Lite vinter på vissa platser

Det har kommit några korta snöbyar den senaste veckan men plusgraderna tog över och utanför mitt hem är det nästan helt snöfritt. Därför tog jag på mig mina vanliga walkingskor när jag åkte iväg till andra sidan stan för att promenera vid Lillsjön. Att jag valde just det området beror på att jag hade apoteksvaror att hämta och jag hade bett att få dem till den Ica-butik som låg alldeles i närheten av den sjön. Jag brukar beställa mina piller från ett apotek på nätet eftersom en sort oftast inte finns i lager på de vanliga apoteken. Eftersom jag även har en narkotikaklassad medicin, sk opiat, kan jag inte få leverans till dörr eller närmaste paketombud. Tyvärr var inte huvudet riktigt med i dag och när jag kom till apoteket upptäckte jag att plånboken inte var med. Ingen plånbok innebär ingen legitimation och då blir det heller inga mediciner. Jag brukar aldrig glömma plånboken men det var bara att konstatera att det här var undantaget som bekräftar regeln. Det får bli en tur dit i morgon också.

Jag kunde i alla fall promenera, det krävs det ingen plånbok för att göra. Det var en skön dag med någon plusgrad och jag insåg ganska snart att jag borde ha tagit lite vintrigare skor. Här låg snön kvar på gångvägar och stigar men det hade i alla fall inte blivit tilltrampat och isigt. Jag slapp alltså halka omkring men lite blöt om strumporna blev jag. Som ni ser har det bildats lite tunn is en bit ut på sjön.

DSC_0006DSC_0004DSC_0009DSC_0011DSC_0013

Jag kom hem igen och lite senare förstod jag inte varför mina timerstyrda belysningar inte tändes när det började skymma. Inte förrän jag läste på en annan blogg att vi har haft strömavbrott förstod jag varför. Det var tydligen ett omfattande avbrott fick jag höra på nyheterna och stora delar av Jämtland har varit drabbade. Jag var lyckligt ovetande om detta under min promenad i de fina omgivningarna runt Lillsjön.


20 comments

  • Jag märkte ingenting förutom att mina lampor tändes lite senare än vanligt 😉 Men det var bara ca en halvtimme senare så här var tydligen strömavbrottet ganska snabbt åtgärdat. Det är inte mycket snö här heller, bara lite på vissa platser.

   Gilla

 1. Typiskt att glömma plånboken, men då blir det en tur till med möjlighet att gå runt sjön och då kommer du ihåg att ta dina andra skor på dig. Så vackert, såg ju riktigt fint ut med lite snö. Kan tänka mig att det ljusa upp lite om inte annat.
  Vi har haft minus tre nätter i rad och idag var det alldeles vitt på gräsmattan, men det har försvunnit under dagen. När jag körde till jobbet 20.30 så var det 5,5 plusgrader. Hoppas det håller sig så.

  Kram

  Gilla

  • Ja, det var lite förargligt men sådana saker släpper jag lätt. Att vara irriterad löser ju inget och jag var inte i akut behov av medicinerna. Men jag tror att jag ska stanna till någon annanstans för min promenad idag 🙂
   Det behöver inte finnas snö för att det ska vara vackert ute. En frostig morgon är bland det finaste som finns att vandra omkring i. Jag tror att du får behålla plusgraderna ett tag till så kanske får du som du vill 😀
   Kram

   Gilla

 2. Fina bilder från din promenad … verkligen en härlig natur där!
  Jag använder sällan någon plånbok – har mina kort i den dragkedjeförsedda innerfickan på jackan, men ibland har jag haft en annan jacka – och plötsligt har jag glömt dem! Väldigt retfullt när man kommer till affären!
  Soligt och fint här idag och termometern står på +4 grader – snart dags för en promenad 🙂
  Kram

  Gilla

  • Tack, det finns många fina områden att promenera i 😀
   Egentligen borde jag göra som du för det händer nästan aldrig att jag har kontanter. I myntfacket ligger bara en kundvagnsplupp och i sedelfacken hamnar ibland något kvitto. Det blir nog ingen mer plånbok när den här har gjort sitt. Jag brukar aldrig glömma plånboken när jag ger mig iväg med bilen men igår var jag nog lite disträ och lite mer vimsig än vanligt 😉
   Här är det också soligt men blåsigt. Termomtern visar två plusgrader och så småningom ska jag ge mig iväg för att återigen försöka hämta ut min medicin.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Åh så fina bilder! Ja nu känns det mer som vinter, t o m här nere har det varit minusgrader.
  Inte kul att glömma plånboken, det är inte mycket man kan göra om man varken har betalkort eller kontanter med sig. Jag är rädd varje dag att jag ska missa att ha min mobil med för nu har jag mitt månadskort till tåget i mobilen
  Kram

  Gilla

  • Det känns inte riktigt som vinter ännu men jag hoppas att det snart ska bli riktigt vitt överallt. Helst några dm snö 😀 Men jag märker att jag har andra krav på vad som är vinter här än när jag bodde i Mjölby 😉
   Nej, man kan inte göra så mycket och i det här fallet var det inte akut. Jag bara konstaterade att nu var det så och sedan gick jag min promenad. Medicinen hämtade jag dagen efter. Mobilen har jag glömt någon gång men om den är kvarglömd hemma hos mig själv är det ingen större fara. Däremot om jag glömmer den någon annanstans, kan jag få lite panik.
   Kram

