Efterlängtat besök

Så blev det då äntligen min tur att få besök av yngsta dottern och svärsonen. Jag är inte en lättrörd person men när jag kramade om min dotter kom det nästan en tår av glädje. Det är inte tätt mellan våra möten men kvalitet är ju bättre än kvantitet. Det blev fika, mycket prat, promenad på mina favoritstigar och slutligen blev jag bjuden på en väldigt god middag, som de fixade i mitt kök medan jag gjorde ingenting. Ingen av dem vill vara med på bild här men det finns ju annat att visa. Nu blommar rallarrosorna för fullt.

DSC_0001

I kväll tar de tåget hem igen och kanske behöver de vila upp sig några dagar efter en intensiv vecka.

I dag planerade jag inte min promenad utan lät impulser bestämma vägen. Jag började med att gå förbi en väldigt rar tant för att att fråga om hon ville komma ut på en promenad. Hon kan inte ta många steg ens med rollator och vågar inte ge sig ut på egen hand med elrullstolen. När jag för några dagar sedan frågade om hon skulle vilja att jag följer med på en runda ibland, blev hon väldigt glad. I dag orkade hon dock inte och då kunde jag tänka om och inte bara gå på asfaltsgångvägar. Jag gick mot Ändsjön, fågelsjön en bit från där jag bor. Jag följde stigen en bit men inte tillräckligt nära sjön för att se några fåglar. Men andra djur fanns det där. Ett gäng kvigor låg och vilade i sin inhägnad.

DSC_0010

I älggräset satt en filur som jag tror är en blomfluga.

DSC_0037

En annorlunda färg på midsommarblomster. Bredvid denna växte en blå variant så det är förmodligen inte marken som är orsaken.

DSC_0020

Jag kom fram till en stigkorsning och valde på måfå en annan väg än den som går runt sjön. Kul att se vart den leder tänkte jag. Efter ett tag tog jag fram mobilen för att kolla med gps:en var jag var och hur jag kunde komma hem igen. Det blev en fin promenad med ännu en valmöjlighet för kommande vandringar.


10 comments

 1. Men så härligt att få krama om dotter med sällskap! Vet precis hur det känns, även om man har kontakt ofta, via telefon o sociala medier så kunde jag krama ihjäl dottern när vi väl ses. Nu har ni kommit ikapp o kan börja på ny kula! Så snällt av dig att erbjuda promenadhjälp, jag har ju lite samma tendens. Nya grannen har jag tagit på en liten skogspromenad, nu förstod jag vad hon klarar av så nu kan jag välja vägar som passar. Det känns jättebra att kunna gå ut tillsammans och jag får trevligt sällskap av någon annan än bara jycken ibland! Kram

  Gilla

  • Ja, jättehärligt 😀 Det är ju en bit att åka så det blir inte så ofta. Nu dröjer det kanske till nästa gång men desto härligare när det blir av 🙂
   Jag vet hur det är att sitta hemma och längta efter att orka och det är trevligt även för mig att få sällskap ibland. Det kändes bra att se hennes glädje. Jag har det väldigt bra jämfört med en del av mina grannar och så länge jag kan ta mig ut i naturen ska jag vara nöjd. Du känner förmodligen samma sak. Glädje över att kunna hjälpa någon och lika mycket glädje över att själv klara av mer än många andra.
   Kram

   Gilla

 2. Nei det er vel ikke alle som er like glade i blogg som vi som gjør det selv. Jeg merker også det at det ikke er så mange som vil være med, men man blir jo desto gladere for de som vil by litt på seg selv til tider. Litt rart å ha besøk av barna igjen når de har flyttet ut. Her er det slik at datteren som bor lengst unna er her oftere enn min sønn som bor bare ”et steinkast” unna. Det blir vel fort sånn når de får seg sine egne liv. Snart flytter minstemann ut også, om to år så skal hun studere så da må hun nok flytte. Det blir rart å være igjen helt aleine her. Da er det godt en har noen firbeinte å kose seg med som selskap.

  Gilla

  • Jag var tveksam till att börja blogga men det blev ganska snabbt ett behov och en vana. Men jag känner inget krav att blogga varje dag utan det blir när jag känner för det.
   Det var superhärligt att få träffa dotter och svärson igen. Avståndet gör att det inte blir så ofta men när vi ses känns det väldigt bra. Jag trivs bra med att vara för mig själv men blir lika glad varje gång någon av mina tre ungar kan komma till mig 😀 Visst saknar jag det sällskap som en hund är men jag ska ändå inte skaffa en ny. Jag blir alldeles för bunden och nu ska jag vara fri från sånt ansvar.

   Gillad av 1 person

 3. Vad roligt att få besök av dottern med man. Det känns gott i mammahjärtat. Det går ju ett tag mellan jag också träffar mina barn. Man kan inget göra åt det, bara gilla läget.
  Kram

  Gilla

  • Jättehärligt och jag vet att du förstår precis hur roligt det var 🙂 Som du skriver, man får gilla läget och vara glad för det som blir. Jag vill ju att mina barn ska komma till mig för att de vill och inte för att de känner att det förväntas av dem. Du känner säkert likadant.
   Kram

   Gilla

 4. Underbart med besök av nära och kära … förstår mo du blev lite rörd – jag är lättrörd och kan börja gråta över både glada och tråkiga saker 🙂
  Vita midsommarblomster lär vara vanligare norrut – här ner tror jag inte de finns alls, men jag har sett dem på många ställen i norra delen av vår land 🙂
  Vilken fin gest av dig att erbjuda den äldre damen att följa med på promenad – du har ett stort och varmt hjärta!
  Kram

  Gilla

  • Den dagen lämnade verkligen en bra eftersmak. Jag har aldrig haft några problem med att mina barn har flyttat. När de inte alltid är i närheten blir det ännu härligare när man väl träffar dem men när det dröjer drygt ett halvår så är det inte underligt om känslorna blir starka 🙂
   Jag tänkte på alla de olika färgerna på blåsippor som fanns i Mjölby och funderade på om det här var ett liknande naturfenomen. Jag har sett midsommarblomster i olika nyanser av blått, lila och lite åt det rosa och nu även vita. Jag tror inte att jag har sett vita exemplar här förut men i Lofsdalen, där mina svärföräldrar bodde, var vägen kantad av vita midsommarblomster. Det stämmer nog att de trivs bäst i norrländsk miljö och kanske allra bäst nära fjällen.
   Det kändes bra att kunna erbjuda hjälp men det var till viss del även för min egen skull. Hon verkar vara så rar och jag har gärna sällskap av henne ibland 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Kramas är underbart, men de bästa är med barnen. De värmer länge. Så kul att ni hann att ses för vad jag förstod hade din dotter många vänner som skulle hinnas med. Älggräs har jag aldrig hört talas om, det måste jag googla på. Växer det bara i dina trakter tro. Det finns mycket vackert att titta på i naturen, både blommor och annat.

  Kramar

  Gilla

  • Precis så är det och jag fick några riktigt varma och rejäla kramar av båda två 😀 Det är nog mest svärsonen som har många att hinna med. Stor släkt och en hel del vänner. Min dotter har inte många kvar här men några finns det. Däremellan blir hon så trött, socialt trött pga sin asperger, och då stannade hon i den lånade lägenheten. Det är mycket pga hennes funktionsnedsättning som jag aldrig vill kräva något. Det skulle jag förresten inte ha gjort i alla fall för barnen ska komma när de vill och inte för att jag vill 😀
   Nu kanske du har kollat upp älggräs och då vet du att det finns söderut också. Det fanns i alla fall i Mjölby.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s