Hoppsan, vad fort tiden går.

En vecka har gått sedan jag skrev förra inlägget och lite oftare än så brukar jag ha något att publicera. Men dagarna har gått utan att blogglusten har infunnit sig och då blir det inget skrivet. Precis så vill jag att det ska vara. Det ska kännas kul och i bästa fall meningsfullt att blogga.

Veckan har innehållit jamskakurs, katthemsbesök och frisörbesök. Det roligaste från jamskan den här veckan är nog ”de nie orlklassan” (de nio ordklasserna):

sakorla – substantiv, gaeraorla – verb, hårreorla – adjektiv, hårstnårstorla – adverb, håkkenereorla – pronomen, binnihoporla – konjunktioner, frammaförorla – prepositioner, nufferorla – räkneord, höjorla – interjektioner.

Mitt pass på katthemmet var lika mysigt som vanligt. Men nu har jag bestämt mig för att avvakta och inte boka in något nytt pass innan kroppen är återhämtad. Ett pass i veckan blir för mycket och då är det bättre att ta ett steg tillbaka, vänta på normaltillståndet och sedan kanske prova ett pass varannan vecka. Jag vill inte ge upp helt.

De här fotona är tagna för flera dagar sedan, när jag promenerade hem från frisören. En del gångvägar är väldigt bra grusade men på många platser ser det ut så här. Jag är väldigt glad för att jag har dubbskor och det hörs ett krasande ljud under fötterna på många av de, som liksom jag, vandrar omkring på det isiga underlaget. Det är inte direkt en drömvinter just nu och det var ett tag sedan jag kunde promenera med vanliga skor.

DSC_0002DSC_0006

Men ibland får jag njuta av sol och omgivningarna är lika fina som alltid. Ännu bättre blev det när min son kom upp och stannade några dagar. När vi var i Åre insåg han hur roligt det är att åka snowboard och efter många års uppehåll vill han nu åka så mycket han kan. Det innebär att jag får glädjen av hans sällskap vid något extra tillfälle. I går lånade han bilen och tillbringade dagen i backarna. Trött men väldigt glad och nöjd kom han tillbaka hit efter att liftarna hade stängt och helst skulle han nog ha velat åka mycket mer. Men jobbet väntar i morgon och nu har han nyss gett sig iväg till tåget. I förmiddags vandrade vi iväg på en av mina vanliga promenadstråk, jag med dubbade skor och mössa och min son i vanliga kängor och utan mössa. Min son tar på sig mössa när han känner att det behövs så det måste vara en åldersfråga. Vid vilken ålder blir man känslig för vind och kyla och när börjar det kännas läskigt att halka? Vi tyckte båda att promenaden var skön och det var ju huvudsaken. Just här var det ett underlag som passade oss båda.

DSC_0011IMG_6007

Som alltid är det jätteroligt att få sällskap några dagar och det blir tomt direkt efteråt. Men det känns snart bra igen och det dröjer kanske inte så länge till nästa gång.


15 comments

 1. Ja, tiden går fort och min lediga vecka är snart slut. Bloggen får inte bli ett tvång utan man ska skriva när man känner för det.

  Så mysigt att få besök av sonen ett par dagar. Bor man inte på samma ort så är det uppskattat vet jag av egen erfarenhet. Klokt att du avvaktar med katthemmet så att kroppen får hämta sig. Det är ju inte viljan som saknas hos dig.

  Kram och god söndagskväll!

  Gilla

  • När man är ledig från arbete går tiden alltid väldigt fort men nu kan du kanske se fram mot ett välförtjänt påsklov 🙂
   Mitt skrivande går i böljor. Både toppar med flitigt skrivande och vågdalar med mindre blogglust. Det får bli som det blir helt enkelt och det är ganska skönt att inte känna krav.
   Min son är en glädjespridare och det är alltid lika kul när han kommer 😀
   Jag tycker verkligen om att komma till katthemmet så jag vill inte ge upp det helt. Men jag försöker vara lite förståndig för att kunna vara kvar. Det är bättre att det blir lite längre mellan passen än att inte kunna hjälpa till alls.
   Kram

   Gilla

 2. Ja man får helt enkelt vänta tills lusten kommer att blogga, det går inte annars.
  Vad roligt att få besök av sonen. Jag brukar inte heller ha mössa, då får det vara riktigt kallt om jag ska plocka fram någon.
  Sånt där isigt underlag tycker jag är hemskt att gå på, jag är glad att vi sluppit sånt denna vintern. För det blir aldrig fin snö här utan det blir slask som sen fryser.
  Kram

  Gilla

  • Så är det och det är så det ska vara för att kännas bra.
   Jättekul att få besök av min son. Den här gången var jag inte huvudanledningen till att han kom men jag är glad att jag kan erbjuda närhet till något han gillar att göra 🙂 Mössa är något jag inte tvekar att ta på mig när det är lite kallt om öronen. Annat var det i tonåren men jag minns att jag ofta var avundsjuk på de personer som vågade ha mössan på sig. Mina barn behövde inte tänka så eftersom det var ”inne” att ha mössa när de växte upp. I alla fall i de här trakterna.
   Det är inte kul när det är så här isigt men jag tror att det är bättre förhållanden på gång framöver.
   Kram

   Gilla

 3. Det holder jeg med deg i, alltid greit å ha litt overskudd når en skal bidra litt ekstra hos andre. Litt er bedre enn ingenting. Min datter og samboer var hjemme i helga, det er hyggelig når barna tar seg en tur.

