Magiskt vackert

Solen skulle lysa över oss idag men det var inte många minuter den orkade tränga igenom dimman. Himlen var säkert blå där uppe och jag trodde att den skulle komma fram en bit fram på dagen. Men jag medger att det inte gjorde något att varken sol eller blå himmel visade sig mer än väldigt korta stunder. Rimfrost på träden och en mystisk, magisk dimma lockade mig att ta bilen en liten bit och sedan forsätta till fots in mot Badhusparken.

Innan jag gick tyckte jag att det verkade som om dimman lättade men den kom tillbaka nästan genast.

DSC_0007

Jag var helt ensam på vägen och därför kunde jag stanna till och fota. Det jag vill visa, förutom den fina rimfrostiga allén, är att här har vi inga saltslaskiga vägar. Åtminstone inte på Frösön eller inne i stan. Jag är inte helt säker på om de större vägarna fortfarande hålls saltfria. Det är väldigt skönt att slippa de spåriga, skitiga vägarna i andra delar av landet. Jag märker skillnad på hur bilister framför sina fordon här jämfört med söderöver. Här vet man att man inte måste hålla minst den hastighet som anges på skyltarna och att vinterväglag ibland ger hala vägar. Men jag tycker att det sandas och plogas bra.

DSC_0012

Jag hann bara gå en liten kort bit innan jag mötte Drottningen av Saba. Hon kom runt en kurva, stannade och tittade efter sin husse och kom sedan mot mig med viftande svans. Hon stannade till i kanske en sekund, besvarade kort min hälsning och gick sedan förbi mig. Hennes husse kom efter en stund och sa ”jaha, var det dig hon ville fram till?”. Denna jättelydiga hund, som alltid går lös, brukar aldrig vilja hälsa på någon och jag har fått höra att jag ska känna mig speciell. Drottningen av Saba är en blandning mellan bordercollie, schäfer och labrador och det är alltid trevligt att träffa både henne och hennes husse.

Jag vandrade vidare och njöt av den vackra dagen.

DSC_0033DSC_0037DSC_0059DSC_0074DSC_0076DSC_0080

Jag undrade vad som hände här framme och jag gissade att granen skulle bli utsmyckad på något sätt. Mycket riktigt. Visst var det ljusslingor som sattes upp i den fina granen mellan väg och gångväg. Kul att det inte bara pyntas inne i centrum.

DSC_0083DSC_0086

Solen gjorde små försök under dagen att bryta igenom men det var inte många minuter den lyckades bättre än så här.

DSC_0098

Men till sist, när det började närma sig solnedgång, blev det en del luckor i dimman och jag fick en fin avslutning på eftermiddagen.

0100


25 comments

 1. Jättevackra bilder! Snö gör sig bra på bild, det är helt klart. Solen, är det där uppe i norr, den håller till! Här har jag inte sett till Fru Sol på väldigt länge…

  Jo, jag tror nog att folk i norr har bättre förståelse och respekt för vädrets makter, vinterväglag o.dyl. Vi i söder blir så överrumplade varje gång det är glashalt, i alla fall låter det så när man läser dagstidningen. Än så länge verkar ingen ha blivit överrumplad i mitt område, alltså som tidningen rapporterat om.

  Jättevackra bilder! Jo, jag vet att jag redan skrivit det, men tycker de är värda beröm en gång till 🙂

  Gilla

  • Tack! Det gäller att passa på när det någon gång är så här fint 🙂 Ja, solen är här men mesta tiden gömd bakom dimman. Jag tror inte att den kommer att visa sig här särskilt mycket den närmaste tiden heller.
   Just här, i Östersund, är folk vana vid att det inte saltas och att det är vinterväglag på vintern. De som kör värst och snabbast är troligtvis för det mesta turister som inte tänker på att det är annorlunda här.
   Haha, tack igen! Det är tacksamt att fota när förhållandena är bra 😀

   Gilla

 2. Vilka underbara bilder, fick umgås några minuter med en lurvig liten hundvalp idag, otroligt söt, men liten. Hennes husse skulle in på apoteket och frågade om jag kunde vara hundvakt i några minuter.

  Gilla

  • Tack! Det var fina förutsättningar för att få bra bilder 😀
   Vad roligt att du fick nöjet att vara tillsammans med den lilla hundflickan. Kanske känner du ägaren, annars är det nog inte särskilt vanligt att fråga en okänd person om hjälp med hundpassning.

   Gilla

 3. Jag försökte också fånga dagen med min telefon… men den kameran är så dålig så den gav inte rättvisa åt verkligheten. Och min andra kamera hade jag inte med mig.
  Fick njuta av ljuset på riktigt desto mera.

