Aprilväder

Det är inte lätt att veta när man ska gå ut och promenera. Vädret är inte direkt pålitligt. Jag försöker gå ut när det ser skapligt ut men rätt som det är kommer det en regnskur eller en snöby. Men får man bara upp värmen är det skönt att komma ut ändå. Mössan och vantarna är återigen givna attribut och ibland drar jag även jackans luva över huvudet. Men så länge det är en eller några plusgrader vägrar jag ta på mig vinterjackan.

Trots att vädret är lite trist sjunger fåglarna för fullt och jag ser hur de flyger omkring. Men det är nästan hopplöst att hinna fota någon. Min kamera låg skyddad för väder och vind i en väska och jag trodde att den skulle få stanna där hela promenaden. Men en liten bofink satt på en gren och var så upptagen med att sjunga vackert och jag stannade en bit ifrån och tog långsamt upp kameran. Jag hann ta några bilder medan han sjöng och sedan förflyttade jag mig lite närmare för att få bättre bilder. Jag var säker på att han skulle flyga iväg men det var en trevlig pippi som visserligen tystnade men som ändå satt kvar och poserade en kort stund. Lite darrig var jag och avståndet var inte optimalt men bilderna duger ändå.

DSC_0004DSC_0013

Det är inte lätt att veta hur jag ska tänka kring corona, eller kanske ska jag börja kalla viruset covid 19. Jag har fått olika bud om vad som gäller för min del och därför kollade jag in folkhälsomyndighetens uppgifter lite mer noggrant. Mina luftrörsbesvär, som ibland verkar vara på väg att försvinna men som sedan blir tydligare igen, är helt klart inte något som smittar eftersom det har gått så lång tid. Jag är inne på åttonde veckan. Det är oklart och t o m inte troligt att det är covid 19 men man vill ju inte chansa. När jag hade konstaterat att jag inte kan vara smittsam längre funderade jag lite på min kontaktsköterskas inställning. Hon sa att jag ska vara försiktig för min egen skull och just då tog jag det inte särskilt allvarligt. Men när jag ändå var inne på FHM:s sida kollade jag upp om det har kommit nya uppgifter om vad som gäller för transplanterade personer. Det stod att det är möjligt att personer, som har nedsatt immunförsvar pga medicinbehandling, kan få ett svårare sjukdomsförlopp. För första gången fick jag en liten känsla av oro samtidigt som jag noterade att det bara är ”möjligt”. Jag vill inte utsätta mig för ett eventuellt svårare förlopp men jag vill heller inte isolera mig som jag gör nu under lång tid. Det är ok när jag ska skydda andra från en eventuell smitta från mig men det kanske är så att jag måste vara försiktig även för min egen skull. Jag är ganska bra på att inte oroa mig för min egen del men det kanske inte är det bästa i alla lägen. Jag har en, enligt mig, nödvändig resa inom landet framför mig men i övrig får jag väl hålla mig på mattan.


12 comments

 1. I går hade vi rena sommarvärmen här men i dag har det varit svinkallt minst sagt. Mer aprilväder än mitten av maj…
  När det gäller din situation är det väl klokt att vara ganska så försiktig men samtidigt så tror jag det är klokt om alla är det.
  Man vet ju aldrig hur man får det…

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det växlar rejält mellan vädertyperna även hos dig verkar det som och då gäller det att ta vara på de stunder som är sköna.
   Ja, jag tänker också att alla löper risk att få ett jobbigt förlopp och det går inte att gå omkring att vara orolig. Men kanske fortsätter jag att beställa hem livsmedel. Det har jag gjort två gånger nu och det är ju faktiskt väldigt bekvämt 😉
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Fina bilder på Knut – en härlig sångare!
  Konstigt med aprilväder i maj, men jag tycker årstiderna förflyttat sig överlag … kanske inbillning, men känslan är att hösten kommer senare och vintern också, så varför inte våren.
  Jag är kanske inte i riskgruppen själv, men jag har ju drabbats av lite hjärtproblem – och Lasse är definitivt i riskgruppen, så vi måste nog fortsätta vara försiktiga. Svårast är att inte få krama barnbarnen.
  Var rädd om dig!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Hahaha, nu ser jag Eva Rydberg inom mig och hur hon såg ut när hon sjöng om närsynta bofinken Knut 😀 Bofinken har en vacker sång och jag blir alltid lika glad när jag hör vårens första trudelutt från den.
   Aprilvädret fortsätter idag och det ser ut att vara så här ett tag. Lite trist för nu vill jag ha värme.
   Med hjärtproblem ska man kanske vara lite extra försiktig. Det blir ju automatiskt så eftersom du måste tänka på Lasse. Det är nog lika svårt för barnbarnen att inte få krama er men ni kanske kan ses utomhus i alla fall.
   Tack Anki och var rädd om dig du också.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Det verkar lite som om april och maj har bytt plats, här hos oss. Vi hade flera veckor med solskensväder, men nu är det som sagt mer april:igt.

  Jag har samma upplevelse som du av hur jag har sett på det här med Corona-situationen.
  Upplever mig som frisk, men…
  Häromdagen fick jag reda på att min autoimmunsjukdom räknas till riskgrupperna.
  Då fick jag (också) mig en tankeställare.

  Gilla

  • Det växlar mellan sol och snöbyar även i dag. Det gäller att ta fram tålamodet för värmen kommer så småningom.
   Kanske tänker många som vi om våra egna förutsättningar. Man vill inte tro att man själv är särskilt utsatt men det är nog bra med en liten tankeställare. Så länge vi inte blir väldigt oroliga eller nästan panikslagna är en viss medvetenhet säkert vad vi behöver för att vara noga.

