Motala – Norrköping – Åkers styckebruk

Jag hade varit vaken ca en kvart, efter att ha sovit väldigt gott hos min syster i Motala, då jag hörde tassar och steg utanför min dörr. ”Jag är vaken” ropade jag och fick en fråga tillbaka: ”vill du bli hundväckt?”. Det är klart att jag ville och upp i min säng kom virvelvinden Roddy. Han hade varken tid eller lust med något gosande men han kollade noga för att se att den där mostern var vaken och virvlade sedan vidare. Jag hann få i mig frukost innan det var dags för morgonpromenaden i det sköna, lite kyliga vädret. Mariebergsudden vid Varamobadet bjöd på en fin upplevelse. Både jag och min syster har flyttat till städer i mer natursköna områden än vi hade runt knuten i Mjölby, och vi är lika nöjda båda två.

DSC_0002DSC_0004DSC_0006DSC_0009DSC_0016

Efter en väldigt god lunch, en krämig pastarätt med spenat, soltorkade tomater, champinjoner och vitlök, ställde jag in GPS:en på Norrköping och adressen till en god väns nya lägenhet. Det var inga problem med att hitta dit och jag kom precis när min vän kom hem från sitt arbete. Perfect timing med andra ord. Jätteroligt att ses igen och jag blev bjuden på gott fika medan vi babblade på om allt möjligt. Så småningom blev det dags för mig att fortsätta min resa och några timmar senare var jag hos min svärmor i Åkers styckebruk, en bit utanför Mariefred.

Min svärmor och jag har alltid mycket att prata om och vi trivs tillsammans. Jag hälsade på hos henne några veckor innan jag flyttade upp till Östersund  (i mars i år) så det var inte så länge sedan. På förmiddagen dagen därpå var vi bjudna till min svägerska och svåger på förmiddagskaffe och sedan lunch och som vanligt var det jättekul att träffas. Jag och svärmor vilade upp oss hemma hos henne några timmar och sedan var det dags för middag hos hennes dotterdotter med familj (samma trevliga familj som besökte mig för nästan två månader sedan). Välkomstdrink och en trerätters middag väntade oss och både jag och svärmor mumsade i oss av den väldigt goda maten. Det var en förrätt med friterat bröd, rödlök, havrefraiche, och tångrom. Huvudrätten var den godaste risotton jag någonsin ätit och den hemmagjorda veganska parmesanosten hade jag kunnat äta med sked. Till efterrätt fick vi en supergod brownie med hallon. Allt som hamnade på min tallrik var veganskt men det fanns en del andra tillbehör till de som ville ha, t ex riktig parmesanost och bacon. Jag hade inte förväntat mig att de personer jag besökte under min resa, skulle laga vegansk mat men nu har jag blivit bjuden på så mycket gott överallt och det är klart att jag tackar och tar emot, med stor glädje.

Det finns två personer i min släkt som gärna ställer upp som fotomodeller, min son och min lillasyster. Men jag har inte ens haft med mig kameran på besöken de senaste dagarna. Men en liten figur hade inget emot att ställa upp. Lilla Maja, som bor hos familjen L, var stilla ett ögonblick medan hon tvättade sig. Då passade jag på med mobilen. Jag fick även äran att ha henne i famnen och mysa ett tag och jag tar alla chanser när det gäller mys med fina husdjur.

20191005_171100

Nu är det söndag och lite senare idag ska jag fortsätta mot Uppsala, där jag ska träffa min son, och i natt ska jag sova i Hudiksvall. I morgon kommer jag hem igen och det ska bli väldigt skönt. Det har varit en väldigt rolig men intensiv vecka.


14 comments

 1. Vilken rolig färd du är ute på, trevligt att träffa alla. Det ser så fint ut där din syster bor. Kaninen var något av det gulligaste jag sett på länge!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är roligt och jag har hunnit med massor 😀 Det finns många fina promenadplatser i och omkring Motala så min syster har mycket att välja bland.
   Ja, visst är hon jättesöt. Och väldigt mjuk.
   Kram

   Gilla

 2. Vilka härliga dagar du har haft med nära och kära. Den lilla kaninen är ju bara så söt. Att bo nära fin natur är verkligen något att uppskatta så ni har ju inte bytt ner er på något vis.

  Kram och ha en härlig söndag!