   Gilla

 4. Så vackert det är hos dig. När jag ser dina bilder blir jag nästan vänligt stämt emot vintern och önskar att den skånska vintern vore kallare. Lite snopet med medicinen men du får ta en runda till. Samtidigt är det bra med säkerhetsföreskrifter.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack, det är vackert här 😀 Men jag vet inte om jag tycker att det är vinter ännu. Lite för lite snö för det och även lite för varmt 😉 Men, som jag svarade på en annan kommentar, perspektiven förändras när man kommer till en plats där det brukar vara en ”riktig” vinter 🙂
   Det var lite snopet men nu har jag hämtat mina mediciner och det blev en promenad i samma område igen, men på andra sidan sjön. Jag tycker också att det är väldigt bra att de håller på säkerheten. Det var jag själv som konsterade att ojdå, nu kan jag ju inte få med mig paketet. Killen i kassan behövde bara le och instämma 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Det ser så rent och fint ut runt omkring dig, lite vitt gör underverk! Jag beställer alla mediciner på nätet, annars får jag åka fyra mil till närmaste apotek, ett litet som inte har särskilt stort sortiment. Jag får också opiater ibland o då läggs de inom lås och bom på Coop! De ligger alltså inte på pakethyllan som andra paket..Men tack o lov slipper jag åka in till stan ändå.
  Ja du, jag säger som du, jag vill inte behöva anpassa mig till någon annan i vardagen igen. Trivs så bra som enastående. Önskar ibland att jag hade gett det en chans tidigare i livet, men nöjd att jag fick uppleva även det, För dig är ju situationen en annan då du förlorade en älskad make. Kommande helg känns kanske tung och lite ledsam, sänder en extra varm kram!

  Gilla

  • Just där var det rent och fint men det var väldigt lokalt. Hemma hos mig är det mest bara lerigt i skogen och de senaste dagarna har plusgraderna smält bort ännu mer snö.
   Vad bra att du kan få dina opiater till ett ombud lite närmare dig än apoteket. Kanske är det en särskild landsbygdsservice för om jag beställer citodon försvinner alla leveransalternativ utom till ett apotek. När vi bodde långt ifrån ett systembolag en period kunde vi beställa det vi ville ha och hämta det hos ett ombud. Det är nog en liknande service.
   Vilket fantastiskt ord att använda 😀 Enastående! Det ska jag också börja använda. Jag har inte känt något speciellt tidigare år under allhelgonahelgen. Det är inte ett datum som betyder något för mig. Det finns så många andra dagar som betyder mer. Men jag känner ändå att nu, när jag är här där han finns, då vill jag nog gå och tända mitt ljus tillsammans med alla andra. Det är ju dessutom väldigt vackert när alla ljus brinner i mörkret. Du kan nog också behöva en kram så jag sänder en i retur.
   Kram!

   Gillad av 1 person

   • Ja stämingen på kyrkogårdarna ikväll var nog magisk. jag har knappt upplevt någon sådan i verkliga livet, bara sett på bild o det ger ju inte rättvisa åt verkligheten. Jag tror jag är lite räddhågsen och vill inte bli så sentimental och ledsen som det är lätt att bli om man liksom ”är på plats”. Har fått ditt mejl och svarar imorgon , tusen tack!

    Gilla

   • För min del är det mycket mer känslosamt att gå dit och tända ett ljus när det inte är folkvandring dit. Det var fint med alla ljus men jag gick därifrån nästan genast efter att ha tänt mitt ljus.
    Det är ingen brådska. Svara när du vet hur det blir.
    Kram

    Gilla

 6. Här var det inget strömavbrott i alla fall och det är mindre snö än hos dig bara ett tunt täcke på åkrarna. Sjön blåste upp igår som tur var. Jag tycker inte om när det är is och snö på sjön. Om det bara är skridskois är det ok men jag har slutat att åka skridskor för jag är rädd om mina gamla ben. Att ligga med brutet ben ensam på sjön nu när brorsan åkt till skåne skulle vara rent förfärligt. Det är det som är det värsta när han är borta. Här kan det vara väldigt lite trafik den här tiden och det är inte säkert att man blir saknad om det händer någonting. Så tänkte jag aldrig förut. Beror väl på åldern skulle jag tro.

  Gilla

  • Det var, som tur är, inte ett långt avbrott och jag märkte ingenting förutom att mina timers var lite sena. Den snö som låg i vissa områden har mer eller mindre smält bort nu. För att vi båda ska bli nöjda önskar jag att det kommer några dm snö här snart men att det får vara barmark hos dig länge än 😀
   Det är nog bra att du tänker på säkerheten när du är ensam där ute. Ja, annars också förresten. Men du har väl alltid mobilen med dig så att du kan ringa efter hjälp och det är i alla fall en liten trygghet. Jag tror att det är vanligt att bli mer försiktig när man blir lite äldre. Jag får också sådana tankar ibland när jag är långt ute i skogen.

   Gilla

 7. Vilka tjusiga bilder du visar oss, den översta av dem tog riktigt tag i mig. Urläcker, läckrast av alla de läckra!

  Snö. det är vi förskonade från än så länge här i Småland. Visst lyser det upp, men ofta blir det väldigt halt här. ”Riktiga vintrar” med mycket torr, fin snö är ovanliga… ja, du vet säkert.

  Plånboken hemma, ja, det gör att du får anledning till en ny runda!?

  Gilla

  • Tack! Det gäller att passa på när motiven bjuder på dessa tillfällen 😀
   Det mesta av snön har smält bort nu men det verkar bli minusgrader ett tag framöver. Jag vill gärna ha snö men i lagom mängd. Det ska inte bli så mycket att det ställer till stora problem. Det jag tycket var trist i Mjölby var att snöröjningen var under all kritik. Det ska bli spännande att se om det sköts så pass mycket bättre här som jag tycker mig minnas. Men jag håller med om att det oftast bara var blött och lerigt eller minusgrader och halt. När det ibland var riktigt fin vinter, då var jag nöjd 😀
   Jag åkte tillbaka dagen efter och fick alla mina mediciner 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s