Dagarna som gick…

Nu är det tomt igen efter att först ha haft min son här och sedan ett besök av min mans systerdotter med man och dotter (hädanefter kallar jag dem familjen L). Himla kul har det varit och jag hade gärna haft alla här längre. Mellan besöken gjorde de här två sötnosarna ett försök att också få komma in till mig. Men jag höll fönstret ordentligt stängt och jag tror att både de och jag har det bäst där vi normalt brukar vistas.

Familjen L har haft ett fullspäckat program och vädret har inte varit så dåligt som prognoserna spådde några dagar innan. Lite regn men mest uppehåll. Innan de kom till mig bodde de några nätter på hotell och gjorde det som många gör när de besöker Östersund. De tillbringade två dagar på Jamtli och där kan man gå runt länge och roa sig om man vill. Skådespelarna i de olika gårdarna är duktiga på improvisation och familjen L hälsade på i alla möjliga tidsepoker och deltog i aktiviteter.

Tre nätter stannade de hos mig men på dagarna gjorde de diverse roliga utflykter. Fru L har vistats mycket i de jämtländska fjällen under sin uppväxt och ett mål med vistelsen här var att få mannen och dottern att falla för Bydalen i Oviksfjällen. Det verkade som om det blev ett lyckat resultat. Jag gick mina promenader här på Frösön och på morgnar och kvällar hade jag väldigt trevligt sällskap. En av dagarna blev jag bjuden på god mat på en restaurang inne i stan (de hade rekat tidigare för att veta vart de kunde ta med mig). En bukett med vackra rosor fick jag också och nu pryder de mitt hem och ska tydligen kunna göra det i ca tre veckor. Det sätter lite press på mig och min hantering av blommor men jag ska försöka komma ihåg att fylla på vatten om de dricker upp det de redan har fått.

DSC_0018

I morse släppte jag av familjen på stationen och eftersom det var en skön dag, sol och ca 12 grader, hade jag packat min lilla ryggsäck och for direkt iväg på en utflykt. Jag har inte letat checkpoints på länge men nu börjar det kännas lockande igen. Sist jag var på Andersön lämnade jag kvar tre ouphittade checkpoints. De låg lite otillgängligt till och jag orkade inte leta mer just då. Dessa tre planerade jag att hitta den här dagen. Jag började i närheten av den långa stranden men drog mig snart in mot mitten av ön.

DSC_0003

På kartan ser det ut som om det är helt fritt från stigar där de här stolparna är utplacerade. Det var två svarta och en röd (olika svårighetsgrader där de här är de två svåraste). Men när många människor har följt Gps och tagit raka spåret mot den på kartan utmärkta punkten, då blir det stigar. Det var inte ett dugg svårt att hitta dessa checkpoints. Här står jag på en upptrampad stig och fotar stolpen och den stigen ska inte finnas enligt orienteringskartan. När jag gav upp sist hade jag ännu inte kommit på att jag kunde använda mobilens Gps. Annars hade jag nog kämpat på lite mer. En del kanske tycker att det är lite fusk men syftet med allt det här är att folk ska komma ut och röra på sig och det syftet uppfylls.

DSC_0016

Ibland öppnades skogen upp och jadå, fjällen var där som de alltid är.

DSC_0007

Nu ska jag samla en del kraft för att ta itu med att överklaga Fk:s beslut. Ett beslut med en motivering som innehåller både fel och är så motsägelsefull att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta åt eländet. Men det spelar förmodligen ingen roll för de behöver inte vara sakliga eller rättvisa. Låter jag lite bitter? Ja, förmodligen och det är nog för att det är just det jag är.


