Kanske de sista höstbilderna

Enligt prognoserna ska det komma en hel del snö här lite senare i veckan och om det stämmer blir det lite synd om alla träd där löven fortfarande är kvar. Jag minns andra tidiga vintrar, där buskar och träd tyngdes ner extra mycket av den blöta snön tack vare att snön även fick fäste på de löv som fanns kvar. Men i övrigt gör det mig inget om snön kommer. Jag behöver inte hantera den mer än att kanske borsta bort den utanför ytterdörren. Men inte ens det blir särskilt betungande eftersom dörren är under tak och med väggar åt sidorna. Vinterdäcken kom på idag så det är inte heller något problem.  Jag ser fram mot vackra, snöiga vyer framöver och jag hoppas att det är så det blir.

Blogglusten har varit i stort sett obefintlig senaste veckan men nu kom det en liten pust av inspiration. Det blir kanske de sista höstbilderna för i år och de är tagna under olika promenader under veckan. Ni känner nog igen motiven men de växlar ju i färg med årstiderna. Mitt i högen av bilder känner ni säkert också igen min balkongvy.

DSC_0014DSC_0031DSC_0040DSC_0043DSC_0046DSC_0061


19 comments

 1. Jo nog har du fin utsikt du också men som du vet så vill jag inte ha snö på länge än. Så länge man kan gå i skogen och röra sig fritt så är det skönt. Det räcker med sex månaders snö och kyla och instängdheten då man bara kan gå på vägen och möjligen på vårkanten på något skoterspår.

  Gilla

  • Ja, vi har båda något fint att titta ut på 😀 Jag skulle inte heller vilja ha snö om jag måste röja undan den och jag förstår dig väldigt väl. Här har jag det mycket lättare och kan sitta lugnt och titta på de som sköter snöröjningen 🙂 Jag kommer säkert också att längta efter våren men just nu ser jag fram mot en riktigt vit natur.

   Gilla

 2. Hej, jag har förstått att snön har kommit uppåt riket. Om den hamnade hos dig vet jag inte, men en kompis visade bilder från något som hette Yxsjö o där var det vitt.
  Här har vi varmt, men det har regnat ymnigt hela dagen så några längre promenader var det inte tal om. Din balkongutsikt! Har du en sittmöbel, soffa eller fåtölj i vardagsrummet med samma vy om du tittar ut genom fönstret? Jag har lyckats bra med mina bosättningar vad gäller naturen runt om men jag har lyckats mindre bra med placeringen av huset jag bebor. Oftast hamnat i en sänka med en massa tät skog runt om så man varken ser solen gå upp eller ner och inte heller har man haft någon vidare utsikt. Gäller även där jag bor nu. Så vill man se det vackra får man vackert masa sig ut, o det funkar ju förstås också. Blogglusten kommer och går, du behövde kanske landa efter din trevliga utflykt! Kramen

  Gilla

  • Snön är inte här ännu men enligt väderappen ska det både snöa och regna fr o m i morgon och hela veckan. Om det blir något som ligger kvar återstår att se. Jag gissar att det smälter undan ganska fort.
   Min balkong är utanför köket och där går jag och tittar ut när jag stökar omkring med något. Mitt sovrum vetter åt samma håll så jag vaknar till den vyn varje morgon 😀
   Jag har sett i din blogg att du har väldigt fina omgivningar. I Mjölby hade vi en härlig skog men inget vatten i den. Men det finns det hos dig och det kanske kan kompensera för att utsikten från dina fönster inte visar allt detta. Det är ju bra att röra på sig så på det viset är det nog bra att du måste gå en promenad till allt det fina 😉
   Blogglusten försvinner lite ibland men den kommer alltid tillbaka 😀
   Kram

   Gilla

 3. Vilka vackra foton! Snön får gärna vänta lite här hos mig, för jag har lite att hinna med i min trädgård på Öland. På höstlovet ska två av mina barnbarn följa med upp till stuga för att hjälpa mig att köra lite till återvinningscentralen. Har samlat på mig ett lass så vi tar allt på en gång.Jag kommer att njuta av dina snöiga foton så länge och jag hoppas att snön inte blir så tung att grenarna på träden knäcks. Vi har fått massor av regn de senaste dygnen tror att vi har kommit upp i nästan 45 mm ännu så länge och mer ska det komma. Vi behöver vatten så jag ska inte klaga.
  Ha det gott!