   Gillad av 1 person

 4. Sån fin bild på bofinken!
  Det är inte lätt att veta hur man ska ställa sig till risken att bli smittad. För din skull är det nog bäst att ta det säkra före det osäkra. Om man reser i sin egen bil och håller avstånd, kanske det går ändå. Men man får nog ta det beslutet själv. Jag pratar med kunder som vill ha råd, senast idag en 85-årig man med svår sjukdom, han kom fram själv till hur han skulle göra när vi pratade, han tackade mig för ett bra samtal men det var han själv som tog beslutet, en del har kanske inte så många att diskutera med. Jag är glad om jag kan finnas som någon att bara bolla tankar med.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Man får vara nöjd när det blir skapliga bilder på småfåglar 😀
   Det är svårt att tänka att jag skulle tillhöra en riskgrupp och beskeden är inte direkt glasklara. Men rent logiskt sett borde ett nedsatt immunförsvar vara sämre på att bekämpa virus. När jag åker till Örebro om några veckor är jag tvungen att övernatta någonstans. Jag klarar inte en så lång bilresa på en dag. Det kan även bli ett Ikea-besök men då får vi se till att hålla avståndet ordentligt. Du vet ju att det är en speciell situation och att min dotter behöver mig. Då tvekar jag inte.
   Fint att du kan hjälpa till med att reda ut begreppen för en del kunder. Visserligen kom den här mannen fram till ett beslut själv men det kanske krävdes att någon lyssnade på argumenten. Där gjorde du en bra insats 🙂 Skönt att det fanns tid till det.
   Kram

   Gilla

 5. Ja nog är det knepigt att veta hur man ska bete sig och hur mycket man ska undvika i tillvaron. Jag har nära vänner som jag försöker stötta som mår psykiskt väldigt dåligt av isoleringen, o de är 70+ och vana att jämnt vara i farten.
  Igår när vi hade vägstädning framkom att en av deltagarnas bror avlidit i sjukdomen, en mycket vital och pigg man som dukade under på bara några dagar. Och när vi nu ska ha styrelsemöte i PRO imorgon meddelar några att de inte vill vistas inomhus tillsammans, trots att vi tänkt ha lediga stolar mellan var och en deltagare…Så nog är det knepigt alltid och alla måste ju följa sin inre röst. Nu satsar vi på att vara utomhus under mötet men, idag har det haglat, snöat och regnat om vartannat och temperaturen iigger nära nollan. Då vill man inte stå stilla utomhus! Kanske får vi ändå ta o ajournera oss tills varmare väder inkommit.
  Varma kramar från pörtet, var rädd om dig

  Gilla

  • Vi är nog många som brottas lite med vad som gäller för just oss och hur vi ska förhålla oss till det. Jag mår inte dåligt av lite extra strikta direktiv men jag har full förståelse för att andra, mer extroverta personer kämpar och blir mentalt påverkade. Jag förstår också att det finns mycket rädsla hos vissa och då får man försöka göra det man kan för att det ska fungera. Bra att ni försöker ge de bästa förutsättningarna för att alla ska våga komma. Det bästa är kanske att skjuta fram mötet.
   Kramar tillbaka till dig och ta hand om dig och din flock.

   Gilla

 6. Fina foton på lilla pippi. Jag älskar fåglar, tyvärr är jag inte så duktig på vilka de är, kanske jag borde plocka fram fågelboken som ligger i förrådet.
  Den där Covid-19 får gärna dra nu. Jag som jobbar inom vården samtidigt som jag ska var försiktig eftersom min pappa är palliativ har ett dilemma. För att inte tala om alla apoteksärenden för att hämta ut medecin samt handla åt mamma. Jag tvättar och spritar händerna så de är alldeles nariga. MIn välbehövliga semester blev indragen, brukar ha några nätter ledigt i maj eftersom jag jobbbar hela sommaren.
  Bra att du är försiktig, de jag vet som haft Covid-19 har upplevt det jobbigt och då är det unga männiksor. Jag tror det är mera utbrett än vad vi vet om. Det läggs munkavel på flera ställen som både testar samt har svarat possitivt på topsning.
  Nu är det snart dags för mig att få sova.

  Kram

  Gilla

  • Tack! Han var snäll och lät mig fota och jag var tacksam för det 😀
   Det tog lång tid innan min man lyckades få mig intresserad av vilka fåglar jag såg och hörde. Nu kan jag några få och det är faktiskt väldigt roligt att känna igen dem.
   Jag håller med och önskar viruset dit pepparn växer. För min del är det inte särskilt svårt att hålla avstånd till andra men jag förstår ditt dilemma. Jag använder nästan alltid handsprit efter att jag har tvättat händerna. Den handsprit jag använder, köpt på apoteket, är återfuktande och det hjälper att göra så. Jag var också alldeles sårig om händerna innan min kontaktsköterska i Linköping gav mig det tipset. Jag tänker ofta på alla er som jobbar inom vården och på hur ni sliter. På något sätt måste semesterfrågan lösas om ni ska orka resten av året. För det är väl så att man räknar med att det är ett högt tryck året ut och med vårdskulden blir det nog ännu längre.
   Om det är så att en del tystas ner så är det väldigt obehagligt. Alla är medvetna om att det finns ett mörkertal men att även konstaterade fall mörkas är riktigt illa.
   Hoppas du kunde sova gott. Var rädd om dig.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s