Lilla tussilagođŸŽ¶

Jag blev sĂ„ glad nĂ€r jag sĂ„g den. I en slĂ€nt, dĂ€r solen hade smĂ€lt bort all snö, tittade den fram och lyste upp min dag. Årets första tussilago hĂ€r uppe hos mig. I alla fall den första jag har sett.

DSC_0002

Hela vÀgen hem gick jag i takt till en sÄng som envist gick pÄ repeat i mitt huvud. En sÄng jag lÀrde mig som barn och som alltid dyker upp just nÀr jag hittar vÄrens första tussilago.

Lilla Tussilago, lilla Tussilull,
har du mÄlat kjolen din med solens klara gull?
DÄ du ler emot mej uppÄ dikeskant,
lyser det som vÄren sjÀlv sÄ gult och nytt och grant.
Lilla Tussilago, vill du lÀra mej
sprida liteŽ solsken, söka likna dej?

Tyra Macfie, ur Nu ska vi sjunga

15 comments

 1. VÄrens fÞrste blomster er sÄ flotte og skaper slik stemning. Det er rart med det man lÊrte som barn, det sitter der om en har bruk for kunnskapen eller ei. Ha en flott pÄske!

  Gilla

  • De första smĂ„ gula solliknande blommorna Ă€r alltid lika efterlĂ€ngtade.
   Haha, ja sĂ„ mycket anvĂ€ndning har jag nog inte av den hĂ€r barnvisan men den dyker upp och ger glĂ€dje varje vĂ„r den hĂ€r tiden 🙂
   Detsamma till dig!

   Gilla

 2. Årets första tussilago Ă€r alltid lika underbar! Lyser som solen i det bruna fjolĂ„rsgrĂ€set … en fantastisk vĂ„rblomma! Gullig liten vers som jag minns att jag sett förut, men inte var … kanske frĂ„n nĂ€r barnen gick pĂ„ lekis 🙂
  Kram

  Gilla

  • Vi ligger lĂ„ngt efter vĂ„rens ankomst hemma hos dig men det gör inget. För nĂ€r de smĂ„ solarna dyker upp Ă€r det Ă€ndĂ„ en hĂ€rlig vĂ„rkĂ€nsla 😀
   Jag vet inte var jag lÀrde mig den barnvisan men den har stannat kvar i minnet och dyker upp varje vÄr.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Hej, det finns inga sötare vĂ„rsolar Ă€n hĂ€sthovar -tussilagon. Visan var mig inte bekant, ofta kĂ€nner jag ingen visorna som Ă€ven sjungs i Finland, dock inte denna vad jag vet. Dikesrenarna hĂ€r lyser i gult nu, sen ersĂ€tts de sĂ„ smĂ„ningom av kabbelekan och sen maskrosorna. Massor av gula solar! Önskar dig en hĂ€rlig pĂ„skhelg med de förutsĂ€ttningar vi i Ă„r har att fira. Som den positiva kvinna du Ă€r sĂ„ kommer den att bli bra Ă€ven om kramarna kanske blir fĂ€rre Ă€n vanligt. Skickar en kram virtuellt!

  Gilla

  • Just de första exemplaren av tussilago gör mig riktigt vĂ„rglad 😀 Sedan hĂ€nder det sĂ„ mycket och snart har vi olika sorters sippor och andra vĂ„rvĂ€xter.
   Den hÀr visan Àr nog inte bland de mest vÀlkÀnda men av nÄgon anledning fastnade den hos mig nÀr jag hade lÀrt mig den.
   Tack, jag önskar dig detsamma och vi fÄr göra det bÀsta av helgen. Förhoppningsvis blir det lite vÄrsol sÄ att vi kan vara ute och njuta.
   En stor kram tillbaka till dig 🐇🐓🐣

   Gilla

 4. Nu kommer jag ocksĂ„ att nynna vidare pĂ„ denna fina visa. Visst Ă€r det underbart med solgula blommor i denna nĂ„got förvirrade tid. Jag som sa till min dotter pĂ„ nyĂ„rsdagen att 2020 kommer att bli ett fantatsikt Ă„r. Min dotter pĂ„minde mig om att sist jag sa det dĂ„ det gĂ€llde ett annat Ă„r för mĂ„nga Ă„r sedan sĂ„ hamnade jag pĂ„ hjĂ€rtintensiven. SĂ„ jag lovade att inte sĂ€ga sĂ„ mera 🙂
  Önskar dig en Glad PĂ„sk med mĂ„nga kramar i dessa kramfattiga tider.

  Gilla

 5. HÀr snöar, haglar och blÄser det sÄ jag hÄller mig inne och hjÀlper kinabror att byta bandage pÄ hunden Jack som Àr ganska förtvivlad och ser med lessna ögon pÄ oss nÀr vi kÀmpar med hans fot. Ha en sÄ bra pÄsk som du kan

  Gilla

  • Det kom en snöby i morse men nĂ„gra timmar senare sken solen. Stackars Jack och stackars er som mĂ„ste se honom lida. Men jag vet att han litar pĂ„ er och vet att ni bara vill sköta om honom.
   Glad pÄsk till dig och alla andra.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s