Ingen rolig början

När man är i Åre i januari är förväntningarna att det ska vara vinter. Riktig vinter med mycket snö och åtminstone några minusgrader. När jag kom hit var det ganska ok men då var det redan mörkt och jag hade ingen energi att ge mig ut på vandring. Igår regnade det i stort sett hela dagen men att bara sitta inne var alldeles för tråkigt. Visserligen ägnade jag en del av dagen åt middagsförberedelser men när man är här hör det till att vara ute. Det var ett varierande underlag att gå på. På vissa sträckor var det slaskigt och plötsligt var det isigt. Ibland var det stora vattensamlingar och jag gick även i lera. Alla möjliga slags underlag men inte den härliga, kalla snö som jag så gärna ville ha.

20200126_115037

Grått och lite disigt men trots regnet var det ändå en skön promenad.

20200126_120424

På eftermiddagen kom min son och hans kompis. Mysigt att ha dem här och resten av dagen flöt på i avslappnad stämning.

I morse höll sig temperaturen på rätt sida om nollan och jag gick ut på en morgonpromenad. Det hade kommit någon cm nysnö och genast såg det lite roligare ut.

DSC_0005DSC_0011DSC_0013DSC_0020DSC_0023DSC_0027DSC_0039

Bilderna får tala för sig själva

När jag kom tillbaka hade ”ungdomarna” vaknat och de gjorde sig beredda för en dag i backarna. Min son skulle hyra snowboard och som andelsägare har jag 15 % rabatt. Jag följde med, visade upp mitt digitala ägarbevis och gick sedan in i hotelldelen och letade mig fram till någon att prata försäljning med. Den ansvariga finns inte där i dag men jag ska få besked i morgon. Jag fick dock ett mail med info om vad som gäller om jag säljer min andel på egen hand. Det har jag redan testat för några år sedan och eftersom jag fortfarande har min andelsvecka så förstår ni att det inte gick så bra. Jag har inga stora förhoppningar om att bli av med den men det skulle kännas väldigt skönt om det lyckas.

Lite senare hörde den väninna jag besökte i Järpen på väg hit, av sig. Hon och hennes son hade ett ärende till Åre och det blev ännu ett trevligt fikamöte.  Nu ska jag ge mig ut på ännu en liten promenad för, som jag skrev tidigare, man ska vara ute när man är i Åre.


8 comments

  • Jag känner precis likadant. Jag har aldrig varit med om en liknande vinter här uppe. Men jag har ju bott söderut fem vintrar innan denna så det kan ha gått successivt. Men inte en enda period med kyla mellan -20 och -30 grader. Det är jättekonstigt!

   Gilla

 1. Bilderna är jättefina, efter det kommit lite mer snö. Att gå i slask och lera är ju ingen höjdare. Hoppas temperaturen håller sig på minusgrader för som du säger vill man ju vara utomhus.
  Kram

  Gilla

 2. Hoppas vädret bättrar sig. Det är verkligen inte likt Åre att bjuda på den sortens väder i januari men denna vinter är inte andra vintrar lik, inte än så länge i alla fall…

  Kram

  Gilla

  • Det verkar faktiskt som om det ska bli lite bättre men det är absolut inte som det ska vara den här vintern. Förhoppningsvis kommer det rikligt med snö och fler minusgrader innan sportloven.
   Kram

   Gilla

 3. Inte roligt med det konstiga vädret, men det såg ut som det var mer snö och kyla på våg åt ditt håll!
  Hoppas du lyckas med att hitta någon som vill köpa din andel … jag håller tummarna för det!
  Härliga bilderl – och det är i alla fall lite snö som lyser upp!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  Gilla

  • I dag har det varit väldigt mycket bättre väder och det är bara att hoppas på att det fortsätter så.
   Jag hoppas också på en försäljning men jag gissar att jag får försöka på egen hand.
   Tack! Det har kommit ytterligare någon cm snö och jag har varit iväg på utflykt. Men det hinner jag inte berätta om förrän kanske i morgon 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s