Välkända trakter

Nu har jag inte många checkpoints kvar att leta efter i närområdet runt Östersund och jag avslutar i välkända trakter, i skogen öster om Optand och väldigt nära Ope flygplats. Jag var på plats strax efter sju i morse och det var en fantastiskt skön morgon. Men kartan tog mig inte in på de stigar jag så många gånger har följt förut tillsammans med hundar, man eller någon annan. Det gjorde ingenting. Jag tycker att det är kul att hitta nya stigar och vägar. Här är det tydligt att det är ”fordonstrafik förbjuden” även om skyltningen inte är den vanliga.

Humleblomster.

Vit Midsommarblomster.

Kråkvicker med en fin besökare, kanske en av de olika sorter som ingår i gruppen vitfjärilar.

Efter lite googlande tror jag att det här är en Storfläckig pärlemorfjäril.

Och det här är nog samma sorts fjäril.

Skogsvicker.

Rödbläran är en av mina favoriter bland vilda växter. Varför jag gillar den så mycket vet jag inte men jag tror att det har med minnen från barndomen att göra.

När jag var allra längst bort från bilen blev jag väldigt kissnödig och det var helt nödvändigt att lätta på trycket. Inget konstigt med det men när jag gick vidare upptäckte jag efter en stund att jag hade tappat strömkällan till min TENS-apparat. Jag fick en liten panikkänsla medan jag försökte gå tillbaka samma väg för att försöka hitta den. Det var en omöjlig uppgift. Jag hade gått i hög vegetation och inte följt någon stig. Jag fick ge upp och konstatera att det skulle bli jobbigt innan jag kom fram till bilen. Jag försökte tänka på annat medan jag skyndade mig tillbaka men det är lite förargligt att den smidiga, lilla apparaten är förlorad. Jag har en annan men den går bara att ställa in på en kvart i taget, jämfört med den jag tappade som hade en inställning på en timme. Jaja, det är inget att göra något åt och jag är glad att jag redan har beställt en ny. Den gamla var lite sliten och eftersom jag är beroende av en TENS för att orka gå lite längre, var jag förutseende och det var ju en himla tur.

Till sist en bild från en promenad tidigare i veckan. Det ser inte så inbjudande ut men det är inget tvivel om att man är välkommen.


13 comments

 1. Så mange flotte blomster og sommerfugler. Her er det veldig lite sommerfugler i forhold til det det pleier å være om sommeren. Kanskje de fikk for kald vår til å overleve fram til sommeren?

  Gilla

  • Ja, nu har naturen exploderat i färger och olika växter 😀 Fjärilarna finns på en del platser men inte alls på andra. Vad det beror på vet jag inte men det finns väl något som krävs för att de ska trivas.

   Gilla

 2. En härlig promenad! Såå många vackra blommor och fjärilar och riktiga kanonbilder! Den sista var riktigt kul – härligt att känna sig välkommen 🙂
  Tråkigt med den borttappade strömkällan, men bra att du har en ny på väg.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu har det kommit igång här också 😀 Det var en härlig promenad även om den avslutades i rask takt. Tills jag får den nya Tensen använder jag en gammal. Den funkar men måste startas om varje kvart. Jag vet inte riktigt hur de som byggt ”chill hut” tänkte men om någon vill rasta där så är det helt klart fritt fram 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Härliga bilder! Den nedersta såg lite tveksam ut om man skulle våga sig in. Tråkigt att tappa den lilla strömkällan. Bra att du kan beställa en ny.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag kände mig inte frestad att stanna i den sk ”chill hut” men det är ju en vänlig tanke bakom skyltarna 😀
   Det var tråkigt att förlora batteridelen till min TENS men jag hade som tur var en äldre modell. Den måste startas om varje kvart men den funkar i alla fall och får duga tills den nya kommer.
   Kram

   Gilla

 4. Så spännande, skogsvicker har jag aldrig sett, inte heller midsommarblomster som är vita! Så trist med din tens! Men nu har du väl varit flitig med dina checkpoints. Visst har man sina favoriter bland blommorna,just nu är jag förtjust i rödklöver…
  Kramen!

  Gilla

  • Vita midsommarblomster är vanligare här uppe och ännu mer vanliga nära fjällen. Skogsvicker var en växt jag upptäckte förra sommaren och om det beror på att den inte finns söderut och att jag inte hade samma fotointresse innan jag flyttade ner dit, det vet jag inte. Men den påminner om kråkvicker ganska mycket.
   Ja, det blev lite besvärligt innan jag kom till bilen och fick luta ryggen mot sätet. Men i väntan på den TENS-apparaten använder jag en inte lika smidig modell. Det är bra att ha en i reserv 😀 Nu har jag varit väldigt flitig med att hitta checkpoints så nu tar jag en viloperiod från dem. Det finns mycket annat fint att uppleva och en del av det missar man om man hela tiden letar efter nästa stolpe. Rödklöver är jättefina och en av de blommor som är väldigt spännande att fota och göra närbilder 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s