Våren känns avlägsen

Igår på eftermiddagen satte snöandet igång och på kvällen kom även blåsten. Den kastade den kladdiga snön mot fönsterna och när jag gick och la mig var det svårt att se ut. I morse fanns bara lite isrester kvar på mina fönster. Ganska dekorativt.

0001DSC_0002

Jag vet att många har fått snö det senaste dygnet men kanske smälter den undan ganska snabbt lite längre söderut. Här är det minusgrader i några dagar till och det är faktiskt ganska fint ute. Jag kände mig redo att möta våren men det gör inte så mycket att den dröjer.

Det var en isande vind ute och jag valde att gå i skogen för att få lä. Jag hörde en stackars bofink sjunga och jag tyckte att det lät lite sorgset. Sista tonen saknades i varenda trudelutt. Enligt den statistik min man förde över flyttfåglarnas ankomst hit, är den inte tidig. Jag tog fram anteckningarna och såg att den brukar komma till Jämtland i månadsskiftet mars/april. Men det här är nog inte det mest välkomnande vädret för små bofinkar.

DSC_0005DSC_0007

Jag kom ut ur skogen och funderade på att fortsätta en bit över lägdan. Men det blåste kallt genom mössan och in i mitt onda öra så då valde jag att vända.

DSC_0008

Mitt öra fortsätter att värka men som tur är hjälper alvedon. Läkarbesöket var lite annorlunda. Jag fick gå in bakvägen och fördes direkt till ett rum med skylten ”infektionsrum”. Det dröjde inte länge innan dörren öppnades och läkaren kom. Han stannade i dörren, sa hej och sedan fick jag det gladaste och finaste leende jag sett på länge. Han stod där och log stort en stund och jag kände hur jag reagerade med ett lika stort leende. Kul inledning på läkarbesöket. Efter en stund frågade han ”är du förkyld?”. Jag svarade att jag bara har lindriga besvär i luftrören och lite hosta förutom öronvärken. Då tyckte han att jag kunde följa med till ett vanligt undersökningsrum i stället så det är nog inte så väldigt noga med smittskydd överallt. Det var tomt på folk överallt och det kanske spelade in.

Läkaren kunde inte se att någonting var på tok i mitt öra. Han funderade, kollade in de senaste rönen på nätet och ställde frågor. Jag var mest bara förvånad över att jag kan ha så ont utan att det är något fel. Plötsligt avslutade han en mening med ”…om det inte är en tumör”. Jag hoppas att min reaktion inte syntes för inom mig skrattade jag till lite bittert. Jag och mina systrar har nästan väntat på att någon av oss ska få ett cancerbesked eftersom vår mamma hade ett antal canceromgångar. Vi brukar skämta om att i så fall är det nog jag som får det eftersom all annan skit drabbar mig. Jag tror att läkaren förkastade tumörteorin genom de frågor han ställde men när jag kom hem googlade jag i alla fall på vilka symptom man kan ha och jag har varken svårt att svälja eller viktnedgång. Jag gick från läkarbesöket med rådet att testa en kortisonnässpray men det lät inte som om det förväntas hjälpa. Jag köpte nässprayen och åkte hem. Nu har jag haft rejält ont i örat i en vecka men det är inget fel. Kortisonnässprayen har jag använt två kvällar men märker ingen skillnad.

Jag behöver i alla fall inte tänka på att hålla avstånd till andra pga öronvärken men luftrören är fortfarande, efter tre veckor, inte helt ok. Läkaren sa att jag ska fortsätta undvika sociala kontakter tills jag är helt besvärsfri så det är bara att fortsätta som vanligt.


14 comments

 1. Jag såg på nätet att det snöade rejält hos många i går. Även om det är vackert så är det ändå vårens framsteg som man vill se, Ibland kan örongångarna bli irriterade utan att det är en öroninflammation. Det har vår dotter haft och hon fick örondroppar. Nåja, bara att vänta och se!

  Kram och ha en bra fredag!

  Gilla

  • Det lär nog komma fler bakslag men jag tar gärna emot våren nu.
   Enligt läkaren såg allt fint ut i örat och han tittade flera gånger i båda öronen. Jag hoppas att det avklingar av sig själv snart. Lite av ett mysterium är det och det är lite frustrerande att inte kunna få ett svar.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Så tråkigt att öronvärken inte ger med sig och att du inte kan få reda på vad det rä för fel. För om man har ont så vill man ju ha en förklaring till det.
  Önskar dig med en fin fredag.

  Gilla

  • Ja, det är jobbigt att inte kunna få ett besked och allra helst kunna bli hjälpt. Jag får hoppas på att det här försvinner av sig själv efter ett tag. Jag har annan odiagnosticerad värk men öronvärk borde man kunna hitta orsaken till.
   Tack detsamma!

