Några saker att se fram emot.

Det börjar kännas väldigt varmt. Inte för varmt än så länge men, precis som hos många av er, väntar en hetta som jag helst skulle slippa. Jag har ändå lite hopp. I väderappen förändras prognosen från dag till dag och just nu verkar det inte bli mer än 28 grader någon dag. Det kan jag stå ut med.

Jag har en del trevligheter framför mig och till helgen kommer den första och bästa. Min son tar tåget hit och det känns som om det var väldigt länge sedan vi träffades. Men egentligen var det bara ca fyra månader sedan han var här, några veckor innan coronautbrottet. Då lockade snowboardåkning i Åre säkert mest men den här gången är det nog kanske mamma som är största anledningen till att han vill komma. Jag ser fram emot att vi ska hitta på något tillsammans. Någon slags utflykt. Därför är jag väldigt nöjd med att det inte längre ser ut att bli som varmast just när min son är här.

Den andra trevligheten inträffar torsdag nästa vecka. Jag blev tillfrågad om jag kan tänka mig att ta ett pass på katthemmet. Eftersom jag har sagt att jag får alldeles för ont om jag tar ett pass ensam föreslogs jag att dela pass med en ung kille, som också är volontär. Nu har han och jag bokat in oss tillsammans. Sista gången jag var på katthemmet var även det precis innan coronapandemins utbrott i Sverige och jag har mer eller mindre tänkt att det bara var en kort episod i mitt liv. Det känns jättekul att återigen få träffa och gosa med alla fina katter. Synd bara att det blir som att börja om från början. Många katter har fått nya hem, vilket så klart är fantastiskt. Men det blir en hel del nytt att tänka på. Det är ändå roligt att det i stället har kommit nya härliga kissekatter och att det nyligen har fötts små kattungar. Det blir nog en hel del mys med dem och det ska bli kul.

De senaste dagarna har jag promenerat här i närheten och bilen har fått stå i garaget. Det var ett tag sedan jag gick favoritrundan och den kändes lockande av flera anledningar. Värme gör att jeans och långärmat inte känns så kul och att leta checkpoints i skogarna vore att bjuda myggorna på alltför mycket mat om jag har svalare klädsel. Då är det bättre med mestadels öppna landskap. Och så är det ju de där vyerna som jag aldrig blir riktigt mätt på. I dag har jag med flit låtit bli att ta med fjällbilder men lite sjö blir det i alla fall

Trolldruva.

Bergklint.

Kvigor på bete i en sommaräng.

En väldigt torr midsommarstång.

Gula fibblor växer överallt men rödfibblan är inte lika vanlig. Här gästas den av några som jag gissar hör till lussläktet.


16 comments

 1. Massor av trevligheter att se fram emot. Förstår att du längtar till att sonen ska komma och att ni tillsammans kan hitta på något. De där barnen är svårslagna när det gäller umgänge. Fina blommor du bjuder på. Förstår att det är vackert hos dig nu med all grönska. Hoppas de får lite regn på sig också och inte bara solsken.
  Tack för rättelsen med vinbergssnäckorna, sådant mottages tacksamt.
  Önskar dig en bra dag!

  Kram

  Gilla

  • Det ska bli sååå mysigt att ha honom här några dagar. Vi får väl se vad vi orkar göra. Det kanske blir bad, sol och att bara slöa 😉
   Det är vackert här men jag är säker på att det är minst lika grönt och vackert hos dig. Det ska bli regn lite längre fram som det ser ut nu och jag hoppas att det blir så också.
   Haha, ja jag har ju också skrivit om vinbärssnäckor och jag blev också glad för att få veta vad de egentligen heter 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 2. En härlig promenad med fina blommor i fokus!
  Så kul att du kan hoppa in och ta ett och annat extrapass på katthemmet – förstår att det känns bra.
  Att sonen kommer är förstås det allra bästa – och ni hittar säkert på en massa trevliga utflykter tillsammans. Bara att hoppas att vädret blir lagom behagligt, för temperaturer upp mot 30 grader är inte alls skönt.
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var härligt men lite för varmt. Men vad gör det om svetten rinner efter ryggen när jag för övrigt mår så bra av att komma ut i naturen 😉
   Det ska bli kul att få komma till katthemmet igen. Hur ofta det blir vet jag inte men det känns bra att kunna hjälpa till någon gång ibland.
   Vi får väl se vad jag och min son orkar göra. Kanske blir det en utflykt till något fjäll eller så tar vi det bara lugnt med kanske lite strandliv och vila. Hur som helst så blir det mysigt och jätteroligt 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Så roligt att du får träffa fina kissar igen. Och självklart hoppas jag att de är färre där än förut, har ju hört att både hundar och katter är extra eftertraktade nu under epidemin. Man får hoppas att de hinner få en så bra start i sina nya familjer att ingen väljer att överge eller strunta i dem den dagen när allt återgår till det ”normala”. Om det nu någongång sker…börjar nästan tvivla lite.
  Och så trevligt främmande du väntar på, du och sonen trivs ju förträffligt tillsammans och gillar mycket samma saker.
  Vi bloggläsare hoppas på fler fina foton förstås.
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Det ska bli jätteroligt att få mysa med massor av katter igen. Tyvärr fylls platserna på så fort någon får ett nytt hem. Det finns alltför många katter som inte har det bra. Jag har också funderat lite på hur det ska bli med alla nya djurägare och deras djur när allt blir som vanligt igen. Men vi kan bara hoppas att det är seriösa djurvänner som har passat på att ta till sig den där valpen eller katten som de länge har drömt om. Kanske återgår vi aldrig riktigt till det som var normalt men det kommer säkert att bli väldigt mycket bättre än nu.
   Ja, jag och min son har alltid kul tillsammans och delar många intressen. Om vädret inte blir för extremt ska vi försöka ta oss någonstans, kanske till Åre. Då blir det nog en del bilder 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vad roligt att din son kommer och hälsar på! Klart att det är mamma som lockar ❤
  Roligt också att du får komma tillbaka till katthemmet. Då hoppas jag på många bilder på katterna!
  Kram

