Min systers fina, nya hund.

Det har gått drygt ett år sedan både jag och min syster förlorade våra älskade vovvar. Med knappt två månaders mellanrum fick de somna in. Min hund Kasper (den svarta) pga ålder, 15,5 år, och min systers hund Nalle (den vita) pga sjukdom. Det blev tomt och ödsligt och saknaden är fortfarande stor (jag och min syster delade ett tvåfamiljshus och hundarna blev ett gemensamt ansvar). Men jag hade redan innan bestämt mig för att Kasper fick vara min sista hund. Min syster däremot, visste att hon så småningom skulle vilja ha en fin hundkompis igen.

 

007

DSC_0153DSC_0636

Nu har Rod flyttat in hos min syster och de haft några dagar på sig att lära känna varandra. Rod, som är en blandning mellan bordercollie och något mer, är räddad från ett inte särskilt roligt liv på Irland och är ca tre år. En härlig hund som gillar både människor och andra hundar. En del problem har han pga sina erfarenheter. Bl a kryper han ihop om min syster gör en lite för snabb handrörelse när hon vill klappa honom. Han tvekade inför att gå in i huset och måste lära sig att han är trygg i hela huset och med sin nya matte. Men med all den kärlek han får fr o m nu är han snart en väldigt lycklig och trygg vovve som kommer att älska sin matte.

Lite kul är det att Rod ser ut som en blandning av Kasper och Nalle 😀 Finare kan en hund inte vara.

img_20190805_162428_522514389140529901258.jpg

Det är klart att jag är avundsjuk och att jag önskar att jag också kunde ha en hund. Men jag har inte ändrat min åsikt om att ska man ha en hund så ska man orka aktivera den och dessutom ha backup om det behövs. Jag får nöja mig med att hälsa på andras hundar och så småningom ska jag se till att få lära känna Rod.


29 comments

 1. Grattis till både din syster och Rod! Så fin han är och visst ser han ut som en blandning av era hundar. Nu finns det i alla fall en hund i familjen som du kan lära känna även om det blir lite större avstånd.

  Kram

  Gilla

  • Jag ska vidarebefordra grattiset 😀 En jättefin hund och jag får rapporter om hur han hanterar allt nytt och om hur det mesta går väldigt bra. Det dröjer nog till nästa år innan vi träffas men huvudsaken är ju att han börjar känna sig trygg med min syster och hennes son.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Ja, det viktigaste när det gäller den här sortens hund är att skapa goda, lugna och trygga rutiner tillsammans med en tillit. Men din syster är ju hundvan så det kommer säkert att gå bra.

    Kram

    Gillad av 1 person

  • Har man hund så blir det ofta resande på hundens villkor. Det är inga problem att åka på semester inom landet med sin kompis och när jag och min man gav oss iväg med husvagn trängde våra två hundar glatt in sig med oss. Det märktes att de gillade det 🙂 Jag skulle gärna vara hundvakt någon vecka ibland.

   Gillad av 1 person

   • Det finns ju dom som vill åka till typ Thailand och som har hund eller katt, vilket jag egentligen inte gillar, men en chans och möjlighet om man vill umgås med en hund/katt under några veckor.

    Gilla

 2. Men så fin han är Rod! Och visst är det lustigt att han ser ut som en blandning av era tidigare jyckar! Han kan skatta sig lycklig som fått flytta in hos en sann hundvän! Jag tänker som du, det blir inga fler hundar i pörtet, men i bästa fall har vi ett par fina år ännu framför oss. Men visst har en viss matte blivit ängslig och håller stenkoll hela tiden på eventuella krämpor och det är också lite drygt. Just nu har hon (matte) fått för sig att Blinka hör dåligt…testar hennes hörsel lite då och då. Jag hoppas dock kunna bevisa att hon hör utmärkt och selektivt, precis som förr. När hon inte har lust att lyssna kan hon ha kottar i öronen.
  Du har inte träffat några nya vänner/grannar med hund där du kanske kunde få lite del av hundliv genom promenader eller hundpassning?
  Kram

  Gilla

  • Ja visst är han 🙂 Det var nog något i min systers hjärna och hjärta som styrde valet av hund. Jag hoppas och tror att de ska få en lika fin relation som hon och Nalle hade. Inte likadan men lika fin.
   Jag hoppas att du och din fina Blinka har många upplevelser att dela framför er. Kanske tycker hon att hon med ålderns rätt kan få göra lite som hon vill och inte alltid lyssna. Men det troliga är nog att hörseln blir svagare med åren. Men helt försvinner den säkert inte så du kan fortfarande prata tydligt och med lite starkare röst med henne.
   Jag träffar och pratar en del med grannarna och jag stannar till och pratar med en del hundägare också. Bland grannarna finns inga hundar, förutom hos en som ibland passar sin sons hund. Jag vill nog träffa samma hundägare ett antal gånger innan jag erbjuder mina tjänster. Annars kanske jag skrämmer bort dem. Jag vill inte bli dagmatte. Då blir jag ju bunden igen och det vill jag inte. Men någon semestervecka skulle jag gärna ställa upp. Jag har erbjudit mig att vara kattvakt hos f d grannar i Optand och det kanske blir så någon gång. Det är också mysigt 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Nej nej jag menade inte dagmatte. Men man kan ju ha behov tillfälligt, att man är hemifrån några timmar ibland och det inte är lämpligt att hunden följer med? eller att man kan gå o rasta hunden när matte/husse inte har så gott om tid? Ja att vara kattvakt är också mysigt. Möjligheterna till djurkontakt är många! Min hund fick gå med sin syster på långpromenad idag men enligt matte så pep min hund mest hela tiden och ville vända hem…suck! De känner inte varandra väl, men hon var ju trots allt med sin syrra som hon känt hela livet till o från…
    Kram

    Gilla

 3. Åh så fin! Nu får han ett härligt liv!
  Den lille skrutten jag brukar fota (han med tungan) kommer också från Hundar utan hem på Irland. Även han har fått ett härligt liv med kärleksfulla ”föräldrar”. Det är tur att det finns de som vill och kan engagera sig i hundar som haft ett tufft liv!

