Tillbaka i Östergötland

Mellan Örebro och Mjölby har jag åkt många gånger och det pirrade lite förväntansfullt i magen när jag närmade mig Östergötland. Allt var så välbekant. Ja, lite hade förstås förändrats i och med att det utdragna vägarbetet norr om Askersund nu är avslutat. I stället för en seg och lång 70-sträcka swishade jag nu fram i 100 km nästan hela vägen. Lite underligt kändes det att svänga in i Motala i stället för att fortsätta till Mjölby men när min syster öppnade dörren, då kändes det på något sätt precis som när vi delade hus. Men ändå inte eftersom min del av huset inte fanns där.

Hennes fina vovve, Roddy, kom lite försiktigt fram och hälsade men när jag plockade fram en påse illaluktande hundgodis, då blev jag populär. Vilken mysig, glad och väldigt trevlig hund han är. Ni förstår nog att jag har passat på att mysa riktigt mycket med honom. Minst lika kul, som det var att få träffa Roddy, var det att få träffa min syster och babbla på om allt med henne.  Några sköna promenader hann vi med och mycket mer  än så hinner jag inte skriva för nu ska vi snart ut igen.  Några bilder från en av gårdagens promenader får avsluta det här inlägget.

DSC_0001DSC_0007DSC_0012DSC_0026DSC_0016DSC_0017


14 comments

 1. Åh… så trevligt att du är på besök hos din kära syster – och så mysigt att du nu fick träffa hennes nya hund – han ser härlig ut 🙂
  Ha det nu så härligt och hoppas vädret blir bra för många och långa promenader!
  Fina bilder!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns så himla kul att vara här 😀 Det är lite underligt att jag inte kan gå uppför trappan till mig men umgänget är lika avslappnat som förr. Roddy är precis så mysig och fin som jag trodde.
   Vi har varit ute på morgonpromenad och gått runt en udde i Vättern. Vi har båda flyttat till städer med många vackra vyer 😀
   Tack Anki, det var ju fina motiv 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Vilken fin hund du träffat och jag förstår att det är trevligt att träffa dina släktingar igen. Du är så tuff som vågar köra så långt. Jag vågar inte ens köra till stan för min bil är så dålig och jag bävar för att bli stående någonstans i någon rondell eller annat omöjligt ställe. Till veckan ska jag byta till vinterdäck i alla fall

  Gilla

  • Ja, min systers vovve är en riktig sötnos och så snäll och mysig 🙂 Det var en bra idé att åka runt bland släkten när jag ändå är här nere. Jättekul att träffa alla.
   Min bil är ganska ny så jag är inte rädd för att den ska bli stående. Men det är klart att det kan hända även de nyare bilarna. Jag delar upp det så att det inte blir för långa sträckor och då går det bra. Jag har bokat tid för däckbyte men inte förrän om två veckor. Jag får väl hålla mig hemma om det kommer snö 🙂

   Gilla

 3. Så mysigt att du hann stanna till och träffa din syster och hennes hund. Bilderna är verkligen fina! Det är lite lustig men med illaluktande saker kan man komma långt när det gäller hundar 😀

  Kram och ha en fin fredag!

  Gilla

  • Jättemysigt och lite underligt att bo hos henne utan att ha min egen del av huset 🙂 Tack, med fina motiv blir det lätt fina bilder.
   De flesta hundar verkar gilla godis och även annat som luktar illa. Ju värre lukt desto godare 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

  • Jättefin hund som var hur snäll och mysig som helst och jättekul att träffa min lillasyster igen 😀 Hon trivs väldigt bra där hon bor och det förstår jag eftersom hennes hus är så fint.
   Kram

   Gilla

 4. Så trevligt att läsa att du har det mysigt när du reser från ställe till ställe under din utflykt. Det verkar som du har det lika trevligt överallt. Är det första gången du träffar din systers hund?

  Gilla

  • Kul att du tycker det och visst är det trevligt att träffa alla här nere i sydligare trakter 🙂 Min syster och jag förlorade båda våra hundar med två månaders mellanrum för drygt ett år sedan. Nu har hon haft sin fina nya kompis i två månader så ja, det var första gången jag träffade honom. Men det blir förmodligen en ny chans snart 😀

   Gillad av 1 person

 5. Din syster o Roddy ser ut som ett perfekt radarpar som trivs med varandra! Roddy heter förresten min syster hund, en 13-årig breton. Förstår att ni pratade tills ni fick sår i öronen….Kram

  Gilla

  • De är på god väg att bli lika tajta som min syster och hennes Nalle var 🙂 Roddy heter egentligen Rod men det blev naturligt att ropa Roddy.
   Haha, ja vi hade mycket att prata om. Ändå ringer vi ibland och pratar av oss 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Härligt med systergos och gosenospussar. Förstår att ni hade det mysigt. Vilken härlig hund. Tror jag det att du blev poppis med en påse hundgodis. Ser på bilderna att han fick jobba lite för att få smaka. Som vanligt….underbara foton!

  Kram kram

  Gilla

  • Det var självklart jättekul att träffas igen. Vi sågs som hastigast på stationen i Uppsala innan jag och sonen åkte till Island men då hann vi inte med mer än en kram och en selfie (eller groupie eftersom vi var tre) som hon la ut på Fb och instagram. Roddy är precis så härlig som han ser ut att vara. Han gillar godis jättemycket och min syster säger, lite elakt, att han börjar bli tjock. Men det är ju mycket roligare att göra som man blir tillsagd om man får lite godis efteråt 😀
   Tack!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s