Valborg från balkongen

Om inte corona hade kommit (det måste vara en väldigt vanlig fras nu), då hade jag åkt in till stan och till valborgsfirande i Badhusparken. Men det kommer fler chanser och jag blev inte utan brasa trots att jag stannade hemma. Jag hade redan spanat in den hög med diverse skräp av trä som låg på stranden mitt emot mig, tvärs över sjön.

DSC_0005

Redan vid åttatiden tändes en liten brasa lite längre bort på stranden och ca en halvtimme senare såg jag ännu en brasa, en lite större sådan, genom träden närmare stan. Trä- och rishögen rakt fram, från mig sett, tändes strax efter nio och då började folk samlas där. Jag tog på mig en jacka och gick ut på balkongen för att få en bättre valborgskänsla.

DSC_0037DSC_0060

När jag ändå stod på balkongen med kameran på stativet, passade jag på att ta några bilder på månen.

DSC_0074DSC_0072

Jag gick in i köket och värmen igen och där satt jag en stund och tittade innan jag gick ut och tog sista bilden.

DSC_0081

Jag vet inte hur många som samlades vid brasan men det ser inte ut som en stor folksamling. Hur de har tänkt kring direktiv och restriktioner vet jag inte och jag överlåter till dem själva att bedöma sitt agerande. Jag fick i alla fall uppleva några majbrasor och den här blev huvudattraktionen. Jag såg eller hörde inte en enda raket och det var jag glad för. Men jag tycker att de som samlades vid brasan kunde ha sjungit någon vårsång för mig.


18 comments

 1. Perfekt att kunna se brasan från balkongen … och vilka fina bilder du fick på månen!
  Brasan jag fick se var den i kakelugnen – och så såg jag något skymta förbi på tv:n 🙂
  Mulet och kallt även idag … hoppas vi får lite vårvärme snart!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Det var en bra variant på valborgsfirande nu när det är som det är 😀 Tack, det är nog de bästa bilder jag har lyckats ta på månen hittills. Synd bara att det inte var fullmåne.
   Brasan i kakelugnen gav nog tillräckligt med stämning. Mer myskänsla än att st ute i kylan.
   Här har det snöat och regnat om vartannat i dag och i morgon blir det likadant. Jag längtar också efter rejäl vårvärme nu.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Vi nöjde oss med att elda i Kinabrors braskamin inomhus och såg på när isen försvann bit för bit under kvällen. Vi lyxade till med trerättersmiddag så lite firande blev det. Idag snöar det och jag ska nog vara inomhus. Det finns massor med trädgårdsarbete att pyssla med men inte i det här vädret

  Gilla

  • En eld i en braskamin ger både värme och myskänsla så det är ingen dålig ersättning. Trerättersmiddag känns alltid festligt så ni var nog nöjda. Nej, det här vädret lockar inte till att gå ut men jag har fått frågan om jag vill gå och titta efter harr i ån och jag nappade på det 😀 Men vi ska bara titta.

   Gilla

 3. Tenker litt over om coronaen hadde kommet før internettets tid, før nettavisene og andre media hauset opp ting. Ja uansett tema. De skal liksom overgå hverandre med spekulasjoner og krisemaksimere ting. Egentlig hadde vi det litt bedre i ”gamledager” . Uff da er en gammel da når man levde i gamledager! Litt synd vi ikke feirer Valborgsnatt i Norge, men vi gjemmer heksene til Sankthansaften i juni. Godt du bor så sentralt at du får sett både folk og aktiviteter fra din balkong. Ha en flott helg!

  Gilla

  • Jag läser inget i flödet på fb och tittar bara på bilder från vänner på instagram så jag får inte så mycket falsk info om corona. Det räcker med den info som myndigheter och regering kommer med och den tror jag är sann. I alla fall tills nya upptäckter görs. Men jag håller med om att det på vissa sätt var bättre förr när all desinformation inte hade lika många kanaler att nå folk på. Myndigheterna här uppmanar oss att vara källkritiska men många har nog inte förmågan att sålla bland allt.
   Vi firar lite olika saker men det går nog på ett ut i slutändan. Vädret är säkert skönare när ni firar i juni.
   Jag ser inte så mycket utan kikare eller teleobjektiv men om jag vill se folk kan jag titta ut mot andra sidan, mot gården. Där händer det oftast något. Men jag är ju inte särskilt sugen på att ha massor av folk omkring mig. Jag skulle egentligen hellre bo som du, med lite avstånd till grannarna 😀
   Tack detsamma!

   Gilla

 4. Vilka fina bilder! Det var ju tur att du fick se lite brasor. Det hör ju till på valborgsmässoafton. Allting är verkligen annorlunda i år. Har förstått att man kanske inte kommer att rekommendera resor inom Sverige i sommar heller. Det är naturligtvis bra ur smittosynpunkt men trist. Det är bara att acceptera.
  Kram

  Gilla

  • Tack, de är tagna med teleobjektiv och är ganska mycket beskurna så lite suddiga är de. Men de duger. Månen blev i alla fall ganska bra 🙂
   Det här blir ett trist år men jag tänker att det är många som har det väldigt mycket värre. Det är klart att vi får beklaga oss, det måste vi få. Men vi som har vår försörjning opåverkad har ändå en liten fördel. Har vi dessutom inga nära och kära som har råkat illa ut av smittan så kan vi skatta oss lyckliga. Men trist är det.
   Kram

   Gilla

 5. Ja men jag håller med. Det viktigaste är att ens nära och kära inte blir sjuka. Jag känner mig hyfsat trygg på jobbet men ingen kan veta hur det blir när man ska summera vad detta kostat, kanske blir det nedskärningar även i vår verksamhet.
  Kram

  Gilla

  • Jag har svårt att tro att de kan skära i din verksamhet. Ni har alldeles för mycket att göra redan nu så jag hoppas i alla fall att det inte blir så.
   Men jag förstår att det känns nervöst och ingen vet hur det blir i framtiden.
   Kram

   Gilla

 6. Lite valborgskänsla blev det ändå med brasorna och så perfekt att kunna se dem från balkongen. Det verkade inte vara någon större folksamling så det gick säkert bra.

  Kram och ha en fin 1:a maj!

  Gilla

 7. På första parkett utan att få svedda ögonbryn! Perfekt tycker jag! När vi hyrde ett hus i Björsjö för några år sedan hade vi samma härlig utsikt, vid tomtgränsen en härlig bäck och bakom den en åker där man hade majbrasa. Man hade kunnat genomföra brasan även här i byn, men det blev inte så, Fast, jag är glad att slippa fyrverkeriet som brukade avsluta kvällen, även om kanske inte lilla Daniel är lika skräckslagen som Blinka var. Kram från pörtet

  Gilla

  • Haha, ja det var faktiskt ganska perfekt på flera sätt. Jag kunde gå ut en kort stund och sedan gå in i värmen och se nästan lika bra därifrån. Det var ett bra sätt att besöka en valborgseld på och utan fysiska kontakter 🙂
   Jag tror att föreningar och byar inte vill gå emot direktiven men om en brasa tänds av privatpersoner med bara en liten skara åskådare, då är de mer ok. Jag är lika glad som du att vi slapp raketerna. Visst är det fint men både hundar och andra djur, vilda och tama, mår bäst om de slipper de smällarna.
   Kram

   Gilla

 8. Vilka fina månbilder. De hägrade mer än brasorna, även att jag älskar eld och värme. Men jag är väldigt svag för månen, kan bero på att den ofta spelar mig ett spratt på ett eller annat sätt. Hur som så är jag glad över att du fick möjligheten att se båda från din balkong. Så synd att du inte fick höra skönsång från andra sidan. De kanske sjöng lite tyst för att inte märkas ifall någon patrull var ute på span.

  Kramar

  Gilla

  • Tack! Jag blev ganska nöjd med dem. Jag har inte lyckats få lika bra bilder på en fullmåne men någon gång så… Jag vet att många känner av månens olika faser men jag har aldrig känt någon sådan påverkan. Men jag får ingen kick av kaffe heller, om man nu kan jämföra de två sakerna 😉 , så kanske är jag okänslig och oemottaglig för vissa saker som andra reagerar på. Det är bara skönt tycker jag 😀
   Jag har hört vacker sång från tv:n i stället så jag fick min dos av det också 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s