Nackdelen med en kort frisyr

Alla vet nog vad den största nackdelen med kort hår är. Det måste underhållas och klippas regelbundet. Jag brukar gå från frissan med nästan rakad nacke och väldigt kort en bit upp och runt öronen men lite längre uppe på huvudet. Dels är det skönt och dels räcker det om jag blir klippt var tionde vecka. I dag var det dags igen och som vanligt är hårlängden på gränsen till vad jag tycker är ok. Men när jag vaknade upp i morse, och fortfarande kände av samma luftvägsbesvär som jag har haft de senaste sex veckorna, tänkte jag att jag måste låta ”min” frissa bestämma om hon ville ha dit mig. Jag sa som det var och hon tvekade länge med att bestämma något. Då sa jag att eftersom hon var tveksam var det nog bäst att jag återkommer när jag är helt symptomfri.

Nu får jag stå ut med en frisyr som är i det jobbiga läge då det, speciellt vid öronen, känns trist. En liten bagatell i jämförelse med vad andra råkar ut för pga coronasmittan men nu börjar tankarna snurra runt i huvudet. Kanske är det läge för att låta håret växa till en längd då det inte spelar så stor roll om det går lite för lång tid mellan klippningarna. Det skulle vara spännande att se hur mitt hår skulle bli. Skulle jag få tillbaka det självfall jag hade tidigare, innan det pga olika jobbiga livshändelser blev lika hemskt och tråkigt som jag mådde? Förmodligen orkar jag inte vänta tillräckligt länge för att få svar på det. Det beror nog mycket på hur länge jag måste vänta innan det känns ok att boka en ny tid hos frissan. Men om nackdelen med kort hår är tätare klippningar så är fördelen att håret aldrig blåser in i ansiktet. Och det är jätteskönt.

Nu är det inte mycket kvar av isen utanför mig. Den håller för måsar men inte för så mycket tyngre varelser.

DSC_0005


16 comments

 1. Jag hade en klipptid för någon månad sedan och avbokade så mitt hår är på tok för långt nu. Dock har jag inte lust att sätta mig i en frisörstol med tanke på coronaviruset. Det känns onekligen som att man kommer varandra väldigt nära så det får vara. Du får väl testa och se hur det blir 😀

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag har fått höra att jag för min egen skull ska vara försiktig men jag har svårt för att tänka på det sättet. Jag håller mig undan för andras skull och kanske är det bäst för mig också 😉 Vi får väl se hur länge jag klarar att låta det växa 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Det är inte lätt att spara ut håret när man har haft kort. Jag har gjort det… och under en lång tid är det alldeles hopplöst. Varken långt eller kort och med en massa olika längder.
  Jag var till frisören precis i början av coronaeländet. Då hade jag spatrat det ganska långt. Tänkte att jag skulle kunna göra en fläta, ( grått hår i fläta tycker jag är vackert), men var inte alls nöjd med den frisyren på mig.. Så jag klippte mig. Ändå inte till kort…
  Det får duga så. Jag tycker det är svårt att få någon stuns på frisyren numera.

  Gilla

  • Nej, det krävs tålamod och envishet. Jag har gjort det några gånger tidigare, när jag var mycket yngre, och det var inte lätt. Men om det blir för jobbigt så kan jag förhoppningsvis få en tid för klippning ganska snart.
   Jag tycker att grått hår är fint både utslaget och uppsatt. Min mamma hade ett väldigt fint, silvergrått hår och jag har hoppats att jag ska få samma kulör. Men det verkar ha stannat upp vid bara lite grått så jag vet inte om jag någonsin blir helt gråhårig. Om jag orkar låta håret växa så nöjer jag mig nog en halvlång frisyr. Men jag har faktiskt ingen aning om hur jag känner om en eller några månader så det är bara att vänta och se 😉

   Gilla

 3. Jag bokade tid till mig och sonen hos frisören, dock inte samtidigt, i samband sportlovet då coronaviruset började dyka upp på här i stan (Stockholm). Vi klippte oss extra kort båda två, tre á fyra veckor senare slog coronaviruset till även hemma hos oss, då kändes det skönt att ha varit förutseende. För några dagar sedan råkade jag ut för något mycket märkligt, en kvinna, några år äldre än mig, satte sig mitt emot mig på tunnelbanan och började berömma min frisyr. Har aldrig under mitt snart sextioåriga liv fått komplimanger för min frisyr, satsar inte många kronor på den om jag säger så, så utgår från att hon inte hade alla hästar hemma…