  Gilla

  • Verkligheten är alltid bättre än alla foton. Härligt att du var ute och kunde njuta av den 😀 Men man vill ju gärna försöka spara det fina i bilder och då kan även mobilkameran vara till viss nytta. Det kommer fler fina dagar då du kan gå ut med kameran 😀

   Gilla

 4. En härlig promenad i ditt vackra Vinterland … och magiskt vackra bilder! På tal om väglag – brukar du se programmet Frusna vägar? Handlar om bärgare i dina trakter, eller i alla fall från trakterna kring Åre och Järpen … Lasse tittar gärna på det och då brukar jag också fastna framför tv:n … 🙂
  Saknar solen här också, men snart är det nytt år och sen kommer ljuset tillbaka 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var en promenad med massor av fina intryck 😀
   Jag har inte sett programmet men kansk borde jag göra det. Det kanske skulle få mig att tänka om vad gäller säkra bilförare här omkring 😉
   Här är det snart bara ljust mellan ca 09.00 och 15.00 om dagarna och det tycker även jag är lite i mörkaste laget. Men jag ser fram emot julen och därefter börjar det efterlängtade ljuset ta över 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Åh vilka fantastiska bilder, jag kan verkligen förstå att du trivs där uppe. Tyvärr blir det sällan så här vackert hos oss. Kommer det någon snö så blir det snabbt slaskigt. Därför är det skönast med en snöfri vinter här nere.
  Kram

  Gilla

  • Det är en stor skillnad på både väder och hur kylan upplevs. Det är en råare kyla längre söderut men det kan bli värre här när den riktiga kylan kommer. Då kan det bli omkring -30 grader och då vill man helst inte vara ute. Det var fint med både snö och minusgrader ibland även i Mjölby men oftast var det som du skriver, mest slask eller blött.
   Kram

   Gilla

 6. Wow, säger jag bara! Vilka underbart vackra bilder du visar för oss i dag.
  Det måste vara skönt att slippa slaskiga och saltade gator för tyvärr är det så den skånska vintern ser ut om den kommer på besök. Själv hade jag hellre kört saktare på vintervita vägar men mina medtrafikanter verkar inte tänka så.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack! Ibland är förutsättningarna bra för att få fina bilder 😀
   Ja, det är skönt att slippa de spåriga, slaskiga och smutsiga vägarna. Jag vet inte hur det är när man kommer ut på de större vägarna utanför stan men förr var inte heller de saltade. Det lär jag nog få svar på så småningom.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 7. Det är fint när det är öppet vatten även om det kan bero på det att det är dimma. Här är det bara snö och jag har skottat hela dagen och fick sluta vid halv tre för då sa ryggen stopp.

  Gilla

  • Det var en fin dag men jag skulle gärna vilja se solen någon dag som omväxling. Jag har sett bilder från andra ställen runt Storsjön och där har det varit blå himmel när dimman har legat här.
   Fy, för att behöva skotta för hand och du har mycket som behöver snöröjas. Jag hoppas att någon kan hjälpa dig att fixa Eulalia snart så att det blir lite lättare.

   Gilla

 8. Heeelt magiska bilder! Så glad att få se något annat än grådasket här utanför, jag håller på att deppa ihop. Hoppas ni slipper plusgrader och blötsörja. Jag hade nog inte gått ut frivilligt många gånger denna månad om jag inte hade hunden. Och varje gång vi varit ute blir det rakt in i duschen…sand, smuts på tassar och hela underredet. Blinka är duktig på att stå i duschen, hon tycker det är skönt att bli av med smutsen, hon är ju mycket renlig men nog är det drygt alltid. Jag har fuskat och tagit fram lite fönsterbelysning, även en adventsljusstake som inte är så julig, i svart smide med älgar, Nåt måste man ju göra åt det kompakta mörkret.
  Mitt förslag är att så länge (förhoppningsvis länge) så tar du nåt foto varje dag så får vi andra komma hit och njuta o inse att det finns en annan verklighet än den som råder utanför våra fönster! Varma kramar från pörtet

  Gilla

  • Tack Paula! Grått har det varit länge här också men på ett trevligt sätt. Tyvärr ska det bli plusgrader och regn i morgon men jag hoppas att snöandet de senaste dagarna ska vara tillräckligt för att det fortfarande ska vara vitt ute efter det.
   Jag vet precis hur det är med sörja och hundtassar och magar. Det var skönt när snön höll alla rena och fina under promenaderna. Det var en pina för rygg och axlar med allt torkande och hundarna gillade inte heller behandlingen.
   Du behöver inte skämmas för att du har tagit fram en adventsljusstake. Man gör som man vill och det blev säkert väldigt mysigt 🙂
   Haha, foton tar jag när jag går ut men det blir inte blogginlägg varje dag. De kommer när inspirationen infinner sig. Men jag hoppas att jag kan bjuda på lite fina vinterbilder igen 😀 Allra bäst är det ju så klart om det blir fint i hela landet så att alla får njuta.
   Kram

   Gilla

 9. Så vackert! Har skrollat upp och ner flertals gånger nu för att jag inte ville missa några detaljer i dina fantatsika bilder. Ska kolla några gånger till när jag skrivit klart till dig. Här är det fortsatt grått och regnigt, men jag njuter så gärna av dina fina foton så länge. Jag var och handlade några julklappar idag, var lika blöt som om någon doppat mig i ån efter att ha sprungit mellan tre butiker. Träffade en gammal jobbarkompis inne i en av butikerna, hon kollade lite konstigt på mig. Jag förstod varför när jag senare kollade mig i speglen. Håret på endar 🙂
  Kram

  Gilla

  • Jag gick omkring där i allt det vackra med ett leende, både inombords och synligt 😀 Ännu en gång konstaterade jag att jag är på rätt plats.
   Men igår kom regnet och slasket på vägarna så tyvärr är det inte lika fint hela tiden. Idag skiner däremot solen och nu längtar jag efter att komma ut 😀
   Ibland får man bjussa folk på ett skratt och mitt hår har förmodligen också fått en och annan att höja på ögonbrynen någon gång 😉
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s