  Gilla

  • Ja, han är så fin att jag vill åka och hämta hit Kasperdelen av honom 🙂 Min syster har fått en jättefin och bra kompis och, vad jag förstår, följer han henne överallt.
   Den lilla skrutten, som du kallar honom, är så himla söt och jag förstår att de föll pladask för honom. Det är lite svårt att ta in att det är så vanligt att hundar behandlas illa på Irland. Bra att det finns organisationer som räddar hundar lite överallt.

   Gillad av 1 person

   • De har varit igång ett tag, lillskrutten har bott här i Sverige (hos flickvännen inledningsvis men nu har han ju fått en husse också 🙂 ) i sex år nu. Han är numera en trygg, pigg och glad hund. När han kom var han tydligen livrädd för folk i allmänhet och män i synnerhet.

    Gilla

   • Jag blir så arg när djur behandlas illa. Men lillskrutten och Rod har haft tur 🙂 Både Nalle och Kaya kom också från sämre förhållanden men från sydligare länder. Båda har älskat sin matte och det gör nog Rod också redan 🙂

    Gillad av 1 person

 4. Underbara bilder på hundarna … och så är det … längtan finns kvar och minnet efter en fantastiska familjemedlemmar … men så är det ju även här – ingen mer hund, fastän hjärtat verkligen längtar.
  Så härligt att din syster kan erbjuda en behövande hund ett nytt hem! Grattis till henne och grattis till Rod! Han ser fantastisk ut … och visst liknar han både Kasper och Nalle!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är alltid känslosamt att titta på bilder och minnas och nu kommer jag att påminnas varje gång min syster visar bilder på Rod. Men det är mest roligt och jag är så glad att de har fått varandra 😀
   Rod följer redan min syster överallt och tyr sig till henne. Träffar de andra hundar är han intresserad och glad men vill först ha bekräftelse från sin nya matte och vart hon än tar vägen i huset så är han med. Det är förmodligen kärlek blandat med lite oro för att hon ska överge honom. Min syster sa direkt när hon såg bilder på honom att han är en blandning mellan Kasper och Nalle. Jag instämde helt när jag såg samma bilder 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Men vad roligt att hon skaffat hund igen. Har hon själv hämtat den? Eller den fanns på något så kallat hundhem? Det är svårt att vara utan djur när man är van vid att någon alltid finns hemma och tar emot en.
  Kram

  Gilla

  • Ja, hon har tänkt och funderat och insett att hon inte vill vara utan en hund. Rod fanns på ett hundhem på Irland och fick följa med en transport efter att min syster hade valt honom. Organisationen är väldigt noga. De gör hembesök, hjälper till med att rätt hund kommer till rätt ägare och är behjälpliga på många sätt. Det verkar som om de redan har skapat starka band så det kommer nog att bli väldigt bra 🙂 Ja, visst är det trist att inte ha en hund men jag vet att jag har tagit rätt beslut ändå. Det är inte rätt mot en hund att inte matte orkar aktivera den så mycket som den behöver. Jag skulle bara ha dåligt samvete och dessutom känna mig bunden. Men då får jag ta konsekvenserna och känna längtan ibland.
   Kram

   Gilla

 6. Så fin! Grattis till din syster. Det verkar vara en trevlig hund och bättre blir det nu när han får en ett tryggt hem och fin omvårnad. Du får njuta av härliga hundbilder som din syster bjuder på.
  Kram

  Gilla

  • Han är jättefin och verkar finna sig tillrätta allt mer för varje dag. Han vågar sig på nya saker allt eftersom, t ex att springa omkring och leka med en fotboll. Min syster blir överlycklig för varje framsteg 🙂 Ja, jag får bilder skickade till mig lite då och då och en del ser jag även på instagram. Klart jag saknar att ha en hund men jag ändrar mig inte. Hos mig skulle en hund bli understimulerad och så vill jag inte ha det.
   Kram

   Gilla

 7. Jag älskar också hundar men nöjer mig med min brorsas hund som är lika hemma hos mig som hos honom. Det är ett ansvar att ha hund och man blir bunden så jag nöjer mig med katten

  Gilla

  • Det har blivit bättre och bättre och nu vågar han gå upp på övervåningen och till och med hoppa upp i sin mattes säng 😀 När han först kom till sitt nya hem var han väldigt tveksam till att ens gå in i huset. Förmodligen har han aldrig fått vara inne i ett hus förut. Hur illa han har blivit behandlad är det ingen som vet men nu hoppas jag att han känner sig trygg med sin matte och vet att hon aldrig vill göra honom illa.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s