Förkylt

Jag har inte haft en ordentlig förkylning sedan våren 2015 Men nu är det dags och jag kan väl inte klaga när det sker så sällan.  Några dagars snuva upplevde jag några månader efter transplantationen men det blev inte mer än så. Som tur är höll jag mig på rätt sida av febergränsen där jag måste kontakta vården. Den går vid 38 grader och min temp stannade på 37,9. Inte mycket men påverkad blev jag. Det var lite synd att min enda feberdag sammanföll med min sons ankomst. Jag meddelade honom om förkylningen så att han skulle kunna välja om han ville utsätta sig för smittorisken. Svaret blev att det inte var någon fara och att det var väl bara bra om han kunde komma och ta hand om mig om jag blev dålig. Min fina, omtänksamma son ❤

I dag vaknade jag upp feberfri och efter lunch kände jag att jag gärna ville prova att gå ut och visa min son min finaste promenad. Det gick bra men var lite kämpigt på slutet. Det var i alla fall skönt att komma ut och få frisk luft.

DSC_0002

Min son åker hem i morgon och dagen efter får jag ännu ett roligt besök. Min mans systerdotter med familj kommer och ska bo hos mig några dagar. Jättekul ska det bli. Då räknar jag med att vara både smittfri och må helt bra. Vädret verkar bli lite si och så men om jag känner den här familjen rätt så hindrar det inte dem från att ge sig ut på aktiviteter. Det ser i alla fall inte lika illavarslande ut som för några dagar sedan.


12 comments

 1. Så mysigt med besök av sonen. Inte det roligaste att vara sjuk men det verkar som om du snart känner dig allert igen. Hoppas dina dagar med nästa besök blir kanon och att vädret visar sig från sin bästa sida.
  Kramar

  Gilla

  • Jag är så glad för att han kommer hit och att allt känns lättsamt och mysigt. Rinnsnuvan vill inte riktigt ge med sig och lite hosta har jag men i stort sett mår jag bra 🙂 Vädret verkar inte alls bli särskilt behagligt när nästa besök är här men vi får väl hoppas att det inte stämmer. Jag vet att de vill ut och se sig omkring och det tror jag att det kommer att göra också.
   Kram

   Gilla

 2. Så skönt att det var så pass snabbt övergående. Härligt att din son kom ändå men smittrisken brukar inte vara så stor. Nu får du fortsätta att krya på dig inför nästa besök!

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag mår ganska bra men rinnsnuvan har gått över till den andra näsborren nu. Men det är mer ett irritationsmoment än något som får mig att känna mig sjuk.
   Tack, jag hoppas att hela näsan ska uppföra sig som den ska i morgon 😉
   Kram

   Gilla

 3. Skönt att du känner dig bättre. Vad gör dom om du får feber över 38 grader?
  Roligt med besök, dina barn kanske gillar Östersund lika mycket som du?
  Kram

  Gilla

  • Ja, men rinnsnuvan har kommit igång i andra näsborren nu men det är förhoppningsvis över i morgon.
   Om jag får över 38 graders feber vill de ha koll på att mitt försvagade immunsystem inte orsakar allvarligare följder. Det är kanske lite olika regler i olika regioner men någonstans vid 38 grader vill de att man ska vara under uppsikt och kanske bli inlagd på en observationsavdelning. Det är nog mer noga om man inte kan visa att febern beror på en förkylning utan bara uppstår utan andra besvär. Men även en förkylning kan leda till värre tillstånd när immunförsvaret är sänkt. Det jag har hört dem prata om är t ex lunginflammation och blodförgiftning. Jag har inte lagt så mycket fokus på vad som kan hända utan har nöjt mig med att veta att jag ska höra av mig om febern kommer.
   Det är jättekul med besök av barnen men ingen av dem har samma känslor som jag för Östersund. Men de kan ändå känna att det är kul att komma hit ibland.
   Kram

   Gilla

 4. Härligt att du är på bättringsvägen … trevligt med besök – både det som nu är slut och det som kommer! 🙂
  Krya på dig!
  Fin bild på din son där i den vackra omgivningen!
  Kram

  Gilla

  • Ja, i dag känns det mycket bättre 🙂
   Det är alltid kul när släkten kommer och hälsar på. Det blir inte så ofta. Den som kommer oftast är min son men nu, när jag bor här, är han den som bor närmast.
   Tack för både kryahälsning och för att du gillar bilden 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Men attans, sommarförkylningar brukar vara ihärdiga, men det är ju du också! Skönt att du ändå orkade med en upplevelsepromenad med sonen. Och nya trevliga gäster väntar….Ha det riktigt gemytligt och bara njut! Kramen

  Gilla

 6. Ja, din son verkar vara en omtänksam kille! Det beror nog på hans mamma 🙂

  Kul att få besök på besök, men jag vill i regel ha någon dag emellan för återhämtning…

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s