   Gilla

 3. Jag får besvär med öronen emellanåt, får eksem och svullna hörselgångar. Det är väldigt smärtsamt. Tycker inte det är riktigt ok att läkaren nämner tumör, det måste ju vara ovanligt. Hoppas det går över snart.
  Kram

  Gilla

  • Jag har inte haft några besvär med öronen sedan jag som barn hade flera öroninflammationer. Jo, jag har förresten haft några vaxproppar men de räknas inte. Jag har åtgärdat dem på egen hand. Jag blev lite förvånad att läkaren så lättvindigt bara sa som han gjorde och jag borde ha frågat mer. Men jag blev lite ställd och samtidigt lite fnissig inombords. Det var först när jag kom hem som jag började fundera mer på det. Tur att google kunde bekräfta att det inte stämmer 🙂
   Tack, det hoppas jag också.
   Kram

   Gilla

 4. Wow så mye snø som det har kommet hos deg! Her kom det bare noen få snøfnugg som smeltet når de la seg på bakken. Iskald vind på dagen og forholdsvis kaldt på kveldene og nettene, men sola kjemper seg fram inimellom i det minste. Det er ikke godt å ha vondt noen steder, så håper du blir bedre i øret ditt snart. Men det er vel ikke så mye å gjøre med, legene er jo så strenge på å gi ut antibiotika. I Norge i alle fall. Ha en riktig flott helg og ikke minst påske når den kommer.

  Gilla

  • Det kom någon dm men mycket smälter bort nu när solen värmer. Vinden är isande här också men i lä är det ganska skönt.
   Ja, det är jobbigt med värk som man inte är van vid och örat ger mig en del besvär nu. Det är bra att det hjälper med alvedon (paracetamol) men om inte värken försvinner måste jag nog be om en utredning om vad det kan bero på. Det är konstigt att allt ser friskt ut i örat och att ge antibiotika skulle säkert inte hjälpa.
   Tack detsamma till dig 😀

   Gilla

 5. ingen hjälp med det onda örat alltså … bra att det inte såg ut att vara något allvarligt, men jobbigt att inte få något besked. Bara att hoppas att det går över .. eller ta ett återbesök med mer undersökningar, men jag håller tummarna för att det är övergående av sig självt.
  Våren tog en paus … men snart är den på väg igen – redan i helgen här nere och någon dag senare uppe hos dig. Du får väl njuta av snön så länge 🙂
  Önskar dig en trevlig helg!
  Var rädd om dig!
  Kram

  Gilla

  • Nej tyvärr. Jag fortsätter med alvedon, som hjälper ganska bra, men kortisonnässprayen har jag inte mycket hopp om att den ska hjälpa. Går det inte över måste jag nog ta kontakt med vården igen men just nu drar jag mig lite för det.
   Våren kommer nog snart hit också men vintern brukar kämpa för att behålla greppet under april. Jag gillar fortfarande snön men vill helst att den lämnar plats för tussilago och blåsippor nu 😀
   Önskar dig detsamma och ta hand om varandra!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Hej, jag tycker att jag läser att coronaviruset ger de mest skiftande symtomen man kan tänka sig, dit hör också ont i örat! Synd att dom inte testade dig, men har förstått att man inte gör det i någon större skala. Men det är ju skit att du fortfarande har ont, vanlig värkmedicin biter inte? Som tidigare öronbarn är jag lite hysterisk när det gäller värk i örat, de som inte haft det kan aldrig förstå hur hemskt det kan vara. Ett bakslag i våren fick ni, men ni har ju ändå ljuset! Snön ligger kvar även hos mig för idag var det inga varma temperaturer. Men, jag har konsulterat min spåkula, värmen kommer nästa vecka! Kram och sköt om dig

  Gilla

  • Ja, det verkar kunna bli många olika symptom men läkaren trodde inte att min öronvärk har något med det att göra. Jag skulle ändå vilja testa om mina luftrörsbesvär, som nu är inne på fjärde veckan, kan bero på corona. Kanske ett antikroppstest så småningom.
   Örat fortsätter att värka men som tur är hjälper alvedon ganska bra. Öronvärk är jobbigt och man blir trött i hela huvudet.
   Snön smälter bort ganska fort här nu. Solen gör sitt trots minusgrader. Det ser ut att bli lite varmare framöver så snart hittar jag nog tussilago här också 😀
   Kram och detsamma till dig!

   Gilla

 7. Vilka fina foton på ditt snöiga landskap. Jag trodde också att våren var påväg till dig, tji fick jag när jag såg att det snöade hos dig.
  Så tråkigt med ditt öra. Öronvärk är så grymt jobbigt tycker jag. Hoppas det snart går över annars får du kolla så inte värken kommer från en kindtand. Det behöver inte vara hål i tanden för att det ska smärta, man kan få inflammation i tandbenet. Men då brukar man förvisso vara svullen.
  Hoppas du snart blir bättre så att du kan få njuta av dina promenader.

  Kram

  Gilla

  • Tack, det blev vitt och ljust överallt men nu har det börjat smälta undan. Lite vårkänsla är det i dag men jag räknar med fler bakslag.
   Det är jobbigt med öronvärk men med alvedon blir det bättre. Jag tror inte att det beror på någon tand men det finns en liten chans att det är käken som ställer till det. Jag har haft en del problem med den i många år och periodvis tränar jag upp käkmuskulaturen. Jag känner inte att det gör ont i käken men jag har i alla fall börjat träna den igen nu. Om det inte hjälper så kan jag i alla fall säga att jag har testat om jag återkommer till vården.
   Promenaderna njuter jag av i alla fall men jag försöker undvika blåst rakt in i örat.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s