Ett himla trevligt besök

Finaste Roddy och min syster kom igår någon timme innan det började skymma. Jag mötte dem på parkeringen och vi började med en promenad. Massor av nya dofter gjorde att Roddys nos var nere i backen i stort sett hela promenaden och energinivån var nog något högre än den brukade. Men det är inte underligt om han var ivrig efter en lång bilresa och sedan en helt ny omgivning. Men han tog sig i alla fall tid att hälsa på sin ”moster” när han kom ut ur bilen.

Roddy var snabb med att gå husesyn och min syster såg sig också omkring. De har ju inte varit här förut så det var ett efterlängtat besök.

I morse hängde jag inte med på promenaden eftersom jag vill spara på krafterna lite. Men efter lunch gick vi min favoritrunda upp mot höjderna med utsikt över sjö och fjäll. Fjällen var inte särskilt tydliga eftersom de snöklädda topparna mötte moln i samma kulör. Vi såg dem men kameran hade svårt att fånga dem.

DSC_0017DSC_001420191023_121409

Roddy slapp vara kopplad när vi hade kommit en bit och märkte att det var ganska folktomt. Han behöver lite träning i att hålla sig i närheten och det var inget fel på hans vilja att ha koll på var flocken höll till. Rätt som det var försvann hans ”mamma” och han reagerade precis som han skulle och fick genast bråttom att komma tillbaka och valla in henne.

DSC_0022

De har diverse roligheter för sig när de är ute och bl a göms det godis i barken på grova träd. Jättekul tycker Roddy, och säkert min syster också.

DSC_0030

Åreskutan skymtar lång där borta.

DSC_0028

I morgon är jag och Roddy ensamma från morgon till middag. Jag ska försöka roa honom och hålla honom aktiverad under dagen och jag hoppas att han inte ska längta alltför mycket efter sin ”mamma”.


14 comments

 1. Så stilig han är Roddy, o klär sin matte perfekt, ja de passar ihop! Och inte är du o vovven någon sämre mix heller, ni kommer att ha trevliga timmar tillsammans, o jag vet att du mer än gärna håller honom sällskap. Åreskutan var maffig i bakgrunden, jättefint foto! ¨
  Jag har astigmatism o har burit glasögon sedan jag var 18. Linser passade dåligt då jag blev så irriterad i ögonen. Då är det viktigt att ha några man trivs i, men lätt att välja när man är så rund i ansiktet som jag är det inte…Fick just höra om BlackFriday som snart infinner sig, undrar om man ska ha is i magen och invänta pangpriser! Ha det så gott och kram från pörtet

  Gilla

  • Stilig är just precis vad han är och jag ser så många likheter med Kasper. Kroppshållning och även beteende. Det är säkert bordercollie som ger den likheten. Kasper var ju en trerasblandning med 50% bordercollie. Det sägs ju att man väljer hund som liknar en själv och det är nog därför de klär varandra så bra 😀 Än så länge går allt väldigt bra. Efter en ganska lång promenad ligger han nu och sover och det måste betyda att han är trygg.
   Tack, Åreskutan är maffig och kanske får du se det själv senare i vinter 🙂
   Det är väldigt svårt att välja glasögon och jag brukar ta den hjälp jag kan få. Det är nog klokt att vänta in rabatterade priser men om det är långa köer måste man orka stå och vänta länge också.
   Kram

   Gilla

 2. Haha, vilket härligt foto där Roddy sitter bredvid sin matte! Det ser ut som han försöker vara människa 🙂 Fin är han i alla fall och jag tror att ni kommer att få det trevligt tillsammans de timmar när blir ensamma idag.

  Åreskutan har jag inget minne av att ha sett på bild tidigare, men absolut stiligt fjäll du kan beskåda när du är ute på dina vandringar.. Ha det gott idag och även andra dagar 🙂

  Gilla

  • Ja, visst är de fina tillsammans och Roddy vill gärna sitta bredvid sin matte 😀 Det har börjat bra och efter en promenad kopplar han nu av och har t o m somnat. Men det lär bli rejäla glädreyttringar när hans matte kommer tillbaka vid middagstid.
   Åreskutan ligger lite väl långt bort och är ofta dold av moln. Men ibland syns den lite bättre och särskilt när den är snötäckt. Jag kan inte titta mig mätt på kombinationen sjö och fjäll och jag är så glad att jag är tillbaka här 🙂
   Tack och detsamma till dig 😀

   Gilla

 3. Så roligt med besök från din syster och Roddy, speciellt med tanke på att de inte varit där tidigare. Härliga promenader kom ni dessutom ut på. Bra att kombinera dem med lite träning när man ändå är i farten. Väldigt fina bilder som vanligt!