24 comments

 1. Trevligt att få besök och vilka fina rosor! Det låter som en härlig sensommar/förhöst hos dig.
  Förstår om du blir bitter på försäkringskassan. Det verkar inte finnas medmänsklighet alls där. Tror och hoppas du får rätt!
  Kram

  Gilla

  • Det har varit jättekul hela tiden men så är det väldigt lättsamma personer som gör sig hemmastadda i både kök och annat 🙂 Rosorna är helt fantastiska och det ska bli spännande att se hur länge de klarar sig.
   Det har varit ganska tråkigt väder även om det har varit ganska mycket uppehåll. Men idag sken solen och de moln som kom störde inte mycket.
   När det gäller Fk har jag inte mycket respekt kvar. Men jag tänker inte bara ge mig utan att kämpa. Kanske är det lönlöst men vi får väl se.
   Kram

   Gilla

 2. Ta upp kampen mot mynigheters felbeslut har jag sluppit, men jag avundas dig inte. Jag har läst tillräckligt om hur svårt det kan vara. Jag hejar på dig, ifall det hjälper dig mitt i det onödiga arbetet.

  För övrigt… det är snart dags för geocaching för dig, misstänker jag. Där finns också ibland upptrampade stiga in till cacher som besöks regelbundet!

  Gilla

  • Jag har varit heltidssjukskriven, haft sjukbidrag när det hette så, fått tidsbegränsad sjukersättning när det fanns och sedan återkommit till sjukskrivning när det ändrades igen. I drygt 20 år har jag bedömts vara oförmögen att arbeta 25 %, som är den nedre gränsen, och jag har gått igenom ett antal utredningar. Men nu underkänner Fk alla sina tidigare beslut och tar bara hänsyn till en stafettläkares intyg där inte ens hans eget remissvar från röntgen fanns med. Jag tar tacksamt emot allt stöd och hejarop. Även om de inte hjälper i sak så känns det bra 🙂
   Kanske övergår jag till geocaching men det blir nog nästa vår/sommar i så fall 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Vilka vackra rosor, jag brukar ge dem en gnutta socker i vattnet, tror dom gillar det! Så tomt det måste kännas efter alla besök. Men lite skönt kanske också, i synnerhet när FK-beslutet ligger o gnager. Men du är duktig på att formulera dig så på`t bara! Ja jag vet, jag bara låter käck, det är inte kul alls. Och så himla onödigt att behöva ägna sin tid åt!!!
  Angående armbandet jag skrev om, jag är inte van vid att använda smycken, halsband kan jag ha ibland liksom örhängen, men inga armband. Ringar har jag heller inte använt sedan vigselringen åkte av. Det har bara blivit så…
  Lycka till nu med FK som beter sig så dumt. Peppningskram

  Gilla

  • Tack för tipset, jag ska ge dem både lite mer vatten och socker 🙂
   Det blir tomt och tyst men det är klart att det blir lite skönt att återgå till mina rutiner. De rutinerna stördes dock inte mycket av de här besökarna.
   Jag har sjukanmält mig igen, dagen efter beslutet, och ska få träffa en läkare nästa vecka. Förhoppningsvis blir det ett bättre sjukintyg då men jag vill ändå att det ska synas i systemet att jag inte godkänner beslutet. Det är likadant som när jag skulle skriva och skicka in mina synpunkter tidigare. Det är bra att lugna ner mig några dagar först och inte skriva vad jag tänker 😉
   Det är kanske bra att du inte använder armbandet för nu vet du att det ligger tryggt där du förvarar det. Det finns alltid där när du vill ta fram det och minnas 🙂
   Tack för lyckoönskning och peppningskram och kram tillbaka.

   Gilla

 4. Åhhh så trevligt med besök! Förstår att de har haft det bra hos dig. Vilka fina blommor, hoppas de håller sig länge. En ny snittyta ibland kan vara bra. Fina foton som alltid men det nedersta är så vackert. Vilken vy. Lycka till med fk, önskar så att du sluppit att ha denna diskutionen med dem. Håller tummarna.
  Sv: Dansar gärna men just då blev det bara en drink i baren. sedan blev det sängen 🙂
  Fredagskramen till dig!

