Flera årstider samma dag

I går var det den absolut skönaste dagen på väldigt länge. Visst har jag njutit av mycket vackert under alla dimmiga dagar med både snö och rimfrost men gårdagen gjorde mig glad på ett helt annat plan. Det kändes som om jag fick uppleva höst, vinter och vårvinter under den här promenaden och mycket bättre kan det inte bli.

Hösten mötte jag i form av flera björkar där de gula löven fortfarande hängde kvar.

DSC_0001

Under hela min vandring hade jag vinter omkring mig men när jag kom upp på de öppna fälten nedanför campingen, då värmde solen och plötsligt var det vårvinterkänsla. Underbart. Jag trodde inte att jag skulle kunna ta mig fram i snön på fälten men jag hade glömt att här kör ju faktist folk med scooter när snön kommer. Fina, frysta scoterspår var till stor hjälp.

Här mötte jag inte bara solvärmen utan även jättemysiga Alvin och hans matte. Alvin var inte alls sugen på att gå i den takt som matte ville och det kan bero på att han precis hade satt iväg efter flera rådjur. Han blev rejält trött av den konditionskrävande övningen och därav oviljan att hänga med. Jag kunde inte låta bli att skratta när jag kom fram till dem för han påminde så mycket om min golden, Rex. I familjen skämtade vi ofta om att Kasper alltid ville framåt men Rex ville bara hem till korgen. Men Alvin blev glad när han slapp gå och i stället kunde få en del uppmärksamhet och gos av mig. Oj, vad mycket glädje han överöste mig med och jag blev både pussad på och uppvaktad på alla möjliga sätt. En trevlig stund med glatt prat med hans matte och samtidigt ordentligt med mys med en härlig golden. Man behöver inte ha en egen hund för att få kontakt med hundar och deras människor. Som tack för att han fick en paus i gåendet ställde han upp på ett foto.

DSC_0015

Eftersom snön och frosten hade försvunnit i regnet och plusgraderna dagen innan, fick jag hitta annat att fota. Droppar fanns det gott om och jag gillar droppar. Både i fryst och ofryst form.

DSC_0011DSC_0031DSC_0034DSC_0037

Jag var redan glad när jag kom hem igen men jag fick anledning att bli ännu gladare. Mina två äldsta barn hade redan bokat tågresor upp till mig till första advent och min yngsta meddelade att hon kommer också då. Tyvärr utan sin man, som fick stanna hemma och passa katterna, men jag får ha alla mina tre ungar (vuxna alla tre) hos mig samtidigt. Fantastiskt roligt!


16 comments

 1. Så härligt att alla tre barnen kommer upp till dig för då kan man inte bli annat än glad.
  Vilken härlig promenad du kom ut på och fint sällskap som gärna ställde upp på bild dessutom. Hundar är olika och det märker man verkligen. Imponerande att få in tre årstider på en och samma dag.

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag längtar. Från början var det min äldsta dotter som ville göra sitt årliga julbesök hos mig. När det inte blir julfirande här valde hon första advent i stället. Min son var snabb att haka på och då kunde inte yngsta dotterna stå emot. Härligt att få hem dem allihop och jag håller alla tummar för att det ska vara vitt, fluffigt och fint ute då 😀
   Promenaden var härligt skön och lite hundgos gjorde den ännu bättre. Jag brukar låta hundarna bestämma hur mycket de vill hälsa och om de är så mysiga som Alvin blir jag nöjd och glad.
   Haha, ja det var inte dåligt att få med tre av fem årstider 😀 Då räknar jag vårvintern som den femte.
   Kram

   Gilla

 2. Visst är det konstigt att det på en del björkar fortafarande sitter löv. Jag förstår inte det riktigt. Hoppas att någon klok människa kan ge svar på det.
  Grattis till Adventbesöket. Alla barnen samlade hos sin mamma. Kan inte bli bättre.

  Gilla

  • Jag har också funderat en del på det och jag skrev i ett tidigare inlägg om att vissa björkar blir gröna tidigare än andra. Nu har jag googlat och hittade det här:

   Man bör också komma ihåg att precis som människor är träd individer. Faktum är att exempelvis aspar, som kanske kan tyckas se ungefär likadana ut, är väldigt mycket mer varierade än oss människor. Två människors gener skiljer sig bara ungefär 0,1 procent från varandra. Hos aspen är skillnaden upp till en procent mellan två individer – lika mycket som mellan en människa och en schimpans.