  Kram

  Gilla

  • Det har varit väldigt roligt och det var nästan så att min syster började fundera på om hon skulle trivas att bo här på Frösön 🙂 Men jag tror att hon kom fram till att det inte kommer att bli så. Roddy och hans matte har massor av tricks och träningar för sig på promenaderna. Det återstår en del tills han t ex går fint i koppel och lyder perfekt på inkallning men jag tvivlar inte på att det ordnar till sig.
   Tack, det är kul att få in lite nytt i de gamla vanliga motiven 😉
   Kram

   Gilla

 4. Fina bilder på både Roddy och er tjejer! Så roligt att få besök. Antar att din syster varit ganska mycket i Östersund eftersom du bott där tidigare. Hoppas det gick bra när du passade Roddy.
  Kram

  Gilla

  • Jag har verkligen uppskattat det här besöket. Det blev en riktig humörhöjare 😀 Min syster hälsade på oss varje sommar men tyckte att det var väldigt skönt att inte ha så mycket att göra då. Hon växte också upp med våra farföräldrars stuga vid sjön, där jag och min man bodde på slutet, och var nöjd med att bara vara där och gå på promenader i omgivningarna. Men det är klart att hon genom åren har varit en hel del inne i Östersund också. Alla vi tre systrar har tillbringat mycket tid där som barn.
   Dagen med Roddy gick bra men jag blev rejält slut. En dag räcker 😉
   Kram

   Gilla

 5. Vilket fint par de är din syster och Roddy (stiligt namn), naturligtvis är du och Roddy det också. Visst är det kul när de letar upp en när man försvinner ur synfältet. Mycket bra träning. Så skönt att kunna ha sin hund lös ibland. Eddie är också duktig på det. Vilka fina höstliga bilder du bjuder på.Himmeln på det sista fotot är magiskt. Hoppas det gick bra att passa fina vovven, men det gjorde det säkert.
  Kramar till er!

  Gilla

  • De klär varandra bra och det stämmer nog att man dras till hundar som man kan se lite av sig själv i 🙂 Roddy heter egentligen Rod men min syster tycker att hennes variant på namnet är bättre. Jag håller med henne för det känns som ett bättre namn att ropa. De två tränar en hel del under sina promenader och allt belönas med godis. Klart att Roddy tycker att det är kul då. Alternativet en kul leksak fungerar inte eftersom han inte fattar att det är kul med leksaker.
   Tack, men jag måste erkänna att jag ändrade ljuset lite i den sista bilden. Annars syntes Åreskutan väldigt dåligt. Bilden blev en aning blåare än verkligheten.
   Roddy och jag klarade oss bra men mer än en sådan dag orkar jag inte 😉
   Kram

   Gilla

 6. Så trevligt besök! Härligt att du kan ”låna” Roddy när syrran jobbar! Han ser så mysig och fin ut, så jag antar att du njutit av hans sällskap!
  Härliga bilder!
  Kram

  Gilla

  • Jättekul att de kom hit 😀 Jag lånade gärna Roddy och han accepterade ganska snabbt att det var vi som skulle vara tillsammans den dagen. En väldigt fin och snäll vovve men inte helt lätt att gå promenader med. Men en dag gick bra. En dag till skulle ha varit svårt att orka med 😉 Men det var mysigt att höra hans tassar och titta in i hans fina ögon medan vi gosade 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Det var kul men det var bara en dag och det var ganska lagom att orka med 😀 Vi hade fint väder och vi var ute och njöt några gånger. Men han blir väldigt lätt ivrig och drar lite väl mycket. Det klarar inte mina armar och axlar så det var nog tur att det bara blev en dag. Men i övrigt är han en väldigt mysig, rar och snäll vovve 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s