddade i alla fall från regnet.

Dagens promenad var väldigt skön. Ca tio grader och växlande molnighet och enligt mig är det ett bra promenadväder. Jag vandrade både genom bebyggelse och grönområden och beundrade diverse växter. Utanför en häck växte taklök. Roliga och spännande blommor. Som små prinsesskronor i en klump.

Cikorian är snart i full blomning.

En mås satt på en stolpe och såg ut att gilla sin utsikt. Men jag kom för nära och den flög iväg.

Jag såg både vita och rosa krolliljor. Lökväxter som verkar spridas väldigt lätt.

En väldigt lugn vecka och nu ser jag fram mot helgen då jag ska få besök av min yngsta dotter 😀


14 comments

 1. Fina bilder! Ja nu kan man inte klaga på att det är för varmt. Vill nog hellre ha sol och värme än den här iskylan som är just nu.
  Kram

  Gilla

 2. Åh, så många vackra blommor du förevigade och delar med dig av. Hoppas att bilen blir som ny igen och till en inte alltför dyr slant.
  Sy mysigt med besök av dottern så det förstår jag att du ser fram emot.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det finns så många vackra blommor och jag får ibland kämpa för att stå emot. Jag kan inte fota allt jag ser och jag brukar försöka begränsa mig till att inte fota samma slags blommor alltför många gånger 😉
   Bilen ska förhoppningsvis vara i ett bra skick när jag hämtar den och självrisken är nog 1500 kr. Jag är inte helt säker men jag tror att det är den summa jag måste betala. Å andra sidan får jag 100 kr i ersättning för varje dag jag är utan bil så lite kompenserad blir jag av det.
   Ja, jag blev väldigt glad när jag fick besked om att min dotter kommer 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Underbara bilder! Krolliljor är så fina … mina är bara rosa, men jag skulle gärna ha ett par via också 🙂
  Trevligt att yngsta dottern kommer på besök!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Krolliljor är verkligen vackra och jag trodde i många år att det bara fanns rosa exemplar. Det är bara några år sedan jag såg en vit för första gången. Det vore fint att kunna blanda dem i samma rabatt.
   Ja, det blir superkul att hon kommer 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Besök igen. Så roligt! Faktiskt får också jag besök i helgen. Av min son, men han ska inte bo hos mig. Vi försöker hålla distans så gott det går… tur att han har syskon han kan bo hos.

  Gilla

  • Ja, himla kul faktiskt 😀 Hur det blir med distans får min dotter avgöra. Vill hon kramas så blir det kramar och vill hon hålla avstånd så gör vi så. Hur det än blir med det ser jag verkligen fram mot besöket. Roligt att du också får fint besök 😀

   Gilla

 5. Vilka blommor, blommor som jag tror att jag aldrig har sett!

  Bilen på verkstad, sedan ska den väl gå bra hoppas jag. Regn har vi också haft, men nu sedan någon timme tillbaka kom solen på besök. Den är så välkommen. Önskar dig en fin helg tillsammans med dottern!

  Gilla

  • Om det är så att du inte har sett dem förut så är det extra kul att få visa dig dem 😀
   Bilen har en buckla som ska åtgärdas men för övrigt går den precis lika bra som jag vill att den ska gå. Här växlar vädret en hel del men det har inte regnat på några dagar nu. Det är dock ingen värme att skryta med men jag hoppas att sommaren inte har gett upp helt.
   Tack! Jag ska ta väl vara på tiden med min dotter 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s