Snart är det jul

Snart är ett relativt begrepp men tiden går fort och plötsligt är den här. Vår familj ska för första gången inte fira hemma hos mig. Lite typiskt nu när jag har flyttat hit och räknade med en vit jul. Men jag är ändå väldigt glad för att min yngsta dotter och hennes man har bjudit sina familjer att fira med dem i Örebro. Ett väldigt trevligt initiativ som är möjligt till stor del för att de är kattvakter åt goda vänner som bor tvärs över gatan. Där får några av oss bo. Jag ser väldigt mycket fram emot årets jul och tågbiljetter är redan bokade.

Men i stället för att komma upp hit till jul vill min äldsta dotter komma till mig första advent och min son hakade ganska snabbt på. Ni vet redan att det inte är ofta äldsta dottern orkar resa någonstans men hon älskar jul och jag har alltid väldigt mycket jul hos mig. Det här blev ju en väldigt bra planering och jag får träffa min familj två gånger innan det blir nytt år 😀 Ännu bättre skulle det vara om även yngsta dottern och svärsonen hade möjlighet att komma.

Det här är en period då jag är lite sparsam med inlägg. Jag låter mig styras av lust och inspiration och det är väl så det ska vara. Dagen efter mitt misslyckade apoteksbesök såg jag till att ha plånboken med mig och åkte dit igen. Jag hade inte tänkt promenara i samma område men det verkade enklast eftersom jag redan var där. Men den här gången började jag på andra sidan sjön och avslutade med att gå runt den lilla sjön. Jag kom förbi den ännu mindre lilla sjön, eller pölen, där jag fotade alla söta dunungar i somras. Nu finns det bara vuxna änder där. Inte en enda sothöna såg jag.

DSC_0004DSC_0009

I går besökte jag minneslunden för att tända ett ljus. I första hand för min man men även mina farföräldrar och min svärfar finns där. Jag skänkte även en tanke till mina föräldrar som finns i minneslunden i Linköping. Men att gå dit just när det är en allmän ljuständardag gav mig ingenting. Jag går hellre dit och filosoferar lite när det är lugnt och jag inte blir störd av alla andra som kommer dit i samma syfte. Det kommer alltså inte att bli en tradition för min del. Det finns andra datum som känns mer angelägna. Jag hade inte kameran med mig men när jag kom till en folktom del av kyrkogården tog jag upp mobilen och tog ett snabbt kort utan att egentligen se hur det blev. Det intressanta resultatet ser ni här.

20191102_183043

I morse var det 6 minusgrader och några få snöflingor hade fallit under natten. Jag åt frukost och gav mig ut på en promenad. UNDERBART!!! Just en sådan promenad som får alla bekymmer att försvinna för en stund och som ger massor av energi. I mitt bostadsområde är det stora skillnader på björkarnas lövfällning.  Där jag stod såg det ut så här åt ena hållet…

DSC_0011

…och när jag vände mig om såg det ut så här.

DSC_0012

Mina fötter tog mig upp på höjderna med den fina utsikten och följande bilder visar en del av det jag såg.

DSC_0019DSC_0024DSC_0033DSC_0035DSC_0036DSC_0040DSC_0049

Naturligtvis måste fjällen vara med när jag går just där. Det är ju dem man beundrar mest under den här rundan. Som ni ser är det inte mycket vinter att tala om men nu verkar minusgraderna i alla fall ha fått fäste. Snart kanske det blir helt vitt.

DSC_0046


14 comments

 1. Vad roligt att fira jul med yngsta dottern. Kul också att dina andra barn kommer till advent. Det går så fort, plötsligt är julhelgen här. Jag åker till Stockholm och firar med Dante. I år ska jag dessutom ha en lite längre ledighet än vad jag är van vid.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns väldigt roligt. Hela familjen samlas och dessutom svärsonens familj 😀 Snart är vi där. Det är inte långt kvar till advent och sedan går det fort 😀 Härligt att du har mer tid för firandet i år och att du får fira med Dante och hans familj.
   Kram

   Gilla

  • Ja, att samlas allihop i jul känns som den ultimata julen 😀 Möjligtvis är det snön som kommer att fattas men man vet aldrig. Det kanske blir en vit jul där nere också för ovanlighetens skull.
   Haha, du kanske har rätt i att det är ett eller flera övernaturliga väsen av något slag 😉

   Gilla

  • Tack Anita! Just kortet från kyrkogården blev ett ganska lyckat misslyckande 😀 Jag kan nog inte ta åt mig äran för att det blev som det blev.
   Här var det inte lika kallt i morse, bara -6 grader men det är sagolikt vackert med dimma och rimfrost 😀

