Tö…igen.

Väder och temperatur växlar verkligen ofta den här vintern. Efter en relativt kylig period är det nu dags för tö och isiga gångvägar igen. I morse valde jag att gå ut på isen på min promenad och där ser det ju fint ut med en upplogad gång ut till Medvinden. Men den var inte så fin som den ser ut. Växelvis blöt och hal och ibland sjönk jag igenom ytskiktet ner till ett vattenskikt. Där ville jag inte gå och som tur är finns det en del skoterspår att följa om man hellre vill det.

DSC_0001

Under natten var det minusgrader och skoterspåren hade bjudit på perfekt hård yta att vandra på om inte plusgraderna hade ställt till det lite. Det gick fortfarande att gå utan direkta besvär men det lär bli mjukare spår ju senare på dagen man går där. Jag höll mig en bit från Medvinden eftersom det var snöröjning på gång.

DSC_0002

När traktorerna hade kört vidare gick jag ut och kollade om Medvinden var gåvänlig men den var precis lika blöt och hal som den mindre gångvägen. De få personer jag mötte höll till utanför banan. Kanske skulle det gå bra att åka skridskor här men jag såg ingen som försökte.

DSC_0011

Nåja, det kan inte alltid vara perfekt men det är i alla fall en helt underbar vårvinterdag om man bortser från besvären att gå, både på land och på sjön.


14 comments

 1. Tenk å kunne hatt en skikkelig vinter, ikke snø en dag og regn den neste. Det er sjelden jeg har lengtet til våren så lenge før påske som det jeg gjør i år. Nå er det bare holke og i går var det bare slaps. Håper sola gjør jobben sin så det blir bare veier igjen.

  Gilla

  • Vintern har inte varit riktigt som den ska men den är i alla fall bättre än de vintrar jag hade i Mjölby 😉 Det får gärna komma en omgång snö till och lite kyla men i slutet av mars vill jag att våren ska börja visa sig.

   Gilla

 2. Ja. nog har det varit en annorlunda vinter även för er som bor så pass långt norrut. Härliga bilder blev det i alla fall! Snart kommer nog våren även till Frösön 🙂
  Kram

  Gilla

  • Det är nog bara att vänja sig vid att det är så här vintrarna kommer att vara hädanefter. Jag ska egentligen inte klaga för jag har fått många fina vinterdagar. I dag har solen verkligen tagit hårt på snö och is. På en del gångvägar är det bara grus kvar och det är skönt att slippa halkan. Lite mer vinter skulle jag vilja ha men om några veckor är våren välkommen 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Nu är vi snart i mitten av mars månad så jag för min del vill ha lite mer vårvärme. Men det dröjer väl lite uppe hos er. Jag tycker det skulle vara väldigt skönt att få ta på lite tunnare jacka och slippa ha handskar och halsduk.
  Kram

  Gilla

  • I dag har vi haft ca fem plusgrader och solsken och nu är vårvintern här 😀 Både snötäcke och isen på gångvägarna har minskat rejält men jag tror att vi kommer att få några besök av vintern igen. För min del får det gärna vara vinter ett tag till.
   Kram

   Gilla

  • Det gick undan med snösmältningen igår. Det forsade vatten längs vägen ner till mig och flera gångvägar är isfria. Jag vill gärna ha en liten omgång till av vinter men jag börjar känna lite längtan efter vår också.

   Gilla

 4. Vintern är sig verkligen inte lik i år men ni har i alla fall fått lite av den. Här har vi bara haft en ovanligt lång höst. Kan tänka mig att det är en härlig känsla att kunna promenera där på isen, i alla fall så länge det inte är såphalt…

  Kram och ha en bra dag!

  Gilla

  • Jag får vara nöjd med den vinter som var och börja se fram mot våren. Jag hoppas att det blir en fin vårvinter innan dess.
   Det är speciellt att kunna gå på isen och allra bäst är det om det finns hårda fina skoterspår 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Men vilken sol ni har, och en knallblå himmel, inte konstigt att det blir dagsmeja! Jag tycker det är läskigt när man går igenom isen ner till nästa skikt som är blött, även om man vet att det fortfarande är stark is som håller…
  Glömde säga vad glad jag blev över dina fina kompisar i det andra inlägget, älskar rådjur! Kram

  Gilla

  • Det har varit fina dagar med rejäl dagsmeja men jag tror att det är både snö och kyla på väg hit igen.
   Ja, det är läskigt när översta skiktet på isen inte håller. Det var betryggande att se de två traktorerna för om isen håller för dem så borde jag kunna gå säker 😀
   Visst var familjen rådjur fina 😀
   Kram

   Gilla

 6. Inne för att önska dig en trevlig helg. Funderar om du tillhör riskgruppen nu med viruset som härjar? Måste du i så fall gå i frivillig karantän? Hoppas du får hjälp i så fall med det du behöver få hem. Kram från pörtet

  Gilla

  • Tack snälla du och detsamma till dig 😀 Jag har själv funderat på hur utsatt jag är men har tänkt att det nog inte är någon egentlig fara. Jag följer en annan levertransplanterads blogg, en bloggare som inte alls har haft en lika lätt tid efter operationen som jag. Han har fått svar från läkare om just detta och om man har haft den nya levern några år och inte har andra risksjukdomar, då gäller samma regler som för andra. Det är först om vi får feber, över 38 grader, eller hosta som de vill ha lite extra koll på oss. När det gäller mat och andra förnödenheter ser jag alltid till att ha ett bra förråd 🙂
   Kram tillbaka!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s