  Kramar

  Gilla

  • Tack! Jag hoppas du får som du vill med snön och jag förstår precis hur du tänker. Jag ville inte heller ha snö så här tidigt när jag hade hus och trädgård. Men nu vore det fint med lite vitt ute 😀
   Vad bra du har det som får hjälp av barnbarnen med skräpkörning. Ni kommer säkert att ha kul samtidigt som ni håller på 🙂
   Vi får väl se hur det blir med snön. Prognoserna ändras snabbt och nu verkar det bli ganska regnblandat snöfall och senare flera plusgrader. Men det är nog bra för trädens skull. Grundvattnet behöver fyllas på och det kan ju vara en tröst när det kommer mycket regn. Naturen mår bra av vatten och det får vi sedan njuta av.
   Kram

   Gilla

 4. Vilka härliga höstbilder! Om det blir fler återstår att se men kommer snön då är det kanske vintern kopplar greppet. Här brukar det vara som kallast i februari så jag hoppas på snöfritt väldigt länge än. Skönt i alla fall att du har fått på vinterdäcken om vintern slår till.

  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är fint ute nu och troligtvis blir det mest blöt snö som snabbt smälter bort. Det är nog lika så bra så att träden klarar sig. Men när vintern bestämmer sig för att komma på riktigt, då är jag här och välkomnar den 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Än ingen snö i sikte ocg knappast regn heller.Jag kom precis in från en promenad och det duggar . Men ytterst lite. Det är bara att vänta och se hur den här vintern blir. Jag hoppas på bra skidföre i alla fall.

  Gilla

 6. Snö har vi inte sett till än, det kan hända något år så här tidigt, men sällsynt. Ja, du vet förstås, du har inte bott så långt ifrån mig. Men litet regn, grätt och trist i luften. Men på en del ställen lyser lövträden fortfarande upp med vackra färger. Härligt.

  Blogglusten, tja, den kommer och går… Får den ”ligga till sig litet” brukar den knacka igång igen 🙂

  Gilla

  • Under åren i Mjölby var jag nöjd om det blev lite vitt av frost 😉 När det någon gång kom snö var det en bonus och väldigt fint. Men det verkade som om de flesta där nere var ganska nöjda med sådana vintrar och då är det ju bra. Och visst är det fint med alla höstfärger. Det optimala vore om löven hinner falla innan snön kommer men det ser ut som om snön kommer redan nu i natt.
   Jag har försökt sluta blogga några gånger men jag längtar alltid tillbaka. Nu tänker jag aldrig att jag ska sluta utan det blir någon paus ibland i stället 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Ja jag har undrat lite var du hållt hus ☺ men ibland blir det lite pauser. Din utsikt är helt fantastisk och det ska bli spännande att få se snöbilder. Hoppas det dröjer innan vi får snö och kommer det ingen alls är det bara skönt.
  Kram

  Gilla

  • Ibland känner man helt enkelt att man vill hålla sig i bakgrunden ett tag och då är det skönt att bara låta det vara så. Men lusten kommer alltid tillbaka och så tror jag att det är nu. Vi får väl se om det blir snöbilder i morgon eller om det bara blir regn som kommer. Nere hos dig dröjer det nog ett tag till och det är nog de flesta där nere nöjda med 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Underbara höstbilder från din del av världen! Har tänkt på dig … att du inte bloggat, menar jag, men så är det ibland. Lusten finns inte och ibland inte tiden eller orken heller!
  Förstår att du längtar efter vintern … du gillar ju snön!
  Ha en fin helg!
  Kram

  Gilla

 9. Hej igen! Hoppas allt är bra med dig. Måste bara tacka för det bra tipset som jag fick i ett av dina inlägg att boka boende genom AirBnB. Nu har jag gjort min första bokning till Halmstad. Perfekt om man vill ha en övernattning till en billig peng. Finns ju massor av boende att välja på. Vi ska hälsa på en vän som bor i Halmstad och som nu blivit sjuk, vi brukar bo hos henne men vill inte vara en belastning nu när hon har hjälp av andra hemma. Boendet jag hittade ligger endast 5 minuters promenad bort. Perfekt!

  Många kramar!

  Gilla

  • Kul att du vågar testa AirBnB 😀 Men det är lite synd att du inte bad mig skicka en länk med inbjudan för då hade du fått 360 kr i rabatt. Inte lätt att veta och jag hoppas att det blir en positiv upplevelse. Det är ett väldigt bra alternativ när man inte vill vara till besvär eller om man känner att det är skönt att ha ett eget boende.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s