  Gilla

  • Hahaha, jag är nog i alla fall en del av det som får honom att vilja åka hit. Det ska bli så himla kul att få hit honom 😀
   Det var längesedan jag gjorde ett pass på katthemmet så jag känner mig som en nybörjare igen. Nya katter och nya instruktioner om mat, karantän och annat. Men det löser sig. Alla katter har sina egna tavlor med instruktioner så det mesta kan jag läsa mig till.
   Bilder blir det med stor säkerhet 😀
   Kram

   Gilla

 5. Trevligheter kan vi inte få för många av i tider som dessa. Jag förstår att du ser fram emot din sons besök. Trevliga timmar på katthemmet är inte det sämsta heller. Så fina bilder dessutom.

  Kram och god kväll!

  Gilla

 6. Det blir trivelig tenker jeg med besøk hos pusekattene igjen. Det er noe eget med den myke pusepelsen. Heldig er du også som får besøk av sønnen din. Jeg har sønnen min 500 meter unna meg, men vi tråkker ikke ned dørstokken hos hverandre fordet. Men i kveld har vi koset oss med reker på verandaen i solnedgangen. Bare å nyte sommeren, nå har det snudd og det blir mørkere igjen.

  Gilla

  • Ja, det är helt klart roligt att komma dit igen och det ska bli mysigt att gosa med de katter som vill gosa 😀
   Jag har ju valt att flytta längre ifrån mina barn men desto roligare blir det när vi träffas. Men jag tror inte att vi hade träffats jättofta om vi bodde nära varandra heller. Lagom är bäst och det blir extra bra när man har längtat.
   Vilken fin kväll ni fick tillsammans. Det kan ju finnas några fördelar med att bo nära varandra. Det blir lättare att vara spontan.

   Gilla

 7. Nu har jag inte skrivit på länge. Det är fullt ös från femtiden på morgonen och till man faller sanslöst i säng helt utmattad. Det är massor med kompisar och släktingar som kommer hit till mig för att bada i det 25-gradiga vattnet och vara nere vid sjön. Det är skönt att svalka sig så ofta man blir för varm. Det blir många bad varje dag. Så har jag ju till skillnad från dom som har semester en massa att göra som att klippa gräs och stöka i trädgården och växthus och koka kaffe till gästerna. Tänk så många vänner man har när det är fint väder ? Vintern är det annat. Roligt att din son kommer. Min kommer om två veckor och det ska bli roligt. Vi har en del att göra, röja sly och måla hus och en hel del annat.

  Gilla

  • Härligt att du har fått det precis som du vill att det ska vara. Sköna sommardagar och mycket folk omkring dig 😀
   Jag är jätteglad för att han kommer. Jag hoppas att vi ska orka hitta på något i värmen.

   Gilla

 8. Så roligt för dig att få besök. Jag är säker på att ni får fina dagar tillsammans. Blir värmen alltsör påtaglig så finns det ju en stor sjö att svalka sig i.
  Ett nytt pass i katthemmet… kul att du får en dag där igen. Kanske det blir oftare nu när ni blir två.

  Gilla

  • Det blir jättekul och vi brukar trivas tillsammans 😀 Ja, den ligger ju där och blänker, Storsjön 😀 😉 Kanske blir det ett dopp för mig också i år. Vi får väl se.
   Jag ser fram mot att få komma till katthemmet igen. Hur ofta det blir vet jag inte. Jag känner inte den här killen men jag tror att han inte alltid befinner sig i Östersund.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s