  Gilla

  • Ja, verkligen. Och jag har hunnit träffa så många under den här veckan. Vi har haft tur båda två med våra nya boenden och det känns otroligt bra att ingen av oss ångrar sig.
   Maja, som kaninen heter, är både söt, snäll och mjuk. Hon har en kompis också men hon ville inte komma och vara med.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Ja jisses vilken roadtrip du har gjort! Jag blir lite utmattad bara av att läsa hur du far från den ena till den andra. Kul men ganska energikrävande. Inte kanske fysiskt men psykiskt. Skulle jag tycka som numera behöver tid att smälta alla möten…
  Men allt går ju så mycket lättare när det bara har varit positiva möten. Jag kan ibland känna stress över att inte hinna prata färdigt med alla om man träffas i grupp. Men att inte träffas alls är ju ett mycket sämre alternativ. Kram

  Gilla

  • Ja, det har varit intensivt och jag erkänner att jag är väldigt trött både i huvud och kropp. Snart ska jag ge mig iväg på den sista etappen och det ska bli väldigt skönt att komma hem, sätta mig på värmedynan och bara njuta av att inte ha någonting planerat 🙂
   Men visst har det varit jättekul och jag ville ju gärna träffa alla. Jag håller med om att det är mer givande att träffas enskilt eller i små grupper. Under den här resan tycker jag att det blev ganska bra på det viset.
   Kram

   Gilla

 4. Jag har kanske skrivit det tidigare, men skriver det i så fall igen: Du är väldigt duktig på att fotografera, att fånga både fina ljus som landskap.

  Att bo nära vatten tror jag du uppskattar. Du bjuder oss på sådana foton ofta i alla fall.

  Försttår att det känns skönt att vara hemma igen, trots att du haft så trevligt där du dragit fram. Men så är väl livet… borta bra, men hemma bäst. Så det ska vara t.o.m.

  Gilla

  • Tack, vad snällt sagt 😀 Men jag måste erkänna att jag ibland fixar till ljuset lite innan jag visar upp mina foton. Det tog ganska lång tid innan jag tillät mig att göra små redigeringar eftersom jag inte tyckte att det kändes ”äkta”. Men jag har tänkt om och tänker att jag får göra så 🙂
   Jag älskar att kunna gå vid eller se ut över vatten. Allra bäst är det när fjällen finns i bakgrunden och den kombinationen ser jag ofta här. Vi hade en underbar skog i Mjölby men för att se vatten fick vi gå in i stan och gå längs ån som flyter där. Då var längtan till naturen här uppe en stor del av det som fick mig att längta tillbaka. Inte underligt att jag trivs så bra med att få komma hem igen när så mycket av det jag vill ha finns här 😀

   Gilla

 5. Ni har valt era nya boende med omsorg måste jag säga. Väldigt fina platser med vatten och härlig natur.
  Vilken resa du gjort, trotts alla trevligheter så förstår jag att det är skönt att komma hem. Jag skulle ju varit på vift förra veckan men fick snällt stanna hemma. Min tid kommer.
  Om några veckor ska vi lägga vårt schema för jannuari. Tänkte bara kolla med dig mellan vilka datum som du har din stuga så att jag kunde planera in semester. Om allt går som jag tänkt mig så är mina planer att gästa dig, hade varit enomrt kul att ses.
  Kära nån vilken söt litet kanin. Vill bara sträcka ut mina händer för att få låna den en stund.
  Några timmar till, sedan är det sängen för mig.

  Kram

  Gilla

  • Vi är båda väldigt glada för att vi har hittat boenden vi trivs med. För min del hoppas jag att det är här jag ska bo så länge jag klarar mig själv men min syster är inte lika övertygad om att det var sista flytten. Det var en resa som bjöd på massor av trevligheter men hemma är faktiskt bäst och det var sååå skönt att komma hem och landa på värmedynan i min soffa 😀 Synd att du inte kund komma iväg på din resa men, som du skriver, det blir av en annan gång.
   Jättekul att du fortfarande är sugen på att komma till Åre. Jag har lägenheten från 16.00 den 25/1 till 10.00 den 1/2. Om du tänker åka tåg så är det en väldig prisskillnad om du bokar snart. Det kan skilja ca 500-600 kr enkel resa mot om du bokar alldeles innan du ska resa. Jag hoppas jättemycket på att det ordnar sig så att du kan komma.
   Maja är en riktig sötnos och väldigt mjuk. Självklart passade jag på att låna en stund 😀
   Kram

   Gilla

 6. Hoppas du har landat hemma nu! Förstår att du väljer bort promenader i skitväder, skulle jag också göra!Men jag lovar, både Blinka och jag ogillar rusk, så då har vi inga större ambitioner…det blir korta rundor.
  Nu ikväll har termometern stigit till 9.2 grader och klockan är strax nio! Jaja inte mig emot. På måndag börjar älgjakten här så sen får vi hålla oss på asfalterade vägar ett tag. ”ler”
  Trevlig helg och kram från pörtet

  Gilla

  • Jag är hemma igen och har varit det en vecka nu. Jätteskönt att komma hem och landa i min egen soffa och den sköna värmedynan 😀 Det är både en nackdel och en fördel att inte ha en hund och inte vara tvungen att gå ut i alla väder. Förr tänkte jag inte att det skulle vara skönt att slippa gå ut. Det var ju något som skulle göras och då klädde jag mig efter väderlek. Nu väljer jag att avstå från promenader i ruskväder och det känns skönt men ger ett styng av dåligt samvete. Det är ju bra att röra på sig och jag borde gå ut.
   Jag missade din kommentar så därför dröjde det några dagar. Så i stället för att att önska dig trevlig helg önskar jag trevlig fortsättning på veckan 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s