VIP-gäst

Som nyinflyttad (undrar hur länge jag räknas som det) har jag fått en inbjudan till Östersundsfesten och vid uppvisandet av denna inbjudan får jag välja en present från kommunen. I texten läser jag att ”för att fira att just du flyttat hit…bjuder vi in dig till en glad folkfest… Som nyinflyttad är du vår VIP-gäst”.

Det låter väl jättetrevligt och jag skulle gärna ta mig dit och känna mig som en Very Important Person, i alla fall en liten stund. Lite nyfiken är jag på vad för slags presenter jag kan välja mellan men tyvärr lär jag aldrig få veta det. Då är jag på Island och är förhoppningsvis fullt upptagen med trevligheterna där i stället.

20190901_1034498056161176902012527.jpg

I morgon sätter jag mig på tåget på morgonen och tar mig till Uppsala där jag möts av min son. Vi går till hans alldeles sprillans nya lägenhet och sedan får vi se vad vi hittar på resten av dagen. Efter en natts förhoppningsvis god sömn tar vi oss till Arlanda och på eftermiddagen landar vi i Reykjavik. Vädret verkar bli fint när vi kommer dit men sedan ser det ut att kunna bli lite si och så med det. Vi har kläder för flurväder med oss men jag hoppas på skaplig sikt åtminstone några dagar. Väderprognoserna brukar kunna ändras snabbt och kanske blir det mycket bättre än det verkar som. Hur som helst, vi ska ha en härlig resa, se massor, klappa hästar och kanske får, äta gott och göra precis det vi känner för.

Jag kanske inte får tid att ägna mig åt bloggvärlden så ofta men då vet ni varför.


14 comments

 1. Underbart! Så bra att du får en liten mellanlandning i Uppsala. Ska bli så spännande att bildligt få åka med dig på en tur till Island. Jag håller på att planera en tripp till Bornholm. Eddie måste ha pass, rabiesvaccination samt vara avmaskad. Klart att pälsklingen ska med. Vi hade tänkt åka nästa vecka men det måste gå 21 dagar innan rabiesvaccinastionen blir godkänd.
  Så här ska det njutas av din tripp!

  Många kramar

  Gilla

  • Jag vågar inte lita på tågtiderna så det känns bra att åka en dag tidigare och nu får jag ju se min sons nya lägenhet också 🙂 Jag delar gärna med mig av mina Islandsupplevelser men de yttre omtändigheterna får kanske avgöra hur ofta det blir. I värsta fall kommer inläggen när jag är tillbaka hemma igen 😉
   Jag har varit på Bornholm en dag när vi var på minikryssning och stannade till där. En fin ö och ni får säkert en bra vistelse när ni kommer dit.
   Nu sitter jag på tåget och försöker träffa rätt på tangenterna medan både jag och tåget skakar 😉
   Kram

   Gilla

 2. Ha det så underbart på Island! Jag minns att dom berättade att det kunde i princip vara tre årstider på en och samma dag, så varierande kan det vara. Blue Lagoon i Reykjavik får ni inte missa!
  Kram

  Gilla

  • Tack, det ska vi ha 😀 Jag tror också att det varierar väldigt mycket och vi får helt enkelt ta dagarna som de kommer. Just blue lagoon har vi faktiskt prioriterat väldigt lågt. Det finns andra bad som lockar mer. Inte lika mycket folk och inte lika mycket säljtänk. Men sista natten ska vi bo alldeles i närheten och kanske, om vi orkar, kollar vi om får plats där då.
   Kram

   Gilla

 3. Man kan inte vara på två ställen samtidigt. VIP i all ära men jag är säker på att Island slår det med hästlängder. Hoppas ni får en alldeles underbar resa men det är jag övertygad om att det blir.

  Kram

  Gilla

  • Ingen tvekan om saken och jag har mycket mer nöje av upplevelserna som väntar än kanske en t-shirt med reklamtryck 🙂 Vi ska göra den här resan lika fantastisk som den förra vi gjorde tillsammans 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s