   Gilla

 2. Det ser ut som du kommer att få en trevlig julmånad … och du gillar ju julen, så det är väl väldigt bra!
  Jag känner som du – gillar inte att trängas på just en bestämd dag på kyrkogården – där vill ja vara ensam med mina tankar …. vilken rolig och spännande bild det blev!
  Fantastiska bilder från din promenad! Snart kommer snön och du blir ännu gladare åt att få gå ut med kameran!
  Ha det gott Ingrid!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det här blir bra och jag får träffa mina barn extra mycket i december 😀
   Det är en fin tradition att tända ljus den dagen och visst är det vackert på kyrkogårdarna. Men om man vill kunna låta tankarna flöda och släppa fram tankarna, då är det bättre att tända sitt ljus en annan dag, eller hemma. Det går lika bra det. Bilden blev inte som den var tänkt att bli men ganska kul ändå 🙂
   Tack! Om man ska tro väderappan så blir det en hel del snö längre fram i veckan. Vi får väl se om de har fel den här gången också. Det är i alla fall väldigt fint med rimfrost i träden och frusen mark.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Vilket perfekt upplägg på den kommande julen. Väldigt roligt dessutom att dottern och sonen kommer upp till dig vid första advent. Då ska vi äta julbrunch med våra barn vilket ska bli trevligt.
  Så härliga bilder från din promenad!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns väldigt bra med den här planen 😀 Jag vet att även yngsta dottern och hennes man skulle vilja komma men katterna kan göra det svårt.
   Kul att ni också har planer med barnen första advent.
   Tack, det är fina dagar nu 😀
   Kram

   Gilla

 4. Tack för vackra krispiga kort! Jag skulle fota lite krisp idag, men attans vilken kall nordan som blåste. Ville absolut inte gå mot öppna landskap nere vid sjöarna och inte ville jag ta av vantarna heller…så jag väntar till en annan krispig dag, o nu fick jag krisp ändå, här hos dig!
  Så roligt att julplaneringen går som smort. Jag firar inte jul, har ju inte gjort det sen barnbarnen växte upp. Tyvärr har julen bara varit ångest och vånda genom åren. Nu bekymrar det mig ingenting och nog ska det fram ljus i huset men inget pynt.
  Men jag är glad och nöjd ändå, god julmat det ser jag till att ha tillgängligt! Idag fick jag förfrågan om när vi ska äta julbord, vi loppistanter blir bjudna varje år. Brukar försöka variera vart vi åker, för åka måste vi göra, x antal mil oavsett åt vilket håll vi styr kosan. Och jag våndas lite över julskyltningen på loppis, men tack o lov är vi flera som hjälps åt. Lite ironiskt att hålla på med det när man ogillar hela grejen….Men med gott humör går det mesta an! Kram till dig från mig

  Gilla

  • Det har blivit mycket mer krisp nu efter några dagar med minusgrader och en del dimma. Rimfrosten gör naturen ännu vackrare 😀
   I vår familj gillar vi att fira jul. Julklapparna skippade vi förra året och det kändes bra. Men allt det andra finns kvar, även om jag och sonen inte har samma maträtter på julbordet längre. Jag sätter upp röda gardiner, placerar ut massor av tomtar, ljusstakar och annat som känns juligt och helst ska julmusiken finnas lågt i bakgrunden under hela advent.
   Kul att ni blir bjudna på julbord som tack för all hjälp. Jag brukade älska att frossa när jag fick chansen att äta julbord, som inte jag hade fixat. Men nu lockar det inte alls längre. Det är underligt hur fort förändringen kommer när det gäller kosten. För två år sedan hade tankarna börjat komma men då åt jag julskinka, revbensspjäll och sill i mängder 😉 Sedan fick jag äntligen komma till Sahlgrenska och där började min veganska bana. Nu längtar jag inte alls tillbaka till hur det var. Inte ens hushållsosten lockar längre.
   Kram

   Gilla

 5. Åhhh vad mysigt med familjemys. Förstår att du längtar. I år är det inte min jul med familjen, så jag jobbar hela julen om inget annat inträffar. Min dotter sa att vi kunde träffas den fjärde advent i stället och det tyckte jag var en lysande idé.
  Den sista av de två bilderna med de ljusgröna små svamplikande sakerna är grymt snygg. Den skulle jag kunna tänka mig som tavla. Hos mig är det bara regn, grått, disigt, dimma och mörker så några fina bilder bjuder jag inte på hos mig. Men det gör inget för jag tittar in till dig och njuter istället.

  Kram

  Gilla

  • Det ska bli jättekul och väldigt mysigt att få träffa alla och fira tillsammans. Du får mysa med dina nära och kära helgen innan och det blir säkert precis lika härligt.
   Ja, visst är bägarlaven fin och den finns i ett antal varianter. Jag har lärt mig namnet av bloggvänner och har börjat hålla utkik efter den.
   Här är det inte heller så fint ute just nu men det ska komma snö snart. Hoppas det stämmer 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s