Reykjavik

Vi lämnade Arlanda ca 14.00…

DSC_0006

…och flög in över Island strax före 15.00. Och nej, resan tog inte bara en timme. Island ligger två timmar efter oss så det här blev en lång dag. Vi hade tur med vädret och sikten och naturligtvis utnyttjade jag min fönsterplats och lät kameran jobba. Jag kan alltså bjuda på flygbilder över Europas största glaciär, Vatnajökull.

DSC_0016DSC_0017DSC_0020

Vi fortsatte över det spännande landskapet.

DSC_0026

Där nere ryker det ur jorden.

DSC_0029

Reykjavik.

DSC_0030

Allt gick väldigt smidigt på flygplatsen och det tog inte lång tid att få vårt bagage och hämta ut hyrbilen. Vår första lägenhet skulle ha kunnat vara väldigt bra om den hade varit städad men med rester i kylskålet och en smulig och dammig boyta kändes det lite trist. Toapapper levererades när vi skulle lägga oss och jag var glad att jag hade packat ett gäng pappersnäsdukar.  Men vi hade i alla fall en ganska fin utsikt och sängarna var sköna.

DSC_0032

Vi hade handlat på vägen till lägenheten och efter lite gott i magen tog vi bilen in till mer centrala delar av Reykjavik.  Vi parkerade vid Hallgrimskirkja.

DSC_0035

Statyn framför kykan föreställer Leif Eriksson, en upptäcktsresande från Grönland.

DSC_0047

Vi gick en promenad och naturligtvis drogs vi mot havet. Den väg vi gick hade många utmyckningar i form av målningar. Hus, mark och plank bjöd på färg och en del riktigt fina målningar.

DSC_0049DSC_0050DSC_0052

Jag har aldrig sett en brandpost av det här slaget hemma och vi funderade lite på hur brandkåren får vatten hemma i Sverige.

DSC_0056

Vi kom ner till havet och vände tillbaka igen.

DSC_0057DSC_0060DSC_0061

Den här är nog den målning jag gillar bäst av alla vi såg. Vi såg först inte att bokstäverna innehåller vyer från Reykjavik men efter att ögon och hjärna hade samarbetat ett tag framträdde alla bilder tydligare.

DSC_0070

En något svårtydd bild. Jag kan se en vulkan och någon slags stor fågel på en gren men jag kan inte riktigt tolka helheten.

DSC_0073

När vi kom tillbaka till Hallgrimskirkja lyste kvällssolen upp den med ett rosa sken.

DSC_0076DSC_0077

Jag har graderat upp min blogg så att jag har obegränsat med bildutrymme. Det innebär att jag kommer att bombardera er med bilder och jag behöver inte minska ner dem ett dugg 😀

Nu är det en ny dag och vi ska ta oss till Gyllene cirkeln. Jag hoppas på en skaplig väderdag och att gårdagens sol inte ska vara den enda sol vi får se under vår vistelse här.


25 comments

 1. Underbart med sol på Island! Vi hade också tur med vädret när vi var där i maj 2003. Brandposter finns i Sverige under mark, men används inte lika ofta längre. Brandkåren har oftast med sig släckvattwn från brandstationen. Ha en fortsatt trevlig resa!

  Gilla

  • Haha, ja den där solen kanske var den enda sol vi får se under den här resan 😉 Men vi har kläder för alla väder och ger oss ut på äventyr hur vädret än blir.
   Tack för hjälp med brandkårens vatten 😀
   Tack så mycket, det ska vi ha.

   Gillad av 1 person

 2. Ser att ni har fint väder också. Har ni varit upp i kyrktornet. Man kan åka hiss nästan ända upp och utsikten är verkligen fin. Det är en fin stad att vandra omkring i och imorgon får ni nog var med om ett härligt äventyr det vet jag

  Gilla

  • Ja, vi hade fint väder första dagen men det verkar bli mycket regn hädanefter. Det är härligt att vara här i alla fall och vi har sett massor redan. Jag visste inte att man kan ta hissen upp i kyrktornet så det missade vi, tyvärr.

   Gilla

 3. Så skönt att resan gick bra och vilken bonus att kunna fotografera så mycket från planet. Synd att er lägenhet inte var välstädad men ni verkade ändå få en fin första dag i Reykjavik! Ha det nu fortsatt bra på er spännande resa och bombaddera oss gärna med bilder!

  Kram

  Gilla

 4. Hissnande härligt! Vilka bilder! Kyrkan ser fantastisk ut, har ni varit inne i den. Bra att du inte behöver begränsa dig bildmässigt för vi vill se allt. Hur länge blir ni där? Ska ni vidare till andra platser/boende också?
  Ha det gott!

  Kram

  Gilla

  • Kyrkan var verkligen värd ett besök. Jag gillade också att den är så stilren inuti. Inga pråliga utsmyckningar utan bara en vacker byggnad.
   Vi har totalt 11 dygn här och vi ska ta oss runt hela ön och bo på olika platser.
   Tack, det ska vi 😁

   Gilla

 5. Äventyret har börjat, förstår jag, härligt! Kyrkan är verkligen vacker, stilig, ja, vad man nu kan finna för ord för den.

  Trist med boendet! Man förväntar sig att det ska vara rent och det nödvändiga finnas på plats, när man hyr semesterboende. Men det får förstås inte skymma helheten av resan! Ha fortsatt härliga dagar!

  Gilla

  • Jag är lite sen med att skriva inläggen men där var vi alldeles i början av vår resa 🙂 Kyrkan är verkligen speciell och värd att se. Jättevacker!
   Det var en liten besvikelse med boendet men efter det har vi bara haft bra upplevelser. Nu är vi i vårt femte boende och har varit nöjda på alla efter det första 🙂
   Tack, vi ska ha det väldigt bra 😀

   Gillad av 1 person

 6. Wow, jag är faktiskt lite överväldigad av vyerna, de är så många o mäktiga på nåt vis. Men jag förstår att det känns häftigt! Läser vidare

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s