   Den här stora skillnaden gör att träd beter sig olika. De gulnar till exempel olika fort. Så två träd av samma art som växer bredvid varandra och har olika färg på bladen beror det alltså på att de har olika gener, en asp som har gener som mer liknar aspar som kommer längre söderifrån har en annan årscykel

   Jag hade tydligen inte fel när jag skrev om gener i mitt tidigare inlägg 😀

   Tack! Bästa julklappen, om än lite tidig, är att få samla alla ungar samtidigt 😀

   Gilla

 3. Vad roligt, jag gläds med dig som får besök av alla dina barn samtidigt!! Säkert lika roligt för deras del som får träffas. I dessa tider när många bor utspridda kanske man inte träffas alla samtidigt särskilt ofta.
  Hunden var ju för söt! Det är så roligt med djur som visar sin glädje.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja, det ska bli så kul att ha dem här tillsammans 😀 Det var ett tag sedan vi samlades allihop. Och visst är det så att det inte bara är mamma som lockar utan de ser fram mot att träffa varandra.
   Jättehärlig vovve som påminde mig mycket om min Rex 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Snart snart är det dags för familjeåterförening, så roligt för er! Jag gläds åt dina fina foton på alla årstider, helt otroligt! Och jycken var hur go som helst. Jag tänker ju i samma banor som du, det blir inga flera hundar men jag umgås gärna och kan hjälpa till med passning och promenader när det passar sig. En kompis som är långtidssjukskriven och vars hund fick somna in för ett år sedan har nu fått en dagishund i form av sin grannes jycke som annars hade varit ensam många timmar per dag. Och jag blir så glad när jag ser hur mycket bättre hon mår när hon kommer ut på rejäla dagliga promenader. Jag är säker på att hon snabbare kommer att repa sig! Kram från pörtet

  Gilla

  • Sonen har varit här flera gånger och yngsta dottern en gång men nu äntligen kommer de alla samtidigt. Jag har saknat det väldigt mycket och nu blir det två gånger inom en månad. Vi samlas ju i jul igen även om det inte blir här 😀
   Haha, ja visst är det bra att få flera årstider under samma promenad. Men det blev bara en dag och nu verkar det bli mest gråväder ett tag.
   Jag har haft två golden och den rasen har en speciell plats i mitt hjärta. Kasper var en fantastisk hundkompis men jag ser inte ofta någon som påminner om honom och därför blir det mest goldisarna jag får nostalgikickar från. Jag har funderat lite på om jag ska erbjuda mig att bli dagmatte åt någon men jag vill inte binda upp mig för det heller. Jag har blivit bekväm och lite lat och vill ha möjligheten att välja när och om jag ska gå ut och gå 😉 Än så länge går jag promenader de flesta dagarna och jag ska försöka hålla fast vid det även i fortsättningen. Man kan gå utan hund men det kändes väldigt tomt i början.
   Kram

   Gilla

 5. Underbara bilder från din härliga promenad! Lycka kan vara att möta en mild och ljuvlig golden!
  Gläder mig åt att dina barn kommer upp till dig i advent … tror ni kommer att få en riktigt fin helg!
  Kram

  Gilla

 6. Så heldig du er som har sett blå himmel! Det er det lenge siden det har vært her. Ikke minst oppholdsvær hadde vært et framskritt. Det er egentlig veldig enkelt å komme i kontakt med hundeeiere, de fleste er veldig stolte av sin firbeinte venn og vil gjerne både vise fram og dele den med de uten hund. Ikke minst har hundene litt godt av en liten avveksling fra eier også. Har lett for å bli mye kos når en låner med seg en liten firbeint. Jeg var så heldig å ha alle mine tre barn hos meg på julaften i fjor, så i år blir det kanskje bare den yngste og det i det hele tatt kommer noen til meg. Men jeg skal kose meg med min mor og far i det minste.

  Gilla

  • Det blev inte så mycket mer blå himmel. Det har varit grått och blött i flera dagar men jag tror att det är bättre vinterväder på gång 🙂
   Ja, jag tyckte själv att det var kul när någon sa något snällt om mina hundar och jag tror att du har rätt i att det gäller många hundägare.
   Även om dina barn firar jul någon annanstans i år så är nog dina föräldrar glada för att du firar med dem. Det blir säkert också en mysig jul.

   Gilla

 7. Åhhh så mysigt med besök av barnen. Förstår att du blev glad och att du längtar. Underbart!
  Vilka fina foton, jag gillar också droppar, både frusna och i droppform. Sötaste vovve, visst är det gott med en lite mjuk och gosig päls att klappa bara så där. Du verkar vara tummis med de där fyrbenta.
  Grått och dis hos mig, så jag blir extra glad över att se att solen faktiskt finns !
  Hoppas även på en lite solglimt här hos mig snart…
  Kram

  Gilla

  • Det är klart att jag blir glad för att de kommer allihop. Jag inbillar mig visserligen inte att det bara är jag som lockar utan det är nog att de vill uppleva julstämning tillsammans och att det väcker många glada minnen. Har vi tur kommer det mer snö också 😀
   Droppar är jättekul att fota och det upptäckte jag när jag köpte min kamera. Bra närbilder är mycket svårare att få med mobilen. Jag älskar hundar och kanske känner de det. Kanske är ett skäl till att det brukar fungera bra att jag aldrig slänger mig över dem. Jag brukar sätta mig på huk för att komma ner på deras nivå och sedan väntar jag tills de kommer till mig. Vissa vill hälsa väldigt intensivt medan andra nöjer sig med att bara nosa och sedan är det bra. Då måste man respektera det. Ungefär som med barn, de måste också få bestämma om de vill ha kontakt.
   Solen har inte visat sig något mer sedan den här dagen men även den verkar kunna visa sig till helgen 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s