  Gilla

 4. Tur du har dubbskor annars kan det gå för dig som för Bambi. Vi har inte fått någon halka i denna delen av Sverige ännu men jag lovar att blir det halt åker mina skor på också. Här har det blåst så jag nästan blir tokig. Vill inte gå ut. Mössan är nerdragen så jag inte ser vart jag går när Eddie och jag är ute på tur. Jag älskar mössa och det har jag gjort hela livet. Jag är en mössoman säger mina barn. Så kul med besök av sonen, hoppas att han snart är tillbaka.
  Ha det gott i veckan!

  Kram

  Gilla

  • Haha, jag kände mig gammal när sonen tog sig fram utan rädsla för att halka 😉 Men jag gillar verkligen mina dubbskor och den här vintern har de använts flitigt. Hos dig är det väl vår nu och kanske slipper du halkan helt och hållet den här säsongen. Men blåsten är nästan ännu värre. Blåser det mycket har jag gärna både mössa och luva och då kan det vara ganska behagligt. Jag har lärt mig att gilla mössor med tiden men sommartid vill jag inte ha något på huvudet. Vintertid däremot är mössan alltid på när jag går ut. I alla fall om jag går längre än mellan bilen och affären eller liknande.
   Sonen dyker upp lite då och då och det är alltid lika roligt 😀
   Kram

   Gilla

 5. Det är ytterst få gånger som jag inte har använt broddar den här vintern. I fjol när jag köpte icebugs ( alltså skor med ipluggade broddar) sade försäljaren att Östersund är den stad i Sverige där man säljer flest sådana skor. Om det var ett säljtrick eller inte, det vet jag inte, men nog behövs broddar i den här staden.
  Mössa använder jag också nästan jämt. Tycker också att väldigt många andra klär sig i mössa och rejäla vinterkläder. Även andra åldrer än den jag själv tillhör. Jag tror att det är så allmänt vedertaget när man bor i den delen av landet som har vinterårtsid.

  Gilla

  • Jag kan mycket väl tänka mig att det säljs många icebugs här. Jag tyckte att det märket är alldeles för dyrt så jag letade på nätet och kom undan med ungefär halva priset. Jag är väldigt nöjd. Tidigare har jag använt broddar men det här är mycket bättre 😀
   Mössa är ett måste när jag går ut i minusgrader. Den åker på om det är några plusgrader också och särskilt om det blåser. Ja, de flesta verkar klä sig varmt här och jag blev lite förvånad när min son inte använde mössa. Men han verkade inte frysa och han är ju vuxen nog att bestämma själv 😉

   Gilla

 6. Ja, dagarna och veckorna går verkligen med en rasande fart! Har undrat lite, men såklart har du annat att göra … speciellt när du har katterna att sköta om och när sonen kommer på besök. Härliga bilder! Här är det i stort sett bara gummistövlar som varit nödvändiga – i alla fall om man ska gå i skogen 🙂 I morgon ska vi visst få vinter … snö lär vara på väg … hm … inte vad jag vill ha precis!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Tiden går fort och plötsligt hade det gått en vecka. Det är nog bara så att det kan vara skönt med en liten paus ibland när inspirationen är låg och dessutom värken i arm och hand inte riktigt kommer överens med att sitta vid tangentbordet. Rätt som det är blir allt bättre och då blir det fler inlägg 🙂
   Tack! Du känner nog igen de flesta av mina vyer nu 😀 Sonen sprider glädje när han kommer och det är kul att han har återupptäckt snowboardsåkningen.
   Vi får väl hoppas att snön smälter snabbt hos dig. Om det är blött så blir det förhoppningsvis bra grundvattennivå i sommar 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Tror aldrig jag minns att det varit en sådan halka. Trots dubbar på skorna så halkar man lite då och då och min bror Broder Björns barnbarn bröt armen härom dagen när hon föll på halkan. Hon är bara fyra år och dom brukar ju klara sig. Jag har mest varit inne eftersom det ilar i min tand som håller på att rotfyllas och inte har dött ännu och i det besvärliga hålet efter kindtanden. 15 grader kallt idag.

  Gilla

  • Jag har ju varit härifrån några år men innan dess minns jag inte heller att halkan höll i sig så länge. Visst var det halt kortare perioder men inte som det är nu. Trist att din brors barnbarn bröt armen. Det är ju inte så man vill att de ska minnas besöken här uppe. Stackars lilla tjej, vad ont det måste ha gjort.
   Jag hoppas att din tand ska sluta vara så jobbig mot dig snart. Idag är det ett härligt väder och det verkar hålla i sig ett tag. Jag önskar att du kan vara ute och njuta av det utan att det ilar massor i tanden.

   Gilla

 8. Men så kul att du fick njuta sonbesök några dagar, guld värt! Jag träffar barn och barnbarn altför sällan, orsakerna är många, det har sina liv, avstånd, avsaknad av bil o körkort osv. Men, det viktigaste är ju att uppskatta och ta tillvara när tillfällena uppenbarar sig. Blir varm i hjärtat av era fina dagar,…Kramen

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s