  Gilla

  • Jag klippte mig näst sista veckan i februari, för tio veckor sedan, och det märks nu 😉 Men det är en väldigt liten kris mitt i den stora.
   Hahaha, jag skrattade högt när jag läste om din upplevelse på tunnelbanan 😀 Det är bara att suga i sig och bli glad när man får en så fin komplimang av en okänd person. Jag har ingen aning om hur din frisyr ser ut men kanske gällde komplimangen att du faktiskt har en frisyr och gott om hår. Hur som helst är det roligt att få den sortens uppmärksamhet 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Jag ser ut som det skogstroll jag är … borde ha klippt mig för flera veckor sedan. 🙂 Nu gör det ju inte så mycket så här ute på landet, men känns lite ovårdat när jag måste bege mig till mer civiliserade trakter.
  Var rädd om dig!
  Kram

  Gilla

  • Trots att det är fritt fram för att gå till en frisör här i Sverige så verkar det som om många undviker den närkontakten nu. Jag tänkte inte så men kanske borde jag göra det. Nu blev det ju så i alla fall och jag funderar faktiskt allvarligt på att försöka spara ut till en viss längd. Har man ett hår som ditt, med lockar, då blir det lätt rufsigt av väder och vind. Jag hade också ett liknande hår och jag såg nog väldigt ofta ut som det troll du tycker att du påminner om 😀 Kanske blir det så igen, det blir spännande att se 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Jag tycker du ska låta håret växa, kan väl vara roligt att se hur du trivs i det. Dante har blivit klippt för första gången, han hade långt hår, hans pappa klippte honom och nu ser han plötsligt mycket större ut!
  Kram

  Gilla

  • Haha, vi får se hur det blir. Det vore kul att göra en förändring men det kan bli ganska jobbigt ett tag innan det blir ok.
   Dante blev säkert väldigt stilig 😀 Man kan ju inte vara bebissöt hela livet 😉
   Kram

   Gilla

 6. Hej, måste säga att detta med frissan har blivit ett ganska stort problem i tiderna vi lever i!Jag ser ut som ett skogstroll, o tack o lov behöver jag inte vistas någon annanstans, men visst kunde jag ibland önska mig en mer återhållen frisyr. Tänker att i sommar har det vuxit så jag kan ha hästsvans…
  Petitesser i sammanhanget men ack så irriterande! Kram

  Gilla

  • Du är inte ensam om att behöva en klippning. Det har jag förstått genom kommentarer här och samtal med andra. Vi är en samling skogstroll i gott sällskap 😀 Jag hinner inte få till någon hästsvans i sommar men kanske har håret vid öronen i alla fall blivit så långt att det kan läggas bakom öronen. Jag har inte bestämt mig för om jag ska låta det växa än men lite sugen på det är jag.
   Kram

   Gilla

 7. På sommeren er det sikkert godt med kort hår, men så godt med langt når det er høst og vinter. Når det er varmt holder det med en strikk. Jeg synes det er så mye jobb med kort hår.

  Gilla

  • Det är jätteskönt med kort hår som inte hänger ner i nacken eller blåser in i ögonen. Men jag ska ändå försöka låta det växa och hur länge jag står ut…det får vi se 😉

   Gilla

 8. Helst vill jag ha kort, men ändå långt. Jag vill inte gå till frisören samtidigt som jag vill klippa mig. Du hör hur konstigt det låter. Jag har tunnt och risigt hår som helst ska gömmas under en mössa. Jag får nog ta tag i detta nu. Hade önskat att jag kunnat skruvat av mig huvudet och klippt mig själv.
  Det ska bli kul att se hur länge som du står ut med att låta det växa, vem vet du kanske har flätor när vi ses nästa år.
  Kram kram

  Gilla

  • Det låter inte alls konstigt och jag är lika velig själv om hur jag vill ha det 😉 Just därför är det ett bra tillfälle att testa hur länge jag står ut, nu när det blev avbokning. Jag vet inte hur mitt hår blir i längre format men gillar jag det inte så åker det av igen. Men jag kommer nog att ångra mig om jag inte gör ett seriöst försök. Jag har inga som helst talanger när det gäller kombinationen sax och hår. Möjligtvis kan jag klippa lite i luggen när den blir för lång men allt annat låter jag bli.
   Flätor lär det aldrig bli men kanske en hästsvans 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s