En nyanserad bild

Jag visar oftast upp Östersund och Jämtland från den bästa sidan när det är som vackrast här. Som ni förstår är det inte hela sanningen även om det är lätt att tro det när man följer min blogg. I morse var jag tvungen att ta mig till ett apotek eftersom en medicin var slut och då kom jag på att jag vill nyansera bilden av Jämtland lite. Flera dagars töväder har raderat allt det vackra och det är kanske dags att visa upp en lite tråkigare bild. Men först några nyårsraketer som jag såg från balkongen. Fyrverkeriet höll på i ca 10 minuter och sedan var det helt tyst igen. Väldigt skönt.

 

I går åkte folk skridskor på sjön och jag tyckte att det såg lite riskabelt ut. Men isen höll för alla jag såg så det var nog ingen fara.

DSC_0035

På förmiddagen i dag  var det ca 7 plusgrader, kraftig vind och både blött och isigt överallt. Borta var all den magi som mötte mig när jag kom hem från julfirandet i Örebro. Det var grusat på alla de gångvägar jag gick på. Även inne i centrum hade de hunnit slänga ut massor av grus så det var inget problem att ta sig fram. Min tanke var att visa upp ett trist Östersund och till viss del tycker jag att jag lyckades.

DSC_0042DSC_0046DSC_0051DSC_0053

Men när jag kom ut på Frösön och tittade in mot stan var det en annan bild jag såg. En stad som speglade sig i den blanka isen och i mitt tycke var det inte ett dugg tråkigt. Självklart hade det varit finare om det var snö på träden och ändå en blank is men det är förhållanden som man inte får vara med om särskilt många gånger.  Jag kan inte låta bli att ta med tre foton med olika avstånd till stan.

DSC_0071

DSC_0072DSC_0074

 

Men när jag vände blicken åt andra håll såg det inte lika fint ut längre. Det här lär vi nog få stå ut med ett tag men så småningom kommer allt det magiska och vackra tillbaka igen.

DSC_0078


10 comments

 1. Alla städer ser självklart olika ut i olika väder. Dock tycker jag att din stad gör sig bra även när det är grått. Bilderna där staden speglar sig i den tunna isen är så fina!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag kunde säkert ha hittat tråkigare miljöer att visa men du har nog märkt att jag oftast dras till vatten på mina promenader 😀 Den blanka isen gjorde mycket för intrycket och jag gick ju inte på de leriga platserna. De finns de också. Men jag tänkte att jag måste visa något annat än bara bilder där allt är vackert 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Jag tycker att det var ganska fint i alla fall. Jag har minsann sett sämre. Det blåser ju så in i norden och det gillar jag inte. Det har varit innedag bara pga det men imorgon ska jag försöka gå en långpromenad om ingen kommer och hälsar på innan jag hinner ut.

  Gilla

  • Ja, just där jag valde att gå var det helt ok men det är ändå stor skillnad mot när marken är snötäckt och rimfrost och snö täcker alla grenar på buskar och träd. Blåsten friskade i rejält här också men jag var varmt klädd så det gick bra. Men jag gillar inte heller blåst, åtminstone inte när det dessutom är kallt. I dag var det snarare alldeles för varmt.

   Gilla

  • Hahaha, ja riktigt så fult som jag antydde i början är det kanske inte men det beror nog mycket på att jag drogs till lite finare motiv 😀 Men det är ändå en ganska stor skillnad mot hur det såg ut när jag kom hem efter julfirandet.
   Kram

   Gilla

 3. Nu har jag en stund över, så du förstår att jag har längtat att kika runt hos dig och njuta av bilder och text. Det finns aldrig några fula bilder här. Inte klokt igentligen att livet snurrar på så fort att jag inte ens hinner titta in till dig min kära bloggvän. Tack för att du tittar in till mig och jag blir så glad ska du veta av dina ord. Det ger massor av härligt brus i mina ådror. Pappa blir sämre och sämre för varje dag. Sedan blir han lite pigg och äter lite men sen så är det dags för nästa skov och då är det neråt igen. Inte vill de ha någon hemhjälp heller, så mamma är ju trött och gnällig och det går ut över både mig och pappa. Man får verkligen djupandas många gånger så att man inte tappar tålamodet. Jag vet att det bara är för en lite stund i livet men du ska bara veta vad det tar på krafterna att hela tiden stånga pannan mot något hårt. Jaja, nog om detta. Gosa barnbarn det ger ❤
  Nu ska jag läsa vidare hos dig!
  Längtar!

  Tusen kramar för att du finns min fina vän!

  Gilla

  • Välkommen tillbaka, jag har saknat dig men förstår att du har haft en kort paus från både att blogga och att synas här. Jag skriver inte heller regelbundet men jag märkte en skillnad hos dig och funderade på att skicka en liten visa-att-jag-bryr-mig-hälsning.
   Tack för snälla ord men nog tycker jag att det blev i alla fall lite mindre fint när snön försvann 😉
   Jag vet hur det tär på alla i den situtation du och din familj är i nu. Min mamma dog i cancer strax efter sin 60-årsdag och ville ha palliativ vård i hemmet. Min lillasyster, som jag var sysbo med senare, bodde i samma stad och tog på sig ett stort ansvar och det är först senare jag förstod hur mycket det påverkade henne. Jag, som var 70 mil därifrån och hade barn i skolåldern, hade inte möjlighet att ta på mig lika mycket och det tärde på mig. Jag ringde min mamma varje dag men kunde inte avlasta min syster mer än ett fåtal gånger. Jag märkte aldrig av att min syster eller mamma var irriterade men jag fick höra senare att det fanns inombords och jag lät nog min frustration gå ut lite över min familj. Det är inte lätt att hantera men jag vet att skuldkänslor kommer senare. Man behöver känna att man avslutade på ett bra sätt för att det inte ska hänga med långt efteråt. Det går inte att ge några råd eftersom alla upplevelser av detta är unika och vi reagerar på olika sätt. Det enda jag vet är just det att det känns mycket bättre när allt är över om man har orkat vara tålmodig mot den som mår dåligt. Men hur ska man orka när man är mitt i det och man själv också mår dåligt?
   Skönt att du kan ägna dig åt lite barnbarnsgos och även massor av härliga stunder med Eddie.
   Jag skickar många värmande och stärkande kramar tillbaka till dig och din familj ❤

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s