Lååång väntan på mobilglas

Fyra månader, så lång tid tog det för butiken att få hem glaset till framsidan till min mobil. Efter två månader ringde jag och fick besked om att den var beställd och att de skulle höra av sig när den kom. Jag har många gånger tänkt att jag ska gå in i butiken och fråga vad som har hänt men det har inte blivit av. Men nu,  efter fyra månader , är min mobil helt fri från sprickor…på framsidan. Baksidan är däremot som ett spindelnät av sprickor nu. Tydligen var den lite trasig i kanten och när reparatören lossade på den sprack den upp ännu mer. Jag blev lovad att få en baksida till inköpspris och gratis montering. Den stackars killen såg så ledsen ut men jag förstod ju att det inte var hans fel. Men jag tog emot hans erbjudande, under förutsättning att det inte blir dyrt (han hade ingen prisuppgift ännu). För min del är det inga problem. Min mobil fungerar bra och med ett fodral blir baksidan skyddad.

Jag passade på att gå en liten promenad. De besökare jag hade tidigare hade sett ett storsjöodjur som jag har missat. Bredvid lekparken i Badhusparken står den här figuren och det är fritt fram för att leka med och på den.

DSC_0001

Några trötta måsungar som knappt reagerade när jag satte mig på huk framför dem.

DSC_0007

Östersund fick vara med på nationella nyheterna och det för att en man har gripits, misstänkt för stämpling till terroristbrott. Här…i vår lilla stad! Nu har säkerheten stärkts i de centrala delarna men det verkar vara mest i lugnande syfte. Ingen ökad hotbild.


18 comments

 1. Det var ju snopet med mobilens baksida men det kunde så klart killen inte hjälpa. Så blir det tyvärr när man rör något som redan har sprickor. Hoppas den hänger ihop ett tag till.

  Kram

  Gilla

  • Ja, han hade sett sprickorna och var väldigt försiktig. Men det hjälpte inte. Jag tror att den håller ganska bra men om det inte blir väldigt dyrt tackar jag nog ja till hans erbjudande.
   Kram

   Gilla

 2. Jag reagerade också på nyheten.Det är nog en mångfasetterad historia.
  Jag måste skaffa en ny mobil snart, men jag har ångest…
  Kram

  Gilla

  • Det kommer inte ut så mycket information men tydligen var mannen först anklagad för mord och sedan blev det stämpling till terroristbrott. Klart det sprids lite oro men det ska inte finnas någon ökad hotbild.
   Det är lite ångestladdat att behöva byta mobil. Jag bestämde mig för ett märke och kollade bara de som hade ett någolunda lågt pris. Sedan gick jag ut på en jämförelsesida på nätet för att hitta var den mobilen var billigast (inkl frakt). Utbudet är så stort att man blir alldeles snurrig. Men för mig är ingen mobil värd så mycket som de dyraste.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Det var lång leveranstid … och tråkigt med baksidan, men huvudsaken att den fungerar.
  Tänkte också på dig när jag hörde och såg nyheterna … otäckt!
  Trevligt sjöodjur – och kul att barnen får klättra i konstverket – och söta måsungdomar 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Jag misstänker att min modell inte är så vanlig och därför fanns inte glasframsidan i lager någonstans. Som tur var höll den i alla fall ihop under tiden. Jag har t o m tappat den i en å vid ett tillfälle (med sprickor) och det klarade den utan något som helst problem 🙂
   När terrormistänkta tas om hand av polisen i ens hemstad känns allt plötsligt mer verkligt. Jag vet inte exakt vad det handlade om men det ska inte finnas någon ökad hotbild här och jag väljer att tro på det. Det känns lugnast så.
   Storsjöodjuret är ju lite av ett varumärke för Östersund och det är kul att det finns varianter av det lite här och där. Just den här modellen säljs i mindre storlekar i många butiker. Jag har själv en av dem ståendes här hemma 🙂
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Måste säga att jag vill ge en stor eloge till polisen i Östersund. Jag tycker att de är så effektiva och alerta på många olika sätt. SÅ ofta man kan läsa om att de gör hastihetskontroller, nykterhetskontroller och annat i Östersund och andra orter i länet. De imponerar på mig.

  Gilla

 5. Helt otroligt att det ska ta fyra månader att få något lagat.
  Ja jag hörde om gripandet i Östersund. Känns ju inte kul att det finns möjliga terrorister överallt i vårt land.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var tur att mobilen inte var så trasig att det inte gick att använda. Jag kan inte skylla på butiken för enligt dem, och även enligt en annan butik, var just den här modellen väldigt svår att hitta delar till.
   Tyvärr måste vi nog inse att terrorister kan finnas utspridda överallt. Jag vet inte vad som planerades men jag är glad att det avstyrdes 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Trist när något så otäckt händer i en så liten stad som Östersund men poliserna skötte det fint och inget hände som tur var. Nu när livet har börjat lugn ner sig så tycker jag att du ska komma och hälsa på mig någon fin dag innan det blir alltför höstigt och dåligt väder. Du är så välkommen.

  Gilla

 7. Oj så länge du fick vänta! Skönt att du fick den fixad trots väntan, baksidan gör ju inte så mycket eftersom du har skal på. Tråkigt när terrohot börjar krypa in på knutarna. Snabbt aggerande vad jag kunde höra. De där små pippina påminner mig om det som komma skall och det vill inte jag för jag är inte reo för höst ännu. Vi har haft några sköna dagar i Karlskrona, men dessa har jag sovit bort och när jag inte sovit så har jag varit inne. Några hundpromenader har det allt blivit men inte så långa som jag skulle vilja. Ska ändra på detta till helgen för då ska jag åka på lite semester efter fyra nätter på jobbet och andra måste som skulle hinnas med.
  Kramar

  Gilla

  • Det tog lång tid men eftersom mobilen fungerade har jag inte väntat otåligt. Jag har mest bara undrat om jag och min mobil har varit bortglömda. Men när jag ringde, efter ca två månader, fick jag höra att beställningen fanns där och fick ett nytt löfte om att de skulle höra av sig. Jag har ännu inte hört något om baksidan och vad den skulle kosta men det är inget jag lägger ner energi på.
   Det har funnits en del misstankar om terrorplaner, och dessutom mördades en imam, i Strömsund så jag visste att det kan förkomma hotfull aktivitet i närheten. Men jag går inte omkring och tänker på det.
   Nere hos dig stannar säkert sommaren kvar länge än. Här är det också skapligt varmt men jag är nyfiken på hur höstfärgerna blir utanför min balkong 🙂 Jag har inget emot att hösten kommer men jag unnar alla sommarälskare lite mer sommarvärme 🙂
   Ha en riktigt skön semester och jag hoppas att det blir härliga, varma sommardagar 😀
   Kram

   Gilla

 8. Så bra att ”det går framåt” med din mobil, även om det tar tid! Hade du tappat den så glaset spruckit, eller vad har hänt?

  Brottsstatistiken säger att antalet brott inte ökar, men utan tvekan är det grövre brott idag än tidigare! Trist nog. En verklighet som är svår att förstå, tycker jag.

  Gilla

  • Nu är den hel på båda sidorna och det är skönt att veta att den inte ska rasa sönder 😉 Jag svarade i en annan kommentar på vad som hände men jag gör det en gång till 😀 Ja, jag var klantig och tappade den i klinkersgolvet i badrummet. Nu ska min mobil få bo i ett fodral och förhoppningsvis hjälper det om jag skulle klanta till det igen.
   Ja, jag har också hört att brotten blir grövre och i dag pratade de på nyheterna om att explosioner sker närmare människor nu. Vi har nog levt i en falsk trygghetskänsla här uppe men hemska brott kan ske överallt. Både terroristbrott och andra brott. Och visst är det svårt att förstå.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s