  Gilla

  • Det var besök som jag blev glad av och när gäster gör sig hemmastadda och fixar själva vad de vill ha, då är det väldigt lättsamt och trevligt 😀 Dessutom var själva besökarna väldigt trevliga 😀
   Jag gjorde nya, lite sneda snittytor och rosorna fick varmt vatten och den medskickade näringen. Nu har jag fått tips om att hälla i lite socker också och när de har fått det hoppas jag att de ska vara nöjda.
   Ja, det var vacker där med sjö och fjäll en bit bort 🙂
   Jag har ingen aning om hur det här med Fk kommer att sluta men jag ska inte ge mig lättvindigt. Tack för tummar och lyckönskning, det kanske hjälper 😀
   Drink i baren med trevliga reskamrater är också ett kul alternativ 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Fantastiska rosor … det ser ut som ni hade trevliga dagar tillsammans – och underbara bilder från din promenad!
  Så otroligt jobbigt att tvingas kämpa mot FK! De är inte mänskliga i sina bedömningar … och att nu efter alla år förkasta tidigare beslut och misstro alla tidigare läkarintyg, det är något som övergår mitt förstånd!
  Jag håller tummarna och skickar extra styrkekramar för att du orkar kämpa!
  Kram

  Gilla

  • Det var jätteroligt att både min son och den lilla familjen kom och hälsade på. Några lättsamma och trevliga dagar innan jag behövde ta itu med verkligheten igen. Det var nog bra eftersom det är så lätt att skriva lite syrligt annars. Precis som när jag skickade in mina synpunkter behövde jag nog lugna tankarna lite.
   Gårdagens promenad var verkligen jätteskön. Perfekt promenadväder och skaplig sikt. Inga mygg heller 🙂
   Jag tycker lite synd om alla handläggare på Fk som måste behandla folk på det här sättet. Jag skulle må väldigt dåligt om jag skulle vara tvungen att följa de strikta regler de har och dessutom försvara dem. Jag har fått höra svammel som är så dumt att jag har avbrutit och sagt att jag inte vill argumentera per telefon utan återkommer skriftligt.
   Tack för tummar och styrkekramar. De värmer och kanske kan de hjälpa lite också 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Jag igen … tror dina besökare på fönstret är någon av sandsländorna – åsandslända eller sjösandslända … fotade såna en gång och fick svar från jourhavande biolog på Naturhistoriska Riksmuseet … en tanke bara 🙂
  Kram

  Gilla

  • Jag tror att du har rätt…igen 😀 Jag har titta på bilder på sandsländor och det är väldigt likt. Jag kan inte avgöra vilken av dina förslag som stämmer men en sandslända verkar det vara. Tack för hjälpen 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Vill bara säga: Lycka till! Att kämpa mot myndigheter orkar inte alla. Därför är det så viktigt att de som gör det tar striden. Hoppas du får rätt och att det i sin tur hjälper andra i liknande situation.

  Gilla

  • Tack så mycket 🙂 Jag vill egentligen bara skjuta undan allt som har med det här att göra men då tänker jag att ”så lätt ska det inte gå”. Tyvärr är det nog ganska vanligt att sjuka personer inte orkar och därför bara finner sig i hanteringen. Jag ska göra vad jag kan och jag hoppas att det räcker. Men rätt ska vara rätt och det började med ett skrattretande dåligt läkarintyg. Fk kunde bara inte godkänna det men sedan kunde de ha varit lite smidigare.

   Gilla

 8. Så härligt med besök av först sonen och sedan familjen L. Vackra rosor fick du dessutom. Hoppas deras besök lite kan kompensera irritationen som FK innebär. Jag förstår mer än väl om du är både bitter, arg och besviken men det är upp till kamp som gäller. Platt ska man verkligen inte lägga sig så jag håller en tumme för att det går vägen.

  Kram och god fredagskväll!

  Gilla

  • Ja, det var väldigt skönt att skjuta undan tankarna på tristare saker och ägna mig åt trevliga besökare i stället 😀 Rosorna är väldigt vackra och jag glömde skriva att jag fick hjortron också, som de plockade under sin dag i fjällen.
   Det är lite kämpigt att mobilisera ork till att överklaga och protestera. Men återigen är det nog min envishet och rättsmedvetande som ger mig energi. Jag förstår mycket väl att många bara ger upp. Självklart är jag arg, rent ut sagt förbannad. Men jag ska inte låta det lysa igenom utan jag ska vara saklig och visa på det som är fel och motsägelsefullt. Om det hjälper får vi se. Jag vill i alla fall kunna säga att jag gjorde allt jag kunde.
   Tack för tummen 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s