Sommarhetta

Igår gick jag inte ut alls. Det var faktiskt ganska skönt att stänga ute hettan, så gott det gick, och njuta av den relativa svalkan inomhus. Men det blev en bild genom fönstret precis innan jag skulle lägga mig. Jag är jättenöjd med var jag bor och jag älskar min utsikt från kök, sovrum och balkong. Men tyvärr får jag inga fantastiska soluppgångar eller solnedgångar från min lägenhet. När det inte längre är ljust dygnet runt kan jag ta en promenad och kanske lyckas se solen spegla sig i sjön. Men så länge får jag nöja mig med det här och det är också dekorativt.

Mer än en dag utan promenad vill jag helst inte ha och i morse var det bara 18 grader när jag vaknade. Jag gick ut direkt efter frukosten och det var t o m en svalkande svag vind ute. Jag gillar aklejor och utanför en trädgård växte dessa fina blommor i olika färger.

Lite längre fram trivdes blåeld (jag är nästan säker på att det är blåeld).

Vitmåran blommar också nu.

Jag passerade en rad med fantastiska rosenbuskar.

Syrenerna har blommat ett tag nu.

Åkersenap.

Vattnet i Storsjön är så här klart och fint. Men som ni ser krävs skor för att man ska kunna bada utan att göra illa fötterna. Jag föredrar faktiskt stenar framför sand som tränger in överallt.

Strax före klockan åtta var jag hemma igen och då hade det redan börjat bli rejält svettigt ute. Nu har jag förberett lite ätbart som jag och min son ska stoppa i oss när han är här. Han brukar vilja gå hit från tåget (drygt en timmes promenad) och det väljer han att göra även i dag, trots hettan. Men han kan ju gå ner till sjön och svalka sig om han vill.


18 comments

 1. Vilka härliga bilder från din promenad! Själv älskar jag sanden och lite får gärna följa med mig hem i trätofflorna 😀
  Så mysigt att sonen snart är hos dig och att ni får rå om varandra!

  Kram och ha det riktigt gott!

  Gilla

  • Tack! Ja, vi har nog konstaterat tidigare att vi båda trivs med den natur vi har 😀 Jag gillar den lite karga jämtländska naturen och där ingår stenstränder. Men jag tillbringar gärna en dag på en sandstrand också. För min del brukar det dock fastna sand lite överallt, från topp till tå 😉
   Det känns väldigt bra att ha min son här nu 😀
   Kram

   Gilla

 2. Fantastiska bilder som alltid! Speciellt den första var väldigt fin.
  Det var verkligen en sportig son du har som går en hel timme, dessutom i denna hettan. Hoppas ni får härliga dagar tillsammans!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja, den bilden blev fin men jag skulle gärna vilja se solen tills den går ner.
   När min son kom var han helt lyrisk över hur vackert det var längs promenadvägen. Han valde en finare men lite längre väg den här gången och gick till stor del vid sjön. Han var genomsvettig men väldigt glad 😀 I dag ska vi ge oss iväg till Åre och troligtvis upp till Åreskutans topp. Det ska bli närmare 30 grader där så vi får väl se hur mycket vi orkar. Liftarna tar oss högt upp men sedan är det den värsta klättringen kvar upp till toppstugan.
   Kram

   Gilla

 3. For en utrolig stemningsfull himmel når du skulle legge deg. Jeg er så fasinert av himmelen, den er annerledes hver dag og flere ganger om dagen endrer alt seg.

  Gilla

 4. Nog skönt att ta en promenad på en timme (gissar 4 km) när man suttit still på ett tåg ett tag. Här nere i Stockholm börjar värmen bli olidlig, men jag är ute och rör på mig varje dag, klarar inte hålla mig inomhus.

  Gilla

  • Enligt google maps är det 6 km från stationen och hit och det ska ta 1 timme och 14 minuter. Men min son brukar gå snabbare än den beräknade tiden. Igår valde han en lite längre men vackrare väg och när han kom var han genomsvettig men lyrisk över hur fint det är här 😀 Som tur är har jag nära till svalkande bad och vi började med ett sådant 😀
   Jag vill också helst komma ut och gå varje dag men det händer att jag av någon anledning stannar inne. Men då kryper det i mig av längtan att komma ut igen.

   Gilla

 5. Klokt att stanna inomhus i denna sommarhetta som råder. Härliga bilder … det finns såå många vackra blommor att njuta av – och den där himmelsbilden är fantastisk!
  Ha det nu så bra när sonen kommer!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var riktigt skönt att ta det beslutet. Men efter en dag blir längtan ut för stark och då är det bra att vara morgontidig så att man hinner ut innan den värsta hettan kommer. Tack! Det är en helt fantastisk rikedom i naturen nu och det är mycket man ska hinna beundra på kort tid. Det är bra med kamera så att man kan se tillbaka när det blir färre växter ute.
   Som vanligt är det jättemysigt att ha min son här. Svettig men väldigt glad stod han utanför min dörr och då började vi med ett dopp i sjön. Mitt första och det var otroligt skönt 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. I ungdomen är man inte lika känsllig för vämen, även om det kan vara jobbigt att vandra i värmen då också.

  Bilderna är superfina, som vanligt. Den vyn du visar i dagens inlägg går inte av för hackor. Där kan du fastna med blicken en stund, misstäner jag. Jag brukar ofta sitta ute i skuggan och läsa nu när det är så varmt, tar även promenader, åtminstone på kvällen. Ibland även på morgonen, men idag blev det ingen morgonpromenad.

  Önskar dig en fin helg tillsammans med sonen – om det är den här helgen han kommer! 🙂

  Gilla

  • Han var genomsvettig men väldigt glad när han kom. Han hade upptäckt den lite vackrare men längre vägen hit och tyckte att det var en jättefin och skön promenad 😀
   Tack! Kul att du uppskattar bilderna. Det har varit för varmt även i skuggan några dagar men nu är svalare väder på gång och det ska bli skönt att kunna andas normalt igen-
   Tack, nu är helgen över och den har varit ännu bättre än jag förväntade mig 😀

   Gilla

 7. För mig blir det återigen en dag vid sjön så att jag kan bada med jämna mellanru,. Idag kommer solstolen att stå i skuggan hela tiden. Jag tillbringar tiden med barn och barnbarn på gällande avstånd..
  I morgon tror jag att jag håller mig inne, eventuellt blir det en promenad tidigt på morgonen.
  Önskar er en trevlig helg.

  Gilla

  • Det är skönt med närhet till en sjö när hettan slår till och nu har t o m jag badat. Helgen har varit supertrevlig och vi har haft fullt upp. Det känns i benen men träningsvärk går ju över 😀

   Gilla

 8. Oj, det blev en lång promenad för sonen, men han är ung och rask så det gick säkert bra! Jag har sedan många år alltid badskor på när jag simmar i sjöar. När vi hade större jyckar kunde vi ju inte utnyttja de vanliga badstränderna utan sökte oss vid sidan om o då var ju botten ofta allt annat än mysigt, det var lerigt, stenigt eller fulla av sjögräs av något slag. Så skönt då att bara kunna klampa på tills vattnet var djupt nog för att simma. Önskar er härliga dagar/Kram

  Gilla

  • Det är inte särskilt långt för honom. Han är van vid att både gå och springa och dessutom träna på annat sätt. När han kom gick vi direkt ner till sjön och svalkade oss.
   Jag är också van vid att bada med skor eller sandaler och det går jättebra. Men utan skor skulle det vara lite vanskligt att hålla balansen innan man är ute på tillräckligt djupt vatten.
   Tack! Det har varit en helt fantastisk helg med mycket aktivitet och träningsvärk i benen som följd 😀
   Kram

   Gilla

 9. Jag gillar också sten som underlag, sand är ju bedrövligt. Jag köpte ett par badskor för några år sedan de är bra att ha när man badar oavsett underlag. Aklejor är så vackert och de finns i så många fina nyanser och färger. Jag hittade en odlad, tror det var blomsterlandet, som var vit och röd. Den var så vacker. Tänkte att jag skulle köpa en sådan för att plantera den i en kruka på ön. Jag gillar att plantera i krukor, så kan man flytta runt den där krukorna om man vill njuta av de var man än sitter. Det finns alltid någon som kan vattna nu under sommaren som gästar stugan, kan behövas i dessa torktider. Skulle bli regn sägs det men vi får se hur det blir med det.
  Önskar er en trevligt kväll!

  Kram

  Gilla

  • Som barn och när jag var ung gillade jag sandstränder mer men ju äldre jag har blivit desto mer trivsamt tycker jag att det är med stenar. Det är ju bra eftersom jag bor vid en sjö med stenstränder 😀
   Odlade varianter av blommor är ofta snäppet vackrare. De har ju odlats fram med de finaste utseendena. Men att se vilda aklejor med olika färger bredvid varandra är fint. Men de sprids som ogräs så man får hålla efter dem lite om man har dem i trädgården. Krukor är bra och en smidig lösning för sommarplantering. Jag hade krukor med olika arrangemang när vi bodde i Mjölby och de piffade upp trädgården rejält. Här har det varit väldigt torrt men just nu regnar det och det ser ut att komma en del framöver. Skönt med lite svalka ett tag och bra för natur och trädgårdar med lite påfyllning. Hoppas regnet har nått dig också.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s