Första etappen, Östersund – Uppsala

Jag vandrade iväg till busshållplatsen kvart i sju i morse och där började min resa med att jag fick göra en god gärning. Strax efter mig kom en kvinna och hon började leta i sina två väskor efter något. Till sist kom ett lätt panikartat ”nej, jag glömde plånboken”. Jag var lite deltagande medan hon letade vidare och vi kom fram till att hon skulle gå på bussen först och fråga om hon kunde swisha betalningen. Om det inte skulle fungera skulle jag komma efter och betala både min och hennes biljetter och sedan få pengarna swishade till mig. Så blev det och vi satte oss tillsammans och fick en väldigt trevlig bussresa. Hon hade jobbat på Island som ung och hade mycket gott att säga om naturen där. Vi upptäckte att vi är födda samma år och bodde i samma område. Som det brukar vara sa vi hejdå med ett ”vi måste träffas och fika och prata mer om Island”. Hur det blir med det vet jag inte men det var en trevlig morgon.

Tågresan var lugn och skön. Jag hade hittat en billig biljett i första klass och hade gott om plats. Tio minuter för tidigt kom vi fram till Uppsala och min son hade inte kommit till stationen ännu. Jag skickade ett meddelande för att fråga vilket håll jag skulle gå åt och när jag såg mig omkring kom en annan känd figur gående mot mig. Min syster och f d sysbo. Hon hade haft en föreläsning i Uppsala och var på väg hem. Eftersom hon visste att jag skulle komma med tåget tog hon sig tid att komma till stationen bara för ett snabbt hej och en kram innan hon tog bilen hem till sin vovve. Min son hann också träffa sin moster och naturligtvis skulle detta förevigas. Jättekul att få träffa min syster igen, även om det bara blev ett kort möte.

20190902_123137

Min sons nya lägenhet är väldigt fin och jag förstår att han trivs. Vi gav oss ut på en liten runda på stan. Uppsala är en fin stad med mycket att se. Jag nöjer mig med ett foto som visar blomsterfägring och en fin gatlykta.

20190902_1655446632402332695233560.jpg

Nu sitter jag här i soffan och väntar på att få avnjuta den lasagne min son nyss har stoppat in i ugnen. Samtidigt lyssnar vi på ett avsnitt av ”Språket” på P1. Är man en familj med språknördar så är man.


12 comments

 1. Så fina ni är! Det riktigt sprudlar om er. Du ser allt lite förväntansfull ut, naturligtvis ska du vara det med en sådan trevlig tripp framför dig. Så snällt av dig att hjälpa din bussvän och i gengäld fick du/ni ett trevligt möte.
  Önskar dig en god natts sömn och en trevlig resa. Längtar tills jag får ta del av ditt första inlägg från Island.

  Många kramar!

  Gilla

  • Tack! Inte underligt om det sprudlar om oss när vi dels hann träffas alla tre och dels att så mycket kul väntar 😀
   En bussbiljett är en ganska enkel sak att hjälpa till med. Hon blev glad och då blev jag också glad 🙂
   Nattsömnen har varit god och nu ska jag göra mig en god frukostmacka av min sons hembakade surdegsbröd.
   Kram

   Gilla

 2. Vilken bra start på dagen – och fortsättningen blev minsann inte ett dugg sämre! En härlig bild på er tre där tillsammans – ni ser så glada och nöjda ut! Vacker bild med blomsterprakten som fortfarande verkar fortfarande somrig och fin!
  Jag brukar faktiskt också lyssna på ”Språket” – ett intressant program även för en Icke språknörd 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  Gilla

 3. Vilken fin bild på er!
  Bra när man kan hjälpas åt med swish, trevligt dessutom att hon bott på Island! Ibland börjar en vänskap på ett annorlunda sätt.
  Kram och trevlig resa

  Gilla

  • Vi ser i alla fall glada ut på bilden 😀 Det var vi också.
   Det var en ganska enkel sak att hjälpa till med. Alla jag möter, som har varit på Island, säger samma sak: Island har en fantastisk natur.
   Kram och tack.

   Gilla

 4. P1 står nästan alltid på när jag är hemma. så ”Språket” känner jag till och gillar väldigt mycket.

  Viket foto på er tre! Toppen, glada, förvätnansfulla och framförallt, det syns att ni trivs tillsammans. Jag antar att er resa till Island ligger nära i tid nu. Det blir säkert en toppenresa och jag ser fram emot dina inlägg om resan framöver 🙂

  Gilla

  • ”Språket” är ett trevligt program och jag ska börja lyssna mer på det. Jag kommer mig sällan för att sätta på radion men det ska bli skärpning på den punkten 🙂
   Ja, det var äkta glädje på den bilden 🙂
   Haha, Islandsresan har börjat och förväntningarna är många och höga.

   Gilla

 5. Vilken härlig och bra första resdag du fick. Vilken tur att du kunde hjälpa kvinnan så att det löste sig även för hennes del. Mysigt att du fick träffa din syster dessutom innan det är dags för avresa. Vilken härligt glad bild på er alla tre!

  Kram

  Gilla

  • En väldigt bra dag. Man blir själv glad av att göra andra glada så det blev en win-winsituation 🙂
   Jag blev jätteglad när jag såg min syster. Oväntat och roligt. Vi var väldigt glada alla tre och det avspeglades i bilden 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Vilket snyggt porträtt på er tillsammans, det skulle du printa ut! Och nu har ni kanske redan landat på Island, så kul ni ska få det. Vädret kan vi inte göra nåt åt, men jag vet att du är van vid det mesta och inte är särskilt kräsen vad gäller lite regn eller kyla. Ni får värma er inombords-vägen! Kram och trevlig semester!

  Gilla

  • Med äkta glädje blir foton ofta bra och ja, jag tycker att det visas här 😀
   Nu är vi här på Island och möttes av sol och kall blåst. Blåsten kan man skydda sif från med kläder och solen bara njöt vi av 🙂 Hur det blir vädermässigt framöver vet vi inte men vi är ganska bra på att anpassa oss.
